Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cămara de iarnă - ce să pregătești pe ultima sută de metri. Cum să te asiguri că ai tot ce trebuie

În pragul iernii, gospodinele fac inventarul cămării și a alimentelor pregătite pentru sezonul rece. Află cum să îți pregătești cămara înainte de venirea iernii, astfel încât să nu îți lipsească nimic pe perioada anotimpului geros.

Majoritatea oamenilor își pregătesc încă din lunile de toamnă faimoasele murături.

Murături și conserve

Fie că vorbim despre varză murată, gogonele, gogoșari murați sau castraveții murați, acestea nu trebuie să lipsească din cămara niciunei gospodine. Murăturile sunt potrivite și pentru mâncărurile grase pe care le consumăm iarna, cum ar fi friptura de porc, caltaboș, cârnați etc.

În ceea ce privește conservele, acestea nu ar trebui să vă lipsească din cămară:

• Mazăre la conservă;

Zacusca

• Fasole verde/ galbenă la conservă;

• Roșii pasate;

• Dovlecei conservați;

Bulion;

Suc de roșii.

Din cămara pentru iarnă nu ar trebui să lipsească nici gemurile, făcute din tot felul de fructe, cum ar fi prune, căpșuni, vișine, cireșe, etc, dar nici compoturile. Acestea sunt mult mai gustoase iarna, mai ales în perioadele în care nu se găsesc astfel de fructe în supermarketuri.

Cereale

În cămară trebuie neapărat să avem și cereale. Acestea sunt pline de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și proteine. Acestea sunt ușor de depozitat și nu au un termen scurt de valabilitate, motiv pentru care sunt perfecte pentru a le pune pe raft și a le folosi la nevoie, conform Orientbazar.ro.

Având o varietate de cereale în cămară, poți asigura un aport nutritiv constant și opțiuni versatile pentru prepararea meselor, chiar și pe timp de iarnă. Iată care sunt cerealele care nu ar trebui să lipsească din cămara dumneavoastră:

Ovăz

Ovăzul este bogat în fibre și poate fi folosit pentru a pregăti fulgi de ovăz, terciuri sau fursecuri.

Orez

Varietățile de orez precum orezul brun sau cel sălbatic sunt excelente pentru a însoți diverse feluri de mâncare.

Quinoa

Quinoa este o sursă de proteine complete și poate fi folosită în loc de orez sau în salate.

Hrișcă

Hrișca este o cereala bogată în nutrienți și poate fi adăugată în salate sau gătită ca și garnitură.

Cuscus

Cuscusul este ușor de preparat și poate fi utilizat într-o varietate de rețete, de la salate la preparate cu legume.

Fulgii de porumb

O opțiune rapidă pentru micul dejun sau gustări, pot fi consumați cu lapte sau iaurt.

Griș

Potrivit pentru a prepara budinci, terciuri sau supă de grij.

Mei

O cereala integrală cu un gust caracteristic, potrivită pentru prepararea mâncărurilor sau în combinație cu alte cereale.

Făina și mălaiul ar trebui să fie, de asemenea, nelipsite din cămara noastră de iarnă.

Alune și nuci

Specialiștii recomandă să consumăm alune, nuci, și alte alimente asemănătoare o dată pe zi. Le putem consuma ca atare, sau le putem adăuga în diverse deserturi sau chiar mâncăruri. Datorită conținutului lor bogat în grăsimi saturate, omega, vitamine și minerale, acestea se pot dovedi ideale pentru consum în sezoanele reci, când sistemul imunitar poate fi mai vulnerabil. Nu trebuie să îți lipsească din cămară alunele de pădure, caju, migdale, nucile, semințele de in, semințele de dovleac, fisticul etc.

Legume congelate

Deși nu le poți depozita în cămară și vei avea nevoie de un congelator încăpător sau de o ladă frigorifică, ar fi bine să îți pregătești și câteva legume congelate. Poți pregăti câteva pungi cu zarzavatul pentru ciorbe, cum ar fi morcov, țelină, păstârnac, etc. De asemenea, mai poți păstra la rece și verdețuri, cum ar fi leuștean, pătrunjel, mărar, etc.

Ardeiul copt sau vinetele coapte pot fi păstrate la congelator și pot fi scoate atunci când aveți poftă de salată de vinete sau salată de ardei copt.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult