Cine suntem noi

stirileprotv.ro este platforma digitală de news a companiei PRO TV SRL, care deține în portofoliu televiziunea generalista PRO TV, lider incontestabil de audiență în România. De asemenea, PRO TV SRL operează în România televiziunile PRO Arena (sport), PRO Cinema (movies), Acasă & Acasă Gold (soap opera) și VOYO (VOD platform).

Compania PRO TV SRL are drept acționar majoritar societatea CME Media Enterprises B.V., care este un important creator de conținut și broadcaster și care operează în Europa Centrală și de Est în șase țări : Bulgaria, Croația, Cehia, România și Moldova, Slovacia și Slovenia.

Cele 43 de canale TV ale CME Media Enterprises B.V. ajung la un total de 49 de milioane de oameni, cu televiziuni lider pe piață în majoritatea piețelor sale. Posturile de televiziune CME din Europa Centrală și de Est sunt pionieri în producerea de conținut local divers și de înaltă calitate. Oferirea de divertisment prin canale liniare, VOD și digitale și generarea constantă a unei cote mari de audiență se află în centrul creșterii și succesului CME.

CME Media Enterprises B.V. este deținută în ultimă instanță de societatea PPF Group, un grup internațional de investiții fondat în Republica Cehă în 1991. PPF Group controlează în prezent operațiuni în 25 de țări din Europa, America de Nord și Asia în domeniile telecomunicații, media, servicii financiare, comerț electronic, imobiliare, inginerie mecanică și biotehnologie. Prioritatea companiei este crearea de valoare prin dezvoltarea inovațiilor, implementarea de noi tehnologii și îmbunătățirea calității managementului.

Misiunea Stirile PRO TV

Respectăm cerințele legale

Respectăm și ne supunem legislației locale și europene relevante pentru activitatea noastră jurnalistică și respectăm obligaţiile speciale prevăzute de Consiliul Național al Audiovizualului.

Respectăm drepturile omului și nu promovăm conținut neadecvat

Ne supunem Cartei ONU a drepturilor omului și nu vom discrimina oamenii din niciun motiv, inclusiv sex, naționalitate, religie sau orientare sexuală. Nu promovăm și nu confirmăm prejudecățile stereotipului minorități etnice, religioase sau rasiale. Nu promovăm conținut neadecvat precum războiul, conduita crudă sau inumană, pornografia și violența.

Suntem imparțiali

Nu favorizăm niciun partid politic, mișcare religioasă sau culturală. Tratăm chestiuni de politică publică cu acuratețea și imparțialitatea cuvenită. Acoperirea noastră politică include toate partidele în funcție de relevanța și reprezentarea lor în parlamentul național, dar și în ceea ce privește acțiunile și ideile lor. Nu susținem poziții antidemocratice sau rasiste.

Suntem independenți

Suntem independenți de interesele externe care ar putea submina integritatea noastră editorială. Noi nu acordăm o importanță nejustificată produselor sau serviciilor comerciale. Nu sprijinim campaniile politice sau comerciale și nu permitem să fim folosiți în campaniile altora.

Suntem corecti

Oferim persoanelor sau instituțiilor, care sunt prezentate în public sau de către noi, o oportunitate corectă de a-și explica punctul de vedere și argumentele și dăm voce și „celeilalte părți”.

Investigăm și raportăm despre deficiențele serviciilor publice și ale societății

Investigăm activ disfuncționalitățile instituțiilor publice pentru a realiza îmbunătățiri sau corecții pentru toți cetățenii. Investităm cazuri care amenință funcționarea statului nostru și societatea democratică. Luptăm împotriva corupției.

Ne spunem poveștile pentru și în numele telespectatorilor noștri

Folosim perspectiva telespectatorilor și cititorilor noștri și judecăm evoluțiile, inovațiile sau schimbările actuale sau viitoare pe baza impactului asupra vieții de zi cu zi a telespectatorilor noștri.

Iubim România și suntem parte a Europei

Susținem România, cultura, tradiția și istoria noastră, combinate cu o atitudine pozitivă față de inovare și dezvoltare pentru viitor. Considerăm România ca parte integrantă a Europei, împreună cu cultura, istoria și valorile lor comune și ne propunem să acționăm ca „adevărați europeni”, evitând naționalismul nepotrivit sau provocând ură între națiuni și țări.

Munca noastră se bazează pe fapte

Știrile și reportajele noastre se bazează pe fapte și probe, pe care le verificăm și le verificăm cu acuratețea cuvenită. Noi încercăm să fim martori la evenimente și să culegem informații din prima mână. Dacă acest lucru nu este posibil, vorbim cu surse de prima mână și evaluăm dovezile acestora. Dacă nu putem verifica suficient materialele, dezvăluim acest lucru.

Folosim surse serioase și transparente

Rapoartele se bazează pe surse serioase și transparente. Oferim prezentarea surselor noastre, astfel încât publicul le poate judeca. Când cităm o sursă anonimă luăm toate măsurile adecvate pentru a proteja identitatea lor.

Păstrăm documentația corespunzătoare

Înregistrăm interviurile noastre ori de câte ori este posibil. Păstrăm cercetările semnificative și înregistrări, inclusiv corespondența scrisă și electronică, note de fundal și documente. Când difuzăm acuzații grave din partea unei surse anonime, noi verificăm aceste acuzații în mod independent și documentăm cercetările noastre în cadrul știrilor sau reportajelor publicate.

Asigurăm un control editorial pe două niveluri

Echipele noastre de știri se asigură că orice informație care urmează să fie publicată nu este verificată doar de reporter, ci și de cel puțin încă o persoană responsabilă de independența editorială.

Ne propunem să fim primii, dar acordăm prioritate exactității și oferim update-uri rapide și adecvate

Ne propunem să fim primii și exclusivi în știrile noastre. Dar difuzăm știri și reportaje doar atunci când îndeplinesc standardele de conformitate jurnalistică. Recunoaștem erori de fapt grave și le corectăm rapid, clar și adecvat.

Arătăm varietatea României și a societății noastre

Acoperim toate regiunile României. Știrile și reportajele noastre arată toate secțiunile vieții și ale societății. Ne propunem să avem un amestec echilibrat de declarații ale liderilor politici, experților și oamenilor obișnuiți în diferitele lor roluri.

Respectăm drepturile personale

Respectăm confidențialitatea și dreptul fiecărei persoane la propria sa imagine în conformitate cu legile aplicabile și aplicate cu bun simt. Acționăm cu sensibilitate față de persoanele care nu sunt persoane publice.

Respect deosebit pentru copii și tineri

Respectăm nevoia de protecție specială a copiilor și tinerilor. Nu vom arăta direct sau prezenta minori fără acordul părinților lor.

Utilizarea camerei ascunse, a microfonului și a înregistrării cu fir

Utilizarea microfoanelor și camerelor ascunse trebuie să respecte legislația națională și necesită aprobare înainte de utilizarea lor de către un manager de știri responsabil. Orice astfel de utilizare trebuie să fie documentată în mod corespunzător.

Confidențialitate versus interes public

Comportamentul privat, corespondența și conversația private nu ar trebui aduse în domeniul public decât dacă există un interes public care depășește așteptările privind confidențialitatea. Nu există o definiție unică a interesului public, dar include (și nu se limitează la) expunerea sau detectarea infracționalității, dezvăluirea unui comportament antisocial semnificativ, dezvăluirea corupției sau a nedreptății, dezvăluirea incompetenței sau neglijenței, protejarea sănătății și siguranței oamenilor, împiedicarea oamenilor de a fi induși în eroare de orice declarație sau acțiune a unei persoane sau organizații sau dezvăluirea de informații care ajută oamenii să înțeleagă mai bine sau să ia decizii cu privire la chestiuni de importanță publică. Există un interes public în libertatea de exprimare însăși.

Facem distincție între rapoartele bazate pe fapte și comentariile personale

Opiniile personale și comentariile de evaluare ale reporterilor și editorilor trebuie să fie separate de știri și trebuie să fie aprobate de conducerea editorială.

Reporterii nostri acționează responsabil

Reporterii noștri acționează în conformitate cu valorile acestui document. Ei nu acceptă nicio mită, beneficii financiare, cadouri sau avantaje în schimbul știrilor sau reportajelor lor. Reporterii nu vor folosi rezultatele documentărilor sau investigațiilor pentru beneficiul propriu. Aceștia vor refuza orice fel de influență din partea autorităților publice sau a terților care ar putea conduce la publicarea de informații părtinitoare sau false. Reporterii noștri acționează responsabil în comunicarea lor publică, de ex. în timpul evenimentelor și pe rețelele de socializare. Prezentatorii, reporterii și corespondenții sunt conștienți că sunt chipuri și voci ale postului TV și trebuie să evităm toate acțiunile care pot amenința sau pune în pericol imparțialitatea știrilor noastre sau a canalului TV. Țintim excelență în producție și prezentare

Folosim un limbaj clar și simplu

În comentarii și texte folosim un limbaj clar adecvat pentru televiziune și mediul online și ne asigurăm că reportajele noastre sunt ușor de înțeles de către toate grupurile sociale.

Ne propunem excelența în filmări, înregistrări și reportaje

Ne propunem cele mai bune imagini cu prim-planuri, stand-up-uri interesante, unghiuri surprinzătoare și inovatoare în manevrarea camerei. Ne propunem autenticitatea filmărilor din locații interesante cu fundaluri semnificative ilustrative. Ne propunem cea mai bună calitate a sunetului în timpul locației și în studio. Ne propunem cea mai bună editare și prezentare a știrilor și reportajelor noastre.

Mai multe aici https://www.cme.net/about-cme/cme-editorial-board

Premii și vedete Stirile PRO TV

Emisiunea informativă Stirile PRO TV a fost nominalizată la Premiile Emmy în 2007 și 2013 la categoria Știri și Reportaj și a câștigat Premiul Emmy în 2008 pentru campania "Tu știi ce mai face copilul tău?" care a arătat ce se ascunde în spatele miliardelor de dolari pe care românii din străinatate i-au trimis în țară: cel puțin 170.000 de copii care au ajuns să crească singuri. PRO TV a fost prima televiziune din Europa de Est care a câștigat aceste important și prestigios premiu în industria de televiziune.

Jurnalul Stirile PRO TV este desemnat constant cel mai bun jurnal de știri din România, conform celor mai importante sondaje de opinie în rândul telespectatorilor – Premiile TV Mania.

stirileprotv.ro și Știrile ProTV sunt pe primul loc în România în ceea ce priveşte încrederea acordată de public. Sursa: Digital News Report 2023, elaborat de Reuters Institute, 2022, 2021.

Vedeta incontestabilă a jurnalelor Stirile PRO TV este Andreea Esca, care este prototipul prezentatorului de televiziune, fiind cea mai iubită vedetă TV din România.

Ce fel de știri citesc aici

Pe stirileprotv.ro găsiţi informaţii de ultimă oră. Tot ce se întâmplă pe plan social, politic sau educaţional la noi în ţară, cât și peste hotare aflaţi de la noi. Cele mai importante subiecte pot fi urmărite LIVE pe www.stirileprotv.ro indiferent de locul în care se întâmpla, fie că vorbim de România sau orice alt colţ de lume. Informaţiile pot fi accesate de către utilizatorii noştri atât de pe desktop, cât şi de pe mobil, tabletă sau prin aplicaţiile disponibile în magazinele App Store și Magazin Play.

Emisiunea “România, te iubesc!” face săptămânal radiografia României cu bune şi rele, prezintă realităţi acoperite de autorităţi şi politicieni vremelnici, pătrunde în locuri inaccesibile şi vorbește despre oameni, eroi de poveste de la care avem cu toţii de învăţat. Echipa de reporteri este formată din Paula Herlo, Alex Dima, Rareș Năstase, Cosmin Savu, Paul Angelescu și Cristian Leonte. Emisiunea este integral pe www.stirileprotv.ro.

Cele mai importante categorii de conținut sunt legate de domeniile actualitate, breaking news, social, politică, economie, sănătate, educație, dar și vreme și horoscop. De altfel, în cultura urbană Vremea sau prognoza meteo se identifică cu prezentatorul PRO TV Florin Busuioc, care a fost desemnat prezentatorul meteo al anului de Societatea Europeană de Meteorologie. Mai mult, horoscopul este sinonim cu Neti Sandu, cea mai cunoscută astrologă din România.

Echipa stirileprotv.ro

Corolar

Site-ul nostru de știri se situează constant pe primele locuri în topul celor mai accesate site-uri din România, cititorii noștri învestindu-ne cu cel mai ridicat nivel de încredere. Media clientilor unici care accesează stirileprotv.ro este de peste 8 milioane în fiecare lună, generând mai mult de 42 de milioane de afișări.

În fiecare zi, cele mai importante evenimente, transmisiuni LIVE, analize, anchete şi reportaje sunt la Ştirile ProTV şi pe www.stirileprotv.ro.

Trimite-ne un mesaj!


(*) Toate campurile sunt obligatorii