România, te iubesc! Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024
Citește cele mai importante noutăți despre emisiunea România, te iubesc!, difuzată la PRO TV. Ultimele știri, reportaje și dezvăluiri în premieră aduse de Alex Dima, Paula Herlo și întreaga echipă.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024
De departe, cea mai poluată zonă din România este regiunea București-Ilfov.
La Sebeș, procurorii au descins la sediile Kronospan, suspectând că firma austriacă a poluat aerul cu substanțe periculoase, apoi cifrele de monitorizare a calității aerului au fost măsluite.
Astăzi discutăm despre poluarea aerului. 25.000 de români mor prematur în fiecare an, din cauza aerului pe care îl respiră.
William Magwood, directorul general al OECD pentru Energie Nucleară, a vorbit cu corespondentul PRO TV Cosmin Savu despre potențialul nuclear din România, despre care spune că are o „educație inginerească foarte bună”.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 10 noiembrie 2024
În România sunt peste 18.000 de școli, dar și cel mai mare număr de profesori suplinitori. Adică, acei dascăli care nu au promovat examenele de titularizare.
Partea a II-a. Experiența Finlandei a arătat că oferirea unei mese calde la școală îmbunătățește semnificativ concentrarea elevilor pe parcursul orelor. Este dovedit că un astfel de program contribuie la reducerea sărăciei educaționale.
Partea I. De 35 de ani, România încearcă să își rezolve problemele din sistemul de învățământ, care pare o ecuație cu prea multe necunoscute, imposibil de rezolvat. Legea educației s-a schimbat de peste 100 de ori, dar ecuația tot nu a fost rezolvată.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 3 noiembrie 2024
Viitorul e acasă, parte a III-a. Un sfert dintre românii care vor să se întoarcă în țară au de gând să-și deschidă o afacere, potrivit unui studiu făcut de Departamentul Românilor de Pretutindeni.
Viitorul e acasă, partea a II-a. Doar norocul a făcut ca un bărbat din Făgăraș să ajungă la o fermă din Umbria în urmă cu mai bine de 20 de ani, când a plecat de acasă pentru că avea nevoie de bani să-și întrețină familia.
Viitorul e acasă, partea I. Sute de mii de români se întoc acasă după zeci de ani de pribegie. Există în continuare migrație, dar numărul celor care se întorc e mai mare decât al celor care pleacă.
10% dintre românii plecați în străinătate lucrează în restaurante sau hoteluri. Au învățat acolo ce înseamnă industria ospitalității, iar azi cu banii câștigați ori accesând fonduri europene dezvoltă în țară afaceri în turism.
După ce a muncit mai bine de 20 de ani în Italia, un bărbat din Jurilovca a revenit acasă și a construit pe terenul casei părintești o pensiune și un restaurant.
Un sfert dintre românii care plănuiesc să se întoarcă în țară, în cel mult șase ani, vor să-și deschidă o afacere. Cu banii câștigați în străinătate și cu fonduri europene, pornesc firme specializate în domeniile în care s-au pregătit în vest.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 27 octombrie 2024
”Pe urmele Vestului sălbatic”, partea a III-a. Evaziunea fiscală înseamnă bani lipsă la un buget și așa găurit de cheltuieli greu de justificat. Nu doar că Fiscul nu poate să recupereze banii datorați, dar avem și investiții chestionabile.
„Pe urmele Vestului sălbatic - partea a II-a”. Masoneria a devenit pentru mulţi un loc unde să se întâlnească pentru a pune la cale trafic de influenţă în instituţii publice sau afaceri la limita legii.
„Pe urmele Vestului sălbatic” - Partea I. Toți știm că ei există, dar rar îi vedem. Au avut dosare penale, au sfidat legi și reguli, dar scopul lor a fost atins. S-au îmbogățit.
Aparent, bucăți din România au fost, în ultimii 34 de ani, pradă ușoara pentru cei care și-au dorit, cu orice preț, să facă bani. Duminică la Romania, te iubesc! vorbim despre presupuse fapte de corupție, despre trafic de influență și clanuri imobiliare.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 20 octombrie 2024
Atunci când un consumator devine dependent viața întregii familii este dată peste cap. În cele mai multe cazuri, de la consum la dependență nu este cale lungă.
„Pericolul dependenței”, partea I. Vorbim despre un subiect care ar trebui să fie o prioritate pentru cei care conduc România, o situație extrem de gravă. Drogurile fac ravagii, distrug vieţi şi familii întregi.
„Pericolul dependenței”, partea a II-a. Statul român nu are centre pentru recuperea și reabilitarea dependenților. A cheltuit însă milioane pe amenajarea unora de care s-a ales însă praful.
Adevărate drame se petrec lângă noi din cauza consumului de droguri și din cauza statului care nu ia nicio măsură pentru reabilitarea dependenților.
În ultimii ani, în Romania, au pătruns stupefiante pe care autoritățile nu sunt în stare să le depisteze. Îngrozitor este că ele ajung în mâinile unor copii de școală generală, ceea ce reprezintă o capcană mortală.
Într-o Românie în care se vorbeste mult prea puțin despre dependențe și nu se face mare lucru, crește consumul de droguri și scade dramatic vârsta consumatorilor.
Ce am înțeles din episodul de azi, de la plafonul Unirii? Că în România funcționează poliții paralele. De o parte a fost Primarul General, cu poliția locală a municipiului București.
Țara apelor pierdute, partea I. Seceta prelungită, stresul termic, schimbările climatice ne afectează viețile, siguranța, culturile, igiena, confortul. Apa a devenit foarte importantă.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 13 octombrie 2024
Țara apelor pierdute, partea a III-a. Și guvernul, și președintele au în subordine instituții care se ocupă de efectele schimbării climei. Soluțiile sunt însă mai degrabă imediate, nu pe termen lung.
Țara apelor pierdute, partea a II-a. În vestul țării, în județele Timiș și Arad, fermierii erau invidiați de ceilalți agricultori din țară pentru recoltele mari, udate de ploile din zonă.
”Degeaba ne lăudăm cu terenuri fertile. Zero producții. Nimic. Asta au recoltat, prin sudul țării, unii dintre fermieri”, avertizează jurnalistul Rareș Năstase.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 6 octombrie 2024
Țara pădurilor pierdute, partea a III-a. Ca să extindă suprafața împădurită de pe teritoriul României, Ministerul Mediului a finanțat cu sute de milioane de lei plantarea a sute de păduri pe terenuri degradate.
Țara pădurilor pierdute, partea a II-a. Pădurile seculare de stejar din sudul României au început să se usuce. „Un dezastru ecologic” spune un primar din Giurgiu. Arborii sunt devorați de omizi și alte insecte.
Astăzi ne întoarcem în pădurile... care ar fi trebuit să fie! Suntem pe urmele banilor scurși prin marile programe de împădurire.
De la comunități întregi luate de ape, în Moldova, până la zecile de mii de hectare transformate în deșert, în Oltenia.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 29 septembrie 2024
250 de milioane de euro pune la dispoziția județului Tulcea Uniunea Europeană, pentru a aduce localitățile sărace în secolul 21.
Mafia din Italia își mută interesul în zona economico-financiară, susține prim-procurorul european, care dezvăluie un mecanism de fraudare ce ar putea fi evitat dacă autoritățile noastre ar verifica cu grijă documentele depuse la dosar.
Lucrări de zeci de milioane de euro sunt în pericol de a nu fi duse la pun sfârșit pentru că Uniunea Europeană a oprit de la plată facturi după ce firmele câștigătoare sunt investigate pentru fraudă.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 22 septembrie 2024
REABILITARE, ÎN NISIPURI MIȘCĂTOARE, partea a III-a. În nicio țară civilizată nu se deschid șantiere de reabilitare costieră în mijlocul sezonului.
REABILITARE, ÎN NISIPURI MIȘCĂTOARE, partea a II-a. Comunitatea științifică din România, dar nu numai, a pus la dispoziția Apelor Române datele necesare unui proiect care ar fi putut să aducă beneficii.
REABILITARE, ÎN NISIPURI MIȘCĂTOARE, partea I. România are nevoie cronică de investiții în infrastructura critică. Astăzi mergem pe țărmul Mării Negre, pe coasta expusă eroziunii accelerate.
Duminică seară, de la ora 18:00, urmărim o nouă ediție a emisiunii „România, te iubesc!”, dedicată problemelor de pe litoralul românesc.