România, te iubesc! Emisiunea integrală din 01 octombrie 2023
România, te iubesc. Emisiunea integrală din 01 octombrie 2023
Citește cele mai importante noutăți despre emisiunea România, te iubesc!, difuzată la PRO TV. Ultimele știri, reportaje și dezvăluiri în premieră aduse de Alex Dima, Paula Herlo și întreaga echipă.
România, te iubesc. Emisiunea integrală din 01 octombrie 2023
Cele 240 de parchete din subordinea Ministerului Public și cele două direcții speciale - DIICOT și DNA - au lucrat ani de zile anchete penale care s-au dovedit, sub imperiul schimbărilor legislative și deciziiilor CCR doar un consum de energie și bani.
”Justiție pe prescripție”, PARTEA I. A treia putere în stat, Justiția, a fost în ultimii 33 de ani influențată de jocurile politicienilor care au vrut s-o folosească nu întotdeauna pentru echilibrul societății.
”Justiție pe prescripție”, PARTEA II-a. Nu doar faptele de corupție sau de evaziune fiscală au intrat sub spectrul prescripției, ci și tâlharii sau hoții au scapăt de brațul care nu e atât de lung al legii.
Dacă statul nu depune eforturi și nu acționează la timp ca să prindă răufăcătorii, aceștia scapă prin prescripție. Iar când legislația este dată peste cap prin decizii contradictorii atunci, așa cum se spune în popor, ”dreptatea umblă cu capul spart”.
Dacă statul nu depune eforturi și nu acționează la timp că să-i prindă pe răufăcători, aceștia scapă prin prescripție.
Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, Cosmin Savu prezintă ancheta Justiție pe prescripție, unde vorbește despre sistemul judiciar românesc
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 24 septembrie 2023
Risipa - sport național, partea a III-a. Realitatea este că finanțatorul, Compania Naţională de Investiţii, n-are niciun instrument de control pentru lucrările pe care le aprobă și le plătește.
Risipa - sport național, partea a II-a. Cu dovezile pe masă, primarul din Dracea recunoaşte că e apropiat de firmele care lucrează în comuna lui.
Risipa - sport național, partea I. România a ajuns într-un impas financiar: cheltuiește prea mulți bani. Guvernanţii se plâng de lipsă de bani la buget, dar nu fac nimic să oprească risipa din investiţiile cu bani publici.
Ne plângem că nu sunt bani la buget, dar investiţii de zeci de milioane de euro sunt nefolosite sau în paragină.
Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, Paula Herlo ne prezintă ancheta Risipa - sport național, despre o Românie care are nevoie de investiții, iar băieții deștepți... doar de pretexte. Sport, cultură... bani să iasă!
Să ne gândim la o țară cu cele mai multe resurse de apă de pe continent - izvoare, lacuri, râuri împrăștiate pe întreg teritoriul, dar și cu un fluviu important și cu ieșire la Marea Neagră. Întinderi de apă, impresionante, cu potențial economic mare.
România ar fi primit în jur de 500 de milioane de euro drept măsuri compensatorii pentru pagube produse de păsări și pentru impunerea unor restricții de mediu.
Eșecul nostru, bucuria vecinilor, de la care importăm masiv. În Bulgaria și Ungaria s-au dezvoltat afaceri de proporții, care se bazează doar pe exportul către România.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 17 septembrie 2023
Alex Dima a prezentat duminică, la România, te iubesc!, ancheta „Statul degeaba” despre primăriile din țară care au mai mulți angajați decât ar fi necesar, raportat la numărul de locuitori din localitățile respective.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 10 septembrie 2023.
”România, te iubesc!”, ”Statul degeaba”, ep. III. Toți banii pe care multe primarii din Romania îi încasează din taxe și impozite se duc pe salarii. Practic, nu primăria există pentru cetățean, ci cetățeanul pentru primărie.
Rostul unei primării este să îi ajute pe cetățeni să trăiască mai bine, să ajute comunitatea cu proiecte, să verifice și să controleze, să atragă investiții și să integreze locul în harta mai mare a ordinii și bunăstării.
Bugetul statului a secătuit, criza bate la ușă. Panicați, guvernanții au realizat în al 12-lea ceas că sunt prea mulți angajați la stat.
Emisiunea „România, te iubesc!” se întoarce cu un nou sezon de reportaje și investigații.
De 16 ani, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, Paula Herlo, Rareș Năstase și Cristian Leonte aduc în fața telespectatorilor, într-un mod obiectiv, neregulile care se întâmplă în țară.
Statul român nu mai are bani. Auzim această veste, aproape în fiecare zi, de la guvernanți. Dar ar putea face rost de fonduri, dacă ar comasa primăriile mici.
Statul este tot mai flămând, iar responsabilii par dispuşi să caute bani şi în piatră seacă, însă cu ochii după privaţi le scapă, în continuare, anomaliile din sistemul bugetar.
Echipa ”România, te iubesc!” a fost prezentă la cel mai important festival muzical al anului în România, Electric Castle 2023, organizat pe domeniul Banffy din Cluj.
„România, te iubesc!”, emisiunea integrală din 28 mai 2023
Țara lui ”Lasă-mă, să te las”, partea a III-a. În Argeș, un drum județean este asfaltat prin Anghel Saligny de firma soțului șefei de la regia de drumuri.
Țara lui "lasă-mă să te las", partea a II-a. Pe marginea lacului Bolboci. Aici Consiliul Judeţean Dâmbovița modernizează un drum extrem de important pentru dezvoltarea turismului.
Țara lui “Lasă-mă să te las”, PARTEA I. Peste 60 de miliarde de lei - atât va cheltui guvernul în următorii cinci ani din banii tuturor românilor, printr-un uriaş program de investiţii, botezat “Anghel Saligny”.
„România, te iubesc!”, emisiunea integrală din 21 mai 2023
”La revedere, tabără dragă!” - PARTEA a III-a. Odată cu înființarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, taberele se mutau aici și ieșeau de sub guvernanța Ministerului Sportului.
”La revedere, tabără dragă!” - PARTEA I. Se apropie vacanța mare și milioane de părinți se întreabă ce tabere să aleagă pentru copiii lor. Cei mai mulți vor alege tabere organizate privat. E o realitate în fiecare an.
”La revedere, tabără dragă!” - PARTEA II-a. Începutul anilor 2000 găsea încă multe tabere funcționale.
Faimoase în vremurile în care primeau anual milioane de copii, taberele școlare sunt astăzi ruine. Tabăra de la Năvodari, cea mai mare dintre ele, este abandonată.
Peste 200 de tabere școlare avea România, înainte de revoluție. Azi mai sunt funcționale doar 60, însă, și acelea sunt cu lacătul pus pentru că de doi ani n-au mai fost finanțate.
„România, te iubesc!”, emisiunea integrală din 14 mai 2023
”Nepăsare otrăvitoare”, PARTEA A III-A. Cât timp firmele care transportă, depozitează temporar sau tratează și valorifică substanțe periculoase au actele la zi, doar controale minuțioase și repetate pare că dau rezultate.
”Nepăsare otrăvitoare”, partea a II-a. Dosarele penale întârzie, chiar dacă probele sunt fără echivoc. Și e vorba despre analize de laborator sau chiar deversări de substanțe nocive prin conducte îngropate.
Nepăsare otrăvitoare, PARTEA I. Pătrundem pe un teritoriu care arată și miroase urât și la propriu, și la figurat - domeniul deșeurilor periculoase.
Duminica aceasta, Rareș Năstase ajunge pe un teritoriu care arată și miroase urăt - atât la propriu, cât și la figurat: domeniul deșeurilor periculoase.
„România, te iubesc!”, emisiunea integrală din 7 mai 2023
„Rețeaua Albanezu”, partea I. În fiecare an auzim despre probleme la buget şi bani lipsă. Suntem pe primul loc la fraude fiscale în Uniunea Europeană şi pe ultimul loc la colectarea TVA-ului.
„Rețeaua Albanezu”, partea a II-a. Firme cesionate pe numele unor cetăţeni străini, în special din afara Uniunii Europene, este o rețetă veche, care a funcţionat în toată ţara.
„Rețeaua Albanezu”, partea a III-a. Iulian Dumitrescu a fost un om de afaceri controversat şi astăzi este unul dintre cei mai puternici politicieni din România, chiar dacă încearcă să rămână discret în faţa publicului.
Un gigant îngenuncheat, partea a III-a. Complexul Oltenia deține drepturi pe rezerve de cărbune, suficiente pentru jumătate de secol. Din cărbune produce curent electric, pe care îl vinde mai departe, de multe ori în pierdere.
Un gigant îngenuncheat, partea a II-a. Doi foști angajați ai Serviciului Român de Informații se luptă pe contractele de pază ale Complexului Energetic Oltenia.