Bine ati venit pe www.stirileprotv.ro

  1. INTRODUCERE


    Acest document se adreseaza exclusiv persoanelor fizice care au calitatea de utilizatori ai serviciilor de comunicatii electronice si care acceseaza si/sau utilizeaza Websiteul.

    Termenii si conditiile au valoare contractuala intre PRO TV si Utilizator, iar accesarea si utilizarea Websiteului, inclusiv a oricarei pagini sau sectiuni componente ale acestuia, se poate face numai in conformitate cu Termenii si conditiile aici prezentate.

    Prin simpla navigare pe Website, Utilizatorul accepta Termenii si Conditiile, asigurand PRO TV ca a citit cu atentie prevederile acestora, ca a inteles si ca accepta pe deplin continutul lor. Acesti Termenii si Conditii se aplica inclusiv Continutului disponibil in cadrul Websiteului la momentul accesarii si/sau utilizarii lui de catre Utilizator.

    Definirea unor termeni


    “Continut” inseamna toate informatiile si materialele disponibile in cadrul Websiteului, incluzand, dar fara a se limita la materiale de tip audio, video, text, imagini, marci, logo-uri sau orice alt tip de continut pus la dispozitia Utilizatorilor prin intermediul Websiteului si, uneori, poate include continut detinut sau controlat de terte parti, pe care PRO TV este autorizat sa il puna la dispozitia Utilizatorilor.

    “PRO TV” inseamna societatea PRO TV S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Bd. Pache Protopoescu nr. 105, parter, camera 101, sector 2, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/24578/1992, avand cod unic de inregistrare/cod de inregistrare in scop de TVA: (RO) 2835636, capital social subscris si varsat: 2.500.000 lei, proprietar al Websiteului.

    “Utilizator” inseamna persoana fizica, utilizator al serviciilor de comunicatii electronice, care acceseaza si utilizeaza Websiteul, sau care utilizeaza orice servicii disponibile in cadrul Websiteului, inclusiv Continutul.

    “Website" inseamna site-ului web www.stirileprotv.ro.


  2. INFORMATII GENERALE DESPRE WEBSITE


    Prin intermediul Websiteului, PRO TV pune la dispozitia Utilizatorului in special, dar fara a se limita la, urmatoarele:

    • Continutul, a carui structura este cea disponibila la momentul accesarii Websiteului. Utilizatorii inteleg ca structura Continutului este actualizata periodic de PRO TV, astfel incat PRO TV nu garanteaza o anumita perioada de disponibilitate a Continutului sau o anumita perioada minima in care Continutul poate fi accesat sau utilizat;
    • furnizarea de informatii de ultima ora, din diverse domenii, cum ar fi dar fara a ne limita la: social, politic, economic sau educational, atat la nivel national, cat si la nivel international;
    • punerea la dispozitia Utilizatorilor de transmisiuni live, breaking news din politică, știri externe, știri sociale, știri sportive și mondene;
    • furnizarea de informatii privind actiunile si/sau activitatea PRO TV sau informatii cu titlu general despre si/sau in legatura cu PRO TV.


    Serviciul este accesibil tuturor Utilizatorilor in masura stabilita de PRO TV prin prezentul document. Utilizatorul este informat ca accesul liber la Continut si/sau serviciile disponibile in Website este finantat de PRO TV, printre altele, din venituri provenite din publicitatea difuzata in spatiile publicitare disponibile in cadrul Websiteului. Astfel, prin utilizarea si/sau accesarea Websiteului, a Continutului si/sau a serviciilor disponibile in Website, Utilizatorul accepta afisarea publicitatii pe Website. Totodata Utilizatorul intelege ca PRO TV, in calitate de editor al Websiteului, este liber sa comercializeze spatiile publicitare ale Websiteului la libera sa alegere si catre orice terta parte aleasa de PRO TV. Utilizatorul recunoaste ca nu are niciun drept asupra acestor spatii publicitare si ca nu va avea dreptul si se va abtine de la formularea oricaror cereri si/sau actiuni in acest scop sau in legatura cu spatiile publicitare.


  3. UTILIZAREA WEBSITEULUI SI/SAU CONTINUTULUI


    Utilizatorul poate consulta, viziona, accesa sau utiliza Continutul in conformitate cu prevederile prezentilor Termeni si conditii.

    Utilizarea Websiteului de catre Utilizatori este destinata exclusiv uzului personal, Utilizatorii neavand dreptul sa utilizeze Websiteul sau Continutul in scop comercial.

    Continutul nu poate fi folosit de Utilizatori si/sau orice alte terte persoane in scopuri comerciale sau in vederea obtinerii de venituri si/sau profit fara acordul prealabil scris al PRO TV. Utilizatorii nu vor avea dreptul sa utilizeze extrase, sa reproduca, copieze, redifuzeze, transmita, interpreteze, sa utilizeze Continutul si/sau serviciile intr-un alt scop decat cel indicat in prezentul documentu si/sau sa creeze opere derivate ale Continului ori sa permita tertilor sa incalce aceste restrictii.

    Structura Continutului este cea disponibila la momentul accesarii Websiteului, astfel incat Utilizatorii inteleg ca structura Continutului este actualizata periodic de PRO TV, astfel incat PRO TV nu garanteaza o anumita perioada de disponibilitate a Continutului in cadrul Websiteului sau o anumita perioada minima in care Continutul poate fi accesat sau utilizat.

    Prin acceptarea Termenilor si conditiilor Utilizatorii inteleg ca o parte din Continutul poate sa nu fie adecvat pentru toate varstele sau pentru toti privitorii. Totodata Utilizatorul intelege ca anumite categorii din Continutul pot sa provoace reactii diferite unor persoane diferite, astfel incat Continutul si/sau anumite parti din acesta pot fi considerate inacceptabile sau inadecvate pentru Utilizator sau pentru membrii familiei sale, acestea putand contine trimiteri si/sau referinte la limbaj dur sau ofensator, violenta, alcool, tutun, abuz de droguri sau substante interzise, nuditate, continut sexual, teme destinate adultilor si/sau continut destinat numai adultilor sau persoanelor aflate sub supravegherea adultilor. In aceste conditii, prin accesarea si utilizarea Webisteului Utilizatorul recunoaste si accepta toate aceste riscuri.

    Calitatea afisarii Continutului in cadrul Websiteului poate varia de la un dispozitiv la altul si poate fi afectata de mai multi factori precum locatia, latimea benzii disponibile si/sau viteza conexiunii la internet a Utilizatorului.

    Utilizatorii pot intampina restrictii in accesare, utilizare sau tentativa de accessare si/sau utilizare a Continutului in sau din afara Romaniei (inclusiv in roaming), urmare a limitarilor de exploatare a drepturilor de proprietate intelectuala impuse de furnizorii continutului disponibil in Serviciu. PRO TV invedereaza Utilizatorilor ca aceste restrictii de acces pot fi evidentiate sau nu in cadrul Serviciului si ca incalcarea lor de catre Utilizatori poate constitui infractiune, care se pedepseste in conditiile legii.

    Utilizatorul este singurul raspunzator pentru utilizarea accidentala a Serviciului atunci cand acesta se afla in zona de granita a Romaniei, astfel incat orice cost suplimentar generat in sarcina sa de aceasta accesare si/sau utilizare a Serviciului nu va putea fi impusa PRO TV.

    Utilizatorului ii revine intreaga responsabilitate pentru actiunile sale decurgand din aceasta calitate si garanteaza respectarea obligatiilor prevazute in Termeni si conditii.


  4. FUNCTIONAREA WEBSITEULUI


    PRO TV va depune toate eforturile rezonabile pentru furnizarea neintrerupta a Websiteului. Utilizatorul intelege si accepta ca Websiteul este furnizat „ca atare” si „asa cum este disponibil la momentul accesarii” fara garantii de niciun fel, fie exprese sau implicite, inclusiv, dar fara a se limita la, garantii implicite de vanzare, adecvare pentru un anumit scop, disponibilitate a Continutului si calitatea vizionarii Continutului. PRO TV nu garanteaza ca Websiteul va fi disponibil in orice moment, neintrerupt sau fara erori, ori ca defectele vor fi corectate sau ca Websiteul sau serverele care il fac disponibil Websiteul sunt lipsite de virusi sau alte componente daunatoare. In plus, PRO TV si partenerii sai contractuali nu vor fi raspunzatori pentru nicio pierdere sau daune rezultate din utilizarea sau utilizarea incorecta a Continutului sau a Websiteului de catre Utilizator. Furnizarea Websiteului este conditionata de mai multi factori, printre care dispozitivele folosite de Utilizator, calitatea serviciilor de internet furnizate de tertii contractati de Utilizator, lipsa de capacitate a legaturilor de interconectare intre retelele acestor furnizori de internet si reteaua de livrare a Websiteului, existenta unor erori tehnice (inclusiv virusarea/compromiterea) a dispozitivelor Utilizatorului, gradul de incarcare a retelei utilizate de PRO TV pentru furnizarea Serviciului etc.

    PRO TV este indreptatit sa intrerupa furnizarea Websiteului pentru efectuarea de lucrari: (i) de intretinere la Website si/ori la reteaua tehnica prin care se furnizeaza Website, (ii) de inlocuire a oricarui element al acestora si/sau (iii) de modernizare (actualizare) a Websiteului.


  5. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA


    Toate drepturile de proprietate detinute asupra Websiteului si/sau Continutului (ex: brevete de inventii, marci, drepturi patrimoniale de autor, drepturi conexe, know-how etc.), prezente sau viitoare, apartin in integralitate PRO TV si/sau partenerilor sai, dupa caz, iar Utilizatorul nu dobandeste niciun drept de proprietate asupra Websiteului si/sau Continutului si/sau asupra oricarora dintre elementele aici mentionate. Astfel, dar fara a se limita la, Utilizatorul nu dobandeste drepturi de autor si/sau conexe dreptului de autor asupra Continutului (de exemplu, text, muzica, video, reportaje, emisiuni, grafica etc), prestatiilor (de exemplu: interpretarile actorilor, cantaretilor, dansatorilor), fonogramelor si/sau videogramelor, drepturi asupra marcilor (de exemplu, asupra denumirilor posturilor si programelor de televiziune, altor furnizori de Continut etc.), drept asupra inventiilor, drepturi de utilizare imagine, nume si/sau voce etc.

    Drepturile de proprietate aici mentionate se intind atat asupra Websiteului si Continutului, privite individual, ca intreg, cat si asupra oricaror fragmente sau elemente componente sau de identificare ale acestora.

    Toate materialele publicate (incluzand, dar fara a se limita la, articole, reportaje, emisiuni, informatii, fotografii, date, clipuri audio/video etc.) sunt protejate de catre dispozitiile legale incidente, cum ar fi, dar fara a se limita la: Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare - privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind marcile si indicatiile geografice. Drepturile de proprietate intelectuala aferente materialelor publicate in cadrul Websiteului apartin PRO TV si/sau partenerilor acesteia.

    Nerespectarea de catre Utilizator si/sau terte persoane a prezentului capitol este considerata de PRO TV o activitate frauduloasa. Totodata, in categoria activitatilor frauduloase sunt incluse si, dar fara a se limita la: (i) furnizarea de informatii eronate/false oricand pe parcursul relatiei comerciale dintre Utilizator si PRO TV (ex: negociere, incheiere, incetare contractului); (ii) furnizarea sau punerea la dispozitie a serviciilor si functiilor Serviciului catre terti (contra cost sau in mod gratuit) sau in orice alte scopuri decat cele prevazute in aceste Termeni si conditii; (iii) salvarea, stocarea, extragerea, inregistrarea, copierea, partajarea, reproducerea si/sau exploatarea, integrala sau partial, a Continutului de catre Utilizator si/sau terte Parti; (iv) introducerea in Website, cu buna stiinta, de virusi, programe spion (Trojan horses, worms, time-bombs, keystroke loggers, spyware, adware etc.) sau alte materiale daunatoare; (v) incercarea Utilizatorului de a obtine acces neautorizat la Website, la serverul pe care este gazduit Serviciul sau pe orice alt server, computer sau baza de date conectata la Serviciu; (vi) atacul Serviciului prin intermediul unui atac "denial-of-service" sau "distributed denial-of service" sau orice altul asemenea; (vii) incalcarea restrictiilor de utilizare a Websiteului si/sau Continutului; (viii) recomercializarea (cu titlu gratuit sau oneros) a Websiteului si/sau a Continutului catre terti, precum si orice tentativa de a realiza oricare dintre aceste actiuni, fara acordul prealabil al PRO TV; (ix) inlaturarea, modificarea, dezactivarea, degradarea sau impiedicarea redarii oricarui element al Continutului; (x) utilizarea unor dispozitive automate de web crawling, robot de cautare, extractor de date sau alte metode automate de accesare a Websiteului ori a Continutului; (xi) decompilarea, reconstituirea sau dezasamblarea oricarui software sau alt produs/proces accesibile prin serviciile si functiile Websiteului; (xii) introducerea de coduri sau produse, ori manipularea, indiferent de modalitate, a Continutului ori a oricaror alte servicii si functii ale Websiteului; (xiii) utilizarea de metode de extragere sau colectare a datelor si/sau informatiilor, inclusiv prin intermediul serviciilor utilizate pentru a dezvolta sau antrena inteligenta artificiala sau pentru a face analize computerizate. Utilizatorul si/sau tertele parti inteleg si accepta faptul ca sunt pe deplin responsabile pentru toate prejudiciile cauzate PRO TV prin savarsirea oricarora dintre actiunile/inactiunile de care se face vorbire in aceasta clauza. Daca prin orice forma de utilizare frauduloasa a Websiteului si/sau Continutului Utilizatorul sau o terta parte comite, in conditiile legii, o infractiune, PRO TV are dreptul sa raporteze orice astfel de incalcare autoritatilor competente si sa coopereze cu aceste autoritati prin/pentru dezvaluirea identitatii Utilizatorului si a tertei parti. In cazul unei astfel de incalcari dreptul Utilizatorului de a utiliza Websiteului va inceta imediat si definitiv.

    Utilizatorul care observa incalcarea acestor reguli pe Website este rugat sa ne informeze la adresa de email [email protected], prin indicarea in titlul mesajului a numelui Websitelului.


  6. RASPUNDEREA PRO TV SI DECLINAREA RASPUNDERII


    Utilizatorul intelege ca toate informatiile si datele publicate pe Website sunt preluate din cele mai bune surse si sunt furnizate doar in scop informativ. Furnizarea acestor date nu poate fi asimilata, in nici un mod, unui sfat specific sau unei asistente decizionale. Continutul, serviciile si/sau orice alte informatii afisate si/sau incluse in Website nu sunt destinate si nu vor constitui in niciun caz sfaturi pe baza carora Utilizatorul ar putea lua o decizie de cumparare si/sau de a intra intr-un raport sau act juridic cu o terta parte. PRO TV isi declina orice responsabilitate in ceea ce priveste increderea acordata de catre orice Utilizator in Continut, serviciile si/sau informatii afisate si/sau incluse in Website sau de catre orice persoana care ar putea fi informata despre acest Continut, serviciisi/sau informatii. Utilizatorul nu trebuie in niciun caz sa considere in mod neexchivoc Continutul sau alte informatii prezentate pe Website ca fiind exacte, corecte sau actualizate, ci trebuie sa verifice in mod independent toate aceste informatii.

    Utilizatorul intelege ca nici PRO TV si nici partenerii sai nu pot fi considerati responsabili pentru orice daune, directe sau indirecte, consecvente, speciale, accidentale sau disuasive, care pot rezulta din erori, omisiuni sau intarzieri in transmiterea oricaror informatii pe Website.

    In mod similar, informatiile pe care Utilizatorul le obtine ca urmare a accesarii si/sau utilizarii Websiteului sau in contextul serviciilor oferite de PRO TV si/sau partenerii sai prin intermediul Websiteului, fie pe Website, fie prin e-mail sau sub forma unui mesaj text (inclusive de tip “push notification”), nu dau dreptul Utilizatorului la nicio garantie din partea PRO TV si/sau a partenerilor acestuia.

    Utilizatorul intelege si accepta ca este singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de PRO TV, in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Websiteului si/sau a Continutului. PRO TV si societatile sale afiliate, functionarii, directorii, agentii sau orice alta parte implicata in conceperea, producerea sau oferirea Websiteului sau a Continutului nu sunt raspunzatoare pentru daunele directe sau indirecte, de orice natura, ce ar putea rezulta din sau in legatura cu utilizarea websiteului sau a Continului de catre Utilizator.

    Utilizatorul accepta ca PRO TV nu garanteaza si nu este responsabil pentru:

    • orice daune (directe sau indirecte) sau profituri pierdute rezultate ca urmare a utilizarii sau a incapacitatii de a utiliza (a) Websiteul si/sau (b) a site-urile web ale tertilor accesate prin intermediul Websiteului, fie din cauza unei functionari defectuoase, erori, intreruperi sau atacuri cu coduri malitioase sau atacuri ale unor terte persoane;
    • functionalitatea serviciilor de comunicatii electronice utilizate de Utilizator sau pentru echipamentul hardware si software al acestuia;
    • intreruperi ale conexiunilor cu serverele, defectiuni operationale sau intreruperi ale liniilor de telecomunicatii sau alte fapte similare care ar putea duce la indisponibilitatea acccesarii sau utilizarii Websiteului;
    • orice posibile daune suferite de Utilizator in cazul in care acesta nu este informat la timp despre orice modificari ale serviciilor din cauza faptului ca nu le utilizeaza in mod regulat;

    Utilizatorul declara ca intelege si este de acord cu faptul ca Websiteul si/sau Continutul este destinat in primul rand stirilor si, eventual, scopurilor educationale si/sau de divertisment si nu ofera niciun fel de sfaturi sau opinii, de exemplu, juridice, medicale, terapeutice sau cu privire la posibile investii financiare, care ar putea fi considerate obligatorii si relevante sau care ar trebui sa il angajeze pe Utilizator intr-o actiune sau inactiune rezultate din interpretarea acestora.

    Utilizatorul declara ca intelege si este de acord ca Websiteul si/sau Continutul vor contine materiale publicitare provenite de la terte parti, inclusiv, dar fara a se limita la, publicitate, sponsorizare, plasare de produse si alte forme de promovare. PRO TV nu isi asuma nicio responsabilitate pentru aceste terte parti, materialele provenite de la acestea, pentru produsele sau serviciile lor ori pentru orice relatie care poate aparea intre Utilizator si acea terta parte ca urmare a interactiunii cu un material publicitar al acelei terte parti publicat de PRO TV in cadrul Websiteului.

    Continutul oferit in cadrul Websiteului este realizat cu respectarea legislatiei aplicabile pe teritorul Romaniei, astfel incat PRO TV nu poate fi trasa la raspundere in cazul nerespectarii legislatiei aplicabile in tara de conectare la Website a Utilizatorului.


  7. LINKURI CATRE ALTE DOMENII WEB


    Websiteul poate contine linkuri (fie prin intermediul unei reclame sau in alt mod) catre alte site-uri si servicii ale unor terte parti. Astfel de linkuri sunt furnizate doar pentru a facilita Utilizatorilor consultarea si accesarea posibilelor informatii de interes pentru acestia. Utilizatorii inteleg si accepta ca PRO TV nu are niciun control asupra acestor site-uri sau servicii terte, nu garantează si nu raspunde de disponibilitatea acestor site-uri si surse externe si nu poate fi facuta responsabila pentru continutul si/sau serviciile/produsele acestora.. PRO TV nu aproba materialele continute in site-urile sau serviciile tertilor, nu isi insuseste continutul acestor site-uri sau surse de acces si nu are nicio asociere cu operatorii acestor site-uri si/sau servicii terte, cu exceptia celor marcate ca atare in cadrul Websiteului, motiv pentru care isi declina și exclude orice responsabilitate si garantie in ceea ce priveste continutul acestora. Avand in vedere ca majoritatea legaturilor cu celelalte site-uri si/sau servicii ale tertilor sunt automate sau partial automate si nu pot fi verificate in totalitate de catre personalul angajat al PRO TV, Utilizatorii sunt de acord ca PRO TV nu va fi parte la nicio tranzactie sau contract pe care Utilizatorii o incheie cu o terta parte si nu va fi raspunzatoare fata de Utilizator pentru nicio pierdere sau prejudiciu pe care il va putea suferi prin utilizarea acestor site-uri si servicii terte. Totodata Utilizatorul este de acord ca nu va putea implica PRO TV in niciun litigiu pe care Utilizatorul le va putea avea cu astfel de site-uri si servicii ale unor terte parti.


  8. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


    Prin utilizarea Websiteului Utilizatorul intelege ca PRO TV poate prelucra datele sale cu caracter personal conform Politicii de Confidentialitate a PRO TV care poate fi accesata aici.


  9. DISPOZITII FINALE


    Serviciile de asistenta. Utilizatorii au posibilitatea sa afle mai multe informatii despre Website, respectiv pot sesiza anumite probleme intalnite in utilizarea Websiteului, prin transmiterea unui mesaj la adresa de e-mail [email protected].

    Reclamatii. In cazul in care Utilizatorul considera ca Continutul publicat pe Website incalca drepturile de autor sau orice alte drepturi, acesta poate sesiza oricand problema printr-un mesaj trimis pe adresa de email [email protected].

    Comunicare electronica. Cu consimtamantul prealabil al Utilizatorului, exprimat prin intermediul formularului de colectare a consimtamantului disponibil in cadrul Websiteului si/sau a oricaror alte formulare la servicii disponibile din cand in cand in Website, PRO TV va avea dreptulsa trimita Utilizatorilor informatii legate de Continut doar in format electronic pe e-mail la adresa oferita de Utilizator prin intermediul formularului pus la dispozitie in sectiunea Newsletter de pe Website.

    Utilizatorii au posibilitatea de a se dezabona in momentul in care nu mai doresc sa primeasca comunicari din partea PROTV, prin intermediul linkului de dezabonare continut in subsolul emailului de transmitere a newsletterului.

    Modificarea termenilor si conditiilor. PRO TV isi rezerva dreptul de a modifica fara notificare prealabila Termenii si conditiile, exceptie facand situatiile reglementate in mod diferit in cadrul prezentului document. Orice schimbare va fi publicata pe Website. Accesarea si utilizarea de catre Utilizator a Websiteului este o confirmare a faptului ca Utilizatorul este familiar cu cele mai recente modificarile aduse de PRO TV Termenilor si conditiilor.

    Mentinerea validitatii. Daca oricare dintre prevederile prezentelor Termenisi conditii este declarata nula, nelegala sau neaplicabila, validitatea, legalitatea si aplicabilitatea celorlalte prevederi raman pe deplin in vigoare.

    Transferul drepturilor si obligatiilor. PRO TV are dreptul sa transfere toate drepturile si obligatiile sale din acesti Termeni si conditii si din relatia contractuala cu Utilizatorul catre o companie afiliata a PRO TV sau catre o terta parte fara acordul prealabil al Utilizatorului.

    Legislatia aplicabila. Prezentele Termeni si conditii vor fi guvernate de si interpretate in concordanta cu legislatia aplicabila din Romania. Prezentele Termeni si conditii nu vor restrictiona drepturile de protectie a consumatorului la care Utilizatorul este indreptatit conform legilor obligatorii din Romania.

    Ultima modificare a acestor Termeni si conditii: 04.07.2024