Prima noapte in libertate pentru Adrian Nastase.Fostul premier nu a mai ajuns la casa din Zambaccian

×
Codul embed a fost copiat

Adrian Nastase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, luni, recursul Directiei Nationale Anticoruptie.

Fostul premier Adrian Nastase, care s-a oprit, dupa eliberarea din inchisoare, la o clinica medicala privata pentru a fi supus unor investigatii medicale, nu a ajuns, luni seara, la resedinta din strada Zambaccian.

Nastase, pentru care a instanta a dispus eliberarea conditionata, a parasit, luni, Penitenciarul Jilava, fiind asteptat la iesire de fiul sau cel mare, Andrei, de alti apropiati si de bodyguarzi.

La iesire el i-a rugat pe jurnalistii prezenti sa nu se impinga, pentru a nu se lovi. El a fost intrebat ce va face in perioada urmatoare si a raspuns: "Ne vedem peste cateva zile si vorbim mai mult".

Intrebat daca va mai intra in politica, Nastase a raspuns: "E o intrebare dificila, nu stiu sa va raspund acum".

Citește și
dna
Magistratele acuzate de luare de mita urmau sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Nastase a iesit din inchisoare la ora 18.00 si a plecat cu un autoturism al familiei. El s-a oprit la o clinica medicala privata din Sectorul 1 al Capitalei, din apropierea Pietei Victoriei, in jurul orei 18.45.

In jurul orei 21.00, fiul cel mare al lui Adrian Nastase, Andrei, a declarat, ca tatal sau a fost supus unor investigatii medicale si este bine, el adaugand: "Asteptam sa vedem daca va ramane peste noapte".

"Tata este bine. Am vrut sa facem niste investigatii, ca sa ne asiguram ca nu sunt probleme. Asteptam sa vedem daca va ramane peste noapte", a spus Andrei Nastase, care a adauga ca peste "o ora, o ora si jumatate" vor fi cunoscute rezultatele analizelor.

Intrebat daca problemele cardiace ale lui Adrian Nastase ingrijoreaza familia, fiul cel mare al fostului premier a raspuns: "Cel mai mult".

Andrei Nastase a mai spus ca investigatiile facute la clinica au fost "de tiroida, sange si de multe alte lucruri".

Legat de posibilitatea ca tatal sau sa ramana internat, Andrei Nastase a spus: "Cred ca o sa plecam".

Fiul cel mare al fostului premier a aratat, cu acelasi prilej, ca Adrian Nastase spunea familiei, din inchisoare, ca "e bine", insa ulterior au convenit ca cel mai bine este sa faca analizele respective.

Andrei Nastase nu a revenit, luni seara, cu declaratii. De asemenea, Adrian Nastase nu a ajuns, luni seara, la resedinta sa din strada Zambaccian.

Luni, 18 martie

21:09 Andrei Nastase: Tata a facut mai multe analize si in functie de rezultatul lor, vom decide daca va merge acasa sau va ramane internat in spital.

"Tata este bine. Am vrut sa facem niste investigatii, ca sa ne asiguram ca nu sunt probleme. Asteptam sa vedem daca va ramane peste noapte", a spus Andrei Nastase, care a adaugat ca peste "o ora, o ora si jumatate" vor fi cunoscute rezultatele analizelor.

Intrebat daca problemele cardiace ale lui Adrian Nastase ingrijoreaza familia, fiul cel mare al fostului premier a raspuns: "Cel mai mult".

Andrei Nastase a mai spus ca investigatiile facute la clinica au fost "de tiroida, sange si de multe alte lucruri".

Legat de posibilitatea ca tatal sau sa ramana internat, Andrei Nastase a spus: "Cred ca o sa plecam".

Fiul cel mare al fostului premier a aratat, cu acelasi prilej, ca Adrian Nastase spunea familiei, din inchisoare, ca "e bine", insa ulterior au convenit ca cel mai bine este sa faca analizele respective.

18:53 Adrian Nastase a fost dus la o clinica privata, in timp ce toata lumea il astepta acasa.

18:38 Doua masini din coloana in care Adrian Nastase merge spre casa din Zambaccian, respectiv ambulanţa privata si un Mercedes de culoare neagra, s-au ciocnit usor la putin timp dupa plecarea de la Penitenciarul Jilava.

Autoturismul Mercedes a lovit din spate ambulanta, iar dupa accident a ramas pe loc, cu luminile de avarie pornite. Ambulanta si-a continuat drumul alaturi de celalalte trei masini din coloana.

18:31 Un admirator al lui Adrian Nastase, cu lacrimi de fericire in ochi, a venit la resedinta din Zambaccian a familiei Nastase avand un cadou urias si un buchet cu flori.

18:05 - Adrian Nastase a fost eliberat. Primele sale cuvinte au fost catre jurnalistii prezenti la poarta Penitenciarului Jilava: "Aveti grija, sa nu va impiedicati!". Nastase a mai spus ca va vorbi public doar dupa cateva zile.

17:45 Fiul cel mare al lui Adrian Nastase, Andrei, a venit, luni dupa-amiaza, la Penitenciarul Jilava, pentru a-l astepta pe tatal sau la iesirea din detentie, dupa ce Tribunal Bucuresti a decis ca fostul premier sa fie eliberat conditionat.

Andrei Nastase, venit la penitenciar cu autoturismul personal si insotit de bodyguarzi, a declarat ca el si restul familiei s-au bucurat "foarte tare" ca instanta a decis eliberarea tatalui sau, precizand ca "a fost un moment emotionant".

"Am asteptat de ceva timp momentul acesta. Ne-am bucurat foarte tare, a fost un moment emotionant", a spus Andrei Nastase.

Fiul cel mare al lui Adrian Nastase a adaugat ca nu a reusit sa comunice cu tatal sau la instanta, insa i-a urmarit declaratiile, iar acum asteapta sa il ia acasa.

Intrebat care va fi primul lucru pe care il va face la reintalnirea cu tatal sau, Andrei Nastase a spus: "O sa-l strang in brate".

17:00 O ambulanta Sanador a venit la cererea familiei, care se arata ingrijorata de posibilitatea ca Adrian Nastase sa se simta rau din cauza emotiilor. Interesant este ca fostul premier a fost adus la Penitenciar tot cu o ambulanta.

16.30 Adrian Nastase, pe blog: "Cateva zile, doar voi respira libertatea din afara. Nu voi da declaratii"

15:40 Adrian Nastase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, luni, recursul Directiei Nationale Anticoruptie.

Completul de la Tribunalul Bucuresti, format din presedintele Ioana Cleopatra Sipoteanu si din judecatoarele Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu, a decis, cu opinie majoritara, respingerea recursului DNA in cazul sentintei Judecatoriei Sectorului 4 si punerea in libertate a lui Adrian Nastase.

Concret, doua din cele trei judecatoare au dispus punerea in libertate a lui Adrian Nastase, in vreme ce al treilea magistrat din complet a decis in sens contrar.

Serviciul de executari penale al instantei urmeaza sa comunice aceasta decizie Penitenciarului Jilava, dar si altor institutii ale statului.

Dupa procesarea documentului de la instanta, Penitenciarul Jilava urmeaza sa incheie formalitatile in cazul lui Adrian Nastase si sa il elibereze.

14:55
Tribunalul Bucuresti a incheiat discutiile in dosarul lui Adrian Nastase si urmeaza sa decida daca il elibereaza conditionata dupa executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de inchisoare, la finalul dezbaterilor fostul premier fiind aplaudat de cei prezenti in sala, care au strigat "Libertate".

Inainte de incheierea dezbaterilor, Adrian Nastase a aratat in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti ca procurorii DNA cer practic mentinerea la inchisoare a unui om pentru gandurile exprimate, ceea ce reprezinta o incalcare grava a dreptului la libera exprimare.

"Practic, prin ceea ce va cere DNA se cere o pedeapsa cu inchisoarea pentru exprimarea unor opinii, ceea ce este usor exagerat. Faptul ca m-am considerat nevinovat si ca mi-am impartasit liber opiniile nu trebuie sa duca la astfel de rezultate", a spus Nastase in fata judecatorilor.

Dupa incheierea dezbaterilor, Adrian Nastase a fost scos din sala de judecata si dus la Penitenciarul Jilava, unde va astepta pronuntarea solutiei definitive la cererea lui de eliberare din penitenciar la executarea unei treimi din pedeapsa.

Completul de trei judecatori de la Tribunalul Bucuresti urmeaza sa decida daca admite recursul facut de Directia Nationala Anticoruptie in cazul sentintei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase sau daca il pune in libertate pe fostul premier.

14:40 - Adrian Nastase este dus la Penitenciarul Jilava.

14:30 - Procesul i care se judeca eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase s-a terminat. Judecatorii au intrat in pronuntare.

13:35 - Adrian Nastase a spus luni, la Tribunalul Bucuresti, ca documentele depuse in apararea sa au zone sterse sau pagini incomplete pentru ca oficialii Penitenciarului Jilava au acoperit cu markerul numele sau datele personale ale unor persoane cu care el a derulat activitati in inchisoare.

Completul de la Tribunalul Bucuresti a reluat luni, in jurul orei 12.00, judecarea recursului facut de Directia Nationala Anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce sedinta a fost suspendata mai bine de doua ore, la cererea procurorului DNA, care a spus ca nu a gasit la dosar documentele care detaliaza activitatile pentru care Nastase a fost recompensat in penitenciar.

La reluarea discutiilor din acest dosar, procurorul DNA prezent la sedinta de judecata s-a opus depunerii mai multor seturi de inscrisuri in acest dosar, aratand ca unele dintre ele nu sunt conforme cu originalul, ca 235 de pagini au fost depuse de un avocat care nu are calitate in cauza, respectiv de Carmen Pastin, si ca un al treilea set de inscrisuri contine multe zone sterse sau pagini incomplete.

Referitor la acest al treilea set de inscrisuri, Adrian Nastase le-a spus judecatorilor ca zonele incomplete contineau in documentele originale numele sau datele personale ale mai multor persoane alaturi de care el a derulat activitati in inchisoare.

Adrian Nastase a aratat ca, cel mai probabil, oficialii penitenciarului au sters aceste zone cu markerul pentru a nu ajunge in spatiul public datele personale ale acestor terte persoane. Instanta a inlaturat de la dosar documentul de 235 de pagini transmis la dosar de avocata Carmen Pastin, a mentinut toate actele oficiale depuse de avocati si de institutii si a aratat ca, in motivarea deciziei ce va fi luata se vor face mentiuni clare daca vor fi preluate argumente din oricare alte inscrisuri.

Dupa discutarea acestor aspecte, procurorul DNA a prezentat motivele de recurs, aratand de ce in opinia acuzarii Adrian Nastase nu ar trebui inca eliberat.

Apararea lui Adrian Nastase a acuzat DNA de tergiversarea judecarii cauzei, precum si de o competitivitate neloiala, aratand ca fostul premier a fost recompensat inclusiv dupa ce i s-a admis la Judecatorie cererea de eliberare conditionata.

Avocatul a precizat ca recompensa a constat in suplimentarea dreptului la vizita. Adrian Nastase a fost adus luni dimineata, in jurul orei 9.00, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucuresti, care urmeaza sa ia o decizie definitiva privind cererea acestuia de eliberare conditionata dupa executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii".

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat la intrarea in Tribunalul Bucuresti ca se asteapta ca spiritul de dreptate si corectitudinea sa triumfe si, dupa mai bine de 300 de zile de cand a fost incarcerat, fostul premier sa fie alaturi de familie. Cazacu a precizat ca apararea este pregatita si va combate recursul DNA cu argumente care tin de cauza. Avocatul a mai spus ca, in opinia lui, recursul procurorilor DNA este lipsit de consistenta.

12:45 - Instanta a reluat discutiile in dosarul in care Adrian Nastase cere eliberarea conditionata, procurorul DNA sustinand ca a gasit documente depuse de avocatii lui Nastase care nu poarta stampila "conform cu originalul" si alte inscrisuri care au aceasta stampila, dar este pusa in conditii suspecte.

Completul de la Tribunalul Bucuresti a reluat luni, in jurul orei 12.00, judecarea recursului facut de Directia Nationala Anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce sedinta a fost suspendata mai bine de doua ore, la cererea procurorului DNA, care a spus ca nu a gasit la dosar documentele care detaliaza activitatile pentru care Nastase a fost recompensat in penitenciar.

La reluarea discutiilor din acest dosar, procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a aratat in fata instantei ca, dupa ce a studiat documentele depuse la dosar, a gasit numeroase acte depuse de avocatii lui Nastase care nu poarta stampila "conform cu originalul" si alte inscrisuri care au aceasta stampila, dar este pusa in conditii suspecte. Procurorul a sustinut ca nu intelege cum de a depus apararea lui Nastase dosarul de penitenciar al acestuia, in conditiile in care doar unitatea de detentie detine acest dosar.

Apararea lui Adrian Nastase a acuzat DNA de tergiversarea judecarii cauzei, precum si de o competitivitate neloiala, aratand ca fostul premier a fost recompensat inclusiv dupa ce i s-a admis la Judecatorie cererea de eliberare conditionata. Avocatul a precizat ca recompensa a constat in suplimentarea dreptului la vizita.

12:21 - Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca isi doreste ca Adrian Nastase sa fie liber, sa mearga alaturi de familie, iar perioada "cumplita" prin care acesta a trecut sa se incheie in cursul acestei zile.

"Nu face obiectul intalnirii noastre de azi, dar nu pot sa ignor faptul ca asteptam cu totii un verdict al Justitiei extrem de important pentru noi ca partid si nu pot sa - si nici nu cred ca e cazul - sa nu spun ca-mi doresc ca azi domnul Nastase sa fie liber, sa fie alaturi de familie si aceasta perioada cumplita sa se incheie azi", a spus Ponta.

El a aratat ca social-democratii nu se pot face ca ignora subiectul eliberarii lui Nastase, care este extrem de important pentru care il apreciaza pe Nastase. "Evident, se vor pronunta judecatorii, dar suntem la PSD si nu cred ca putem sa ne facem ca ignoram ceea ce azi e un lucru extrem de important pentru noi toti cei care il apreciem si tinem la Adrian Nastase", a mai spus Ponta.

11:20 - Sedinta de judecata in procesul lui Adrian Nastase a fost amanata cu inca jumatate de ora, urmand sa inceapa la 12:00.

10:10 - Instanta a amanat doua ore judecarea recursului impotriva deciziei de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce procurorul a spus ca nu a gasit la dosar documentele care detaliaza activitatile pentru care Nastase a fost recompensat in penitenciar, avocatii acuzand DNA de tergiversare.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a aratat in fata instantei ca, desi a studiat joi si vineri acest dosar, nu a gasit documentele ce detaliaza activitatile pentru care Adrian Nastase a fost recompensat pe parcursul executarii pedepsei, cerand astfel acordarea unui termen.

In replica, apararea lui Adrian Nastase a acuzat DNA de tergiversarea judecarii cauzei, precum si de o competitivitate neloiala, aratand ca fostul premier a fost recompensat inclusiv dupa ce i s-a admis la Judecatorie cererea de eliberare conditionata.

Avocatul a precizat ca recompensa a constat in suplimentarea dreptului la vizita. Instanta a suspendat pentru doua ore judecarea cauzei, timp in care procurorul DNA va studia din nou acest dosar.

09:40 - Tribunalul Bucuresti a decis suspendarea sedintei timp de doua ore in cazul procesului lui Adrian Nastase, la cererea procurorului.

Sedinta de judecata se va relua la ora 11:30.

9:33 - Procesul lui Adrian Nastase a inceput la ora 9:30. Va reamintim, fostul premier afla astazi daca va fi eliberat, dupa 8 luni de detentie.

8:50 - Adrian Nastase a ajuns la Tribunalul Bucuresti, care urmeaza sa ia o decizie definitiva privind cererea acestuia de eliberare conditionata dupa executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii".

Procesul va incepe in jurul orei 9:30.

Duminica, 17 martie

"Dragule, te asteptam cu totii acasa", i-a transmis Dana Nastase fostului premier, care ar putea fi eliberat conditionat luni, daca Tribunalul Bucuresti confirma sentinta favorabila de acum o luna.

Andrei si Mihnea Nastase si-au vizitat duminica tatal la penitenciarul Jilava si spun ca sunt pregatiti chiar si pentru ce e mai rau.

Andrei Nastase, fiul lui Adrian Nastase: "Ni-l dorim acasa".

Ar putea fi ultima intalnire dupa gratii intre Adrian Nastase si baietii lui, care au dat duminica o fuga pana la Jilava pentru a-i transmite un mesaj din partea mamei lor.

Luni, la Tribunalul Bucuresti este programat recursul declarat de DNA impotriva sentintei de eliberare conditionata data acum o luna de Judecatoria Sectorului 4. Din complet ar fi trebuit sa faca parte si judecatoarele Costache si Dinu, arestate intre timp pentru coruptie. Ele vor fi inlocuite de alti magistrati.

In motivarea recursului, procurorii DNA sustin ca fostul premier a bifat toate activitatile de reeducare doar ca sa iasa mai devreme din inchisoare. In plus, procurorii spun ca Adrian Nastase se considera un detinut politic si nu a dat dovezi de indreptare in inchisoare.

"Regretul fatis exprimat (n.r. de Adrian Nastase) nu este acela ca a ajuns sa faca parte dintr-o galerie de lideri politici cu probeleme penale (de frauda si coruptie), ci ca este singurul fata de care s-a pronuntat condamnare cu executare". (Sursa: Recursul DNA)

Eliberarea sa conditionata, sustine DNA, "O infatiseaza nu ca pe o vocatie la o masura administrativa de executare pe mai departe a pedepsei, ci ca pe o favoare facuta bugetului de stat, prin scutirea acestuia de la cheltuielile pe care ar fi trebuit sa le faca penitenciarul cu detinutul Adrian Nastase." (Sursa: Recursul DNA)

Eliberarea lui Adrian Nastase de luni este totusi relativa. Procesul s-ar putea amana din varii motive, asa cum tribunalul ar putea anula sentinta favorabila de eliberare conditionata, ceea ce inseamna alte cateva saptamani petrecute de fostul premier in spatele gratiilor.

Mihnea Nastase, fiul lui Adrian Nastase: "Spera sa fie bine".

Adrian Nastase a ispasit opt luni si jumatate din cei doi ani primiti la instanta suprema in dosarul "Trofeul Calitatii". Pentru ca a depasit 60 de ani, poate fi eliberat conditionat, mai ales ca a facut o treime din pedeapsa.

DOSARUL CAZULUI:

DNA: Nastase nu regreta ca e printre liderii politici cu probleme penale, ci ca e singurul condamnat

JS4: Lucrarea stiintifica a lui Adrian Nastase, in acord cu legea, cele 45 de zile, acordate corect

Emma Nicholson l-a vizitat pe Adrian Nastase la Penitenciarul Jilava

Basescu: "Imi pare rau pentru ce a patit Nastase, condamnat pentru o gainarie. Are sanse sa revina"

Medicul Serban Bradisteanu a fost trimis in judecata pentru favorizarea lui Adrian Nastase

Ponta despre arestarea lui Nastase: Lipsesc probe. De ce Basescu, Videanu nu sunt exemple?

ICCJ: Inchisoarea cu executare, singura solutie pentru "indreptarea" lui Adrian Nastase

Adrian Nastase: Eu am vrut sa ajung la morga, nu sa aman executarea pedepsei

Nastase: "Cat tupeu la Basescu! Sa se dea ingrijorat pentru Timosenko, cand a facut acelasi lucru"

Adrian Nastase, achitat definitiv in cazul "Matusa Tamara". Procurorii cerusera pedeapsa cu executare

Nastase, cercetat pentru 399 de cartuse fara autorizatie descoperite dupa tentativa de sinucidere

Adrian Nastase se plange pe blog de conditiile de detentie: fara internet, dar cu multi sobolani

Adrian Nastase pare multumit de conditiile de la Jilava: "Ma consider intr-un fel de cantonament"

Primul mesaj al lui Nastase din inchisoare: "Obiectivul eliminarii mele din societate n-a fost atins"

Primele imagini VIDEO cu Adrian Nastase dupa arestare. Fostul premier si-a retras recursul

Managerul Spitalului Floreasca si un medic de la ATI, cercetati pentru favorizarea lui Nastase

Managerul Spitalului Floreasca, audiat la DNA in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase

Adrian Nastase: Le multumesc politistilor ca m-au impiedicat sa duc la bun sfarsit planul sinucigas

Basescu: Dosarele lui Nastase au pornit de la oameni din partidul lui

Incursiune in viata de detinut a lui Adrian Nastase. Ce mananca, unde doarme, ce citeste. VIDEO

Scrisoarea lui Adrian Nastase catre fiul sau Andrei: "Sa nu faci niciodata politica!"

Interviu cu managerul Spitalului de Urgenta. Culisele externarii lui Adrian Nastase

Manager Floreasca: As vrea cat mai putine cazuri precum cel al lui Nastase. Medicii merita respect

Analiza Mediafax: Audierea si inculparea medicilor si politistilor au grabit incarcerarea lui Nastase

Medicul Bradisteanu a spus public ca starea lui Nastase e grava, iar familiei ca nu e niciun pericol

RECONSTITUIRE. Ce s-a intamplat in resedinta lui Adrian Nastase, inainte de tentativa de sinucidere

Serviciul de Ambulanta: ranile lui Adrian Nastase au fost acoperite la cererea familiei

Cazul Adrian Nastase: disputa pe cele 8 luni care ar putea insemna prescrierea raspunderii penale

Va mai incerca Adrian Nastase sa se sinucida? Ce crede Cristian Tudor Popescu, la "Dupa 20 de ani"

CTP la "Dupa 20 de ani": "Decizia lui Nastase de a se sinucide, ultima lui aroganta". VIDEO INTEGRAL

"Eu vara nu mor!" Cum a reactionat mediul online la tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase

Adrian Nastase a interzis citirea "testamentului"

CTP despre cele doua tabere din Romania: "Nastase si-a inscenat sinuciderea" vs "Opera lui Basescu"

De la sentinta la tragaci: FILMUL evenimentelor in tentativa de suicid a lui Adrian Nastase

CTP: "Prin acest gest Nastase invalideaza actul justitiei, fugind din fata lui cu glontul"

Convorbirea dintre Nastase si MINISTRUL DE INTERNE. De ce a trimis Rus o ambulanta in Zambaccian

Anchete in casa din Zambaccian. Cum a fost posibil ca Nastase sa se impuste de fata cu doi politisti

Cat de aproape a fost Adrian Nastase de moarte. Reconstituirea GRAFICA a traseului parcurs de glont

Mesajul emotionant postat de Andrei Nastase pe Facebook. Ce poezie i-a dedicat fostului premier

Momentul pe care nu l-ai vazut din casa lui Nastase, inainte de a fi transportat la spital. Video

Ce le-a spus Adrian Nastase politistilor, inainte sa apese pe tragaci

EXCLUSIV. Care a fost traiectoria glontului tras de Adrian Nastase. Schita facuta de unul din medici

Traian Basescu a sunat la Ambulanta, pentru a se interesa de starea lui Adrian Nastase

Armele lui Adrian Nastase, ridicate de anchetatori. Motivul pentru care inca era in posesia lor

ADRIAN NASTASE A INCERCAT SA SE SINUCIDA. S-a impuscat in zona gatului cand a venit politia

Romania "incearca sa abordeze preocuparile UE fata de coruptie".Presa internationala, despre Nastase

"Curajul justitiei trebuie aplaudat!". Ce spun politicienii din PDL despre condamnarea lui Nastase

CTP despre condamnarea lui Nastase: "E un eveniment istoric. Prima data cand sistemul a fost umilit"

Avocat Adrian Nastase: "Mergem la CEDO, eventual contestam si pe cale extraordinara"

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Trofeul calitatii"

Procesele lui Nastase: "Trofeul calitatii", primul finalizat dintre cele trei

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Adrian Nastase ar putea fi eliberat luni din inchisoare. TB judeca recursul in cazul sau
Adrian Nastase ar putea fi eliberat luni din inchisoare. TB judeca recursul in cazul sau

Condamnat pentru fapte de coruptie, Adrian Nastase ar putea fi eliberat luni, cand se judeca recursul la Tribunalul Bucuresti. Din celula, fostul premier se poate lauda, insa, cu o bogata activitate literara: a scris cinci carti.

Magistratele acuzate de luare de mita urmau sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase
Magistratele acuzate de luare de mita urmau sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase

Lovitura de imagine pentru justitia din Romania. Doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, cele care ar fi trebuit sa judece recursul lui Adrian Nastase, sunt acuzate de trafic de influenta si luare de mita.

Nastase nu a scapat de datorii. I se cere o suma suplimentara in contul dosarului Trofeul Calitatii
Nastase nu a scapat de datorii. I se cere o suma suplimentara in contul dosarului Trofeul Calitatii

Desi a platit o avere pentru a acoperi paguba suferita de Inspectoratul de Stat in Constructii in afacerea ''Trofeul Calitatii'', Adrian Nastase tot nu a scapat de datorii.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.