Managerul Spitalului Floreasca si un medic de la ATI, cercetati pentru favorizarea lui Nastase

Ultima actualizare: 03-11-2012 00:35

Managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei, si medicul Simona Bragadireanu, de la sectia Anestezie Terapie Intenvisa (ATI), sunt cercetati de procurorii DNA pentru favorizarea lui Adrian Nastase.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au extins cercetarile in dosarul in care in 26 iunie au fost pusi sub invinuire medicul Serban Bradisteanu, Gheorghe Dumitru, adjunct al sefului Politiei Capitalei, Nicolae Costea si Marian Apostol, ofiteri de politie judiciara in cadrul Politiei Capitalei, pentru favorizarea lui Adrian Nastase.

DNA a anuntat, miercuri, ca in acelasi dosar procurorii ii cercetaza pe medicii Radu Alexandru Macovei, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, si Simona Petrica Bragadireanu, de la sectia de Terapie Intensiva a unitatii sanitare, pentru favorizarea infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie.

In ordonanta de extindere a cercetarilor si de incepere a urmaririi penale se arata ca exista date si indicii temeinice ca Radu Macovei si Simona Bragadireanu, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului premier Adrian Nastase.

Procurorii le-au adus miercuri la cunostinta celor doi medici acuzatiile din acest dosar. In 26 iunie, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de medicul Serban Bradisteanu, Gheorghe Dumitru, Nicolae Costea si Marian Apostol, pentru favorizarea infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie.

Potrivit procurorilor, exista date si indicii temeinice ca cele patru persoane invinuite, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei de doi ani de inchisoare aplicate de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului premier Adrian Nastase.

In acest dosar a fost audiat atunci si medicul Ioan Lascar, in calitate de martor. Seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar, si seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara, Serban Bradisteanu, l-au operat pe Adrian Nastase in 21 iunie.

Si seful Politiei Romane, Petre Toba, a fost convocat atunci pentru audiere, in calitate de martor, in cazul neexcutarii mandatului de incarcerare a lui Adrian Nastase.

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, la locuinta sa din strada Zambaccian.

El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 pana in 26 iunie, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova.

In 21 iunie, Nastase a fost operat de o echipa din care au facut parte si medicii Ioan Lascar si Serban Bradisteanu. Parchetul Inaltei Curte de Casatie si Justitie verifica procedura derulata de cei doi politisti care au mers la locuinta lui Nastase pentru a pune in executare mandatul de condamnare a acestuia, de la intrarea in imobilul din strada Zambaccian si pana la preluarea fostului premier de catre ambulanta, dupa tentativa de sinucidere.

Procurorul general, Codruta Kovesi, declara, in 26 iunie, ca exista suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier Adrian Nastase si ca urmeaza sa fie verificate toate actele medicale.

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, in urma careia acesta a fost internat si operat la Floreasca, a generat unele suspiciuni in spatiul public legate de ingrijrile de care ar fi avut nevoie fostul premier si de diagnosticul lui.

Adrian Nastase a fost audiat, in 16 iulie, la Penitenciarul Rahova in legatura cu tentativa sa de sinucidere din seara de 20 iunie, cand politistii au venit la domiciliul sau pentru a pune in executare mandatul de incarcerare.

Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" a transmis procurorilor, in 13 iulie, concluziile raportului de expertiza medico-legala in acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO