Cat de aproape a fost Adrian Nastase de moarte. Reconstituirea GRAFICA a traseului parcurs de glont


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 19:23
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2012 13:29
Categorie: Stiri actuale

Adrian Nastase este la terapie intensiva, dupa ce medicii de la Spitalul de urgenta Floreasca l-au supus, joi dimineata, unei interventii chirurgicale care a decurs fara probleme.

Fostul premier Adrian Nastase a descarcat arma in partea stanga a gatului, prin muschiul sternocleidomastoidian.

Mai departe a atins cartilagiul tiroidian, din care a desprins o bucatica. A trecut apoi prin muschiul sternocleidomastoidian din partea dreapta a gatului, foarte aproape de vena jugulara pe care insa nu a atins-o.

A ocolit clavicula producand leziune cutanata la acest nivel si a iesit prin muschiul deltoid drept.

 

In felul acesta au fost provocate 4 plagi serioase. Medicii au intervenit pentru curatarea ranilor, pentru a elimina corpurile straine si pentru suturarea tesuturilor afectate.

"Din fericire nu au fost leziuni vitale, deci nu au fost afectate formatiuni anatomice de importanta vitala si din acest punct de vedere putem spune ca pacientul a fost norocos. Traiectul proiectilului era in imediata vecinatate a unor structuri anatomice extrem de importante vitale", a declarat Ioan Lascar, seful sectiei de chirurgie plastica a Spitalului Floreasca.

Fostul premier Adrian Nastase va ramane internat in spital cel putin o saptama. Medicii vor sa-l tina sub supraveghere pana cand se va recupera complet in urma ranilor suferite.

Specialistii care l-au operat spun ca nu va ramane cu sechel, ci doar cu cicatrici.

VIDEO PROTVPLUS.RO