JS4: Lucrarea stiintifica a lui Adrian Nastase, in acord cu legea, cele 45 de zile, acordate corect


Ultimul update: Sambata 02 Martie 2013 06:43
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2013 16:18
Categorie: Stiri Politice

Adrian Nastase a scris degeaba dupa gratii cartea care ar fi trebuit sa-i aduca eliberarea conditionata cu 45 de zile mai devreme.

Cele 8 luni de detentie pe care trebuia sa le execute obligatoriu s-au scurs, dar fostul premier n-a parasit celula. Si nu stie deocamdata cand se va intampla acest lucru. Procurorii anticoruptie au atacat sentinta judecatorilor care au stabilit ca Nastase poate fi pus in libertate.

Judecatoria sectorului 4 a stabilit pe 12 februarie ca Adrian Nastase poate fi eliberat: "Instanta apreciaza ca timpul executat din pedeapsa este suficient pentru ca detinutul sa isi insuseasca scopul preventiv si educativ al acesteia, astfel incat pe viitor sa nu mai comita si alte fapte infractionale", se arata in motivarea deciziei, data astazi publicitatii.

Judecatorul recunoaste ca fostul premier a indeplinit toate conditiile pentru a putea fi eliberat inainte de termen: a executat o treime din pedeapsa, adica cele opt luni, ba chiar a castigat alte 45 de zile de libertate scriind o lucrare stiintifica despre rolul Romaniei in Uniunea Europeana. Fostului premier i se recunosc si calitatile de dascal, pentru ca a participat la programele de educare a detinutilor de la Jilava.

"Instanta retine ca este indeplinita si conditia dovezilor temeinice de indreptare, concluzie ce rezulta din aceeasi caracterizare care releva participarea constanta a condamnatului la nu mai putin de 17 programe educationale pe parcursul carora s-a implicat in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate."

Chiar daca judecatorul a fost de acord cu eliberarea, procurorii au atacat decizia.

Procurorii DNA se opun eliberarii conditionate a lui Nastase si pentru ca au declarat recurs impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 4 vor trebui sa spuna si care sunt motivele. Cert este ca motivarea recursului nu este limitata in timp asa ca nimeni nu stie cand va ajunge dosarul fostului premier la Tribunalul Bucurest.

"Se asteapta ca dna-ul sa fie civilizat si sa urgenteze recursul, pentru ca in cateva zile sa se termine totul", a declarat Dan Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase.

Adrian Nastase va fi eliberat abia in momentul in care va avea parte de o decizie judecatoreasca favorabila definitiva.

Emma Nicholson l-a vizitat pe Adrian Nastase la Penitenciarul Jilava
Basescu:
Adrian Nastase poate fi eliberat inainte de termen. Andrei Nastase:
VIDEO PROTVPLUS.RO