Primele imagini VIDEO cu Adrian Nastase dupa arestare. Fostul premier si-a retras recursul

Ultima actualizare: 24-10-2012 03:12
Primele imagini VIDEO cu Adrian Nastase dupa arest...
Primele imagini VIDEO cu Adrian Nastase dupa arest...

Adrian Nastase si-a retras recursul de la Curtea de Apel Bucuresti, avocatii acestuia cerand instantei sa constate ca executate si cele 6 zile in care fostul premier a stat internat la Spitalul Floreasca.

11:00 Avocatul Ion Cazacu a declarat, la finalul sedintei de judecata, ca Adrian Nastase si-a retras recursul, considerand ca nu mai este cazul sa tina o contestatie in cazul unei decizii care si-a produs efectele.

El a spus ca decizia de a-l cita pe Adrian Nastase la instanta pentru judecarea acestui recurs este legala, insa se putea trece peste acest lucru. "Cred ca aducerea lui este usor fortata", a spus Ion Cazacu, precizand insa ca judecatorul a aratat ca daca exista la dosar un certificat medical din care sa rezulte ca Adrian Nastase nu se poate prezenta la instanta, acesta nu mai era adus.

CITESTE SI: 10 lideri care, dupa mai multe esecuri, au schimbat lumea

Avocatul a precizat ca se solicita instantei sa constate ca executate cele sase zile in care Adrian Nastase a stat internat la Spitalul Floreasca.

El a precizat ca in 20 iunie i-a fost inmanat mandatul de executare, lucru consemnat in documentele anchetatorilor, iar din acel moment a fost arestat si a stat sub paza la Spitalul Floreasca pana in 26 iunie, cand a fost transferat la Penitenciarul Spital Rahova.

"Este normal sa se scada din pedeapsa cele sase zile in care a stat la Spitalul Floreasca", a spus avocatul Ion Cazacu. El a mai spus ca Adrian Nastase este in monitorizare medicala, ia peste 20 de pastile, iar dupa vindecarea ranilor de la gat, raman celelalte boli de care sufera.

"Adrian Nastase se afla la sectia de cardiologie la Jilava. Este o sectie medicala, sunt acolo medici specialisti cardiologi", a precizat Ion Cazacu.

Dupa ce Adrian Nastase a spus in fata instantei ca isi retrage recursul, acesta a fost dus de la Curtea de Apel Bucuresti inapoi la Penitenciarul Spitalului Jilava.

CITESTE SI: Gunoaiele care te pot imbogati peste noapte

09:00 Miercuri, in jurul orei 08.00, Adrian Nastase a parasit Spitalul Penitenciarului Jilava. Fostul premier a fost adus la Curtea de Apel Bucuresti fara catuse, pentru judecarea recursului in cazul contestatiei la executarea pedepsei.

In 26 iunie, Tribunalul Bucuresti a constatat ca nu exista niciun impediment de punere in aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de inchisoare in cazul fostului premier. In urma acestei decizii, Adrian Nastase a fost dus de la Spitalul Floreasca la Penitenciarul Spital Rahova, fiind astfel pus in aplicare mandatul de executare a pedepsei.

Decizia a fost contestata de avocatii lui Adrian Nastase la Curtea de Apel Bucuresti, care judeca miercuri recursul.

Adrian Nastase a fost adus miercuri dimineata, in jurul orei 9.00, de la Penitenciarul Spital Jilava la Curtea de Apel Bucuresti. El a coborat din duba fara catuse, urmand sa dea o declaratie in fata instantei.

Fostul premier nu a facut declaratii, spunand doar ca se simte mai bine. De asemenea, Adrian Nastase a fost aplaudat la intrarea in sala de judecata de unele dintre persoanele prezente.

La Curtea de Apel Bucuresti au venit sotia si fiul cel mare al lui Adrian Nastase, precum si rude si prieteni ai acestuia.

In 17 iulie, Adrian Nastase a fost transferat de la Penitenciarul Spital Rahova la Penitenciarul Spital Jilava, din cauza afectiunilor medicale cronice de care sufera, fiind cazat in Sectia Boli Interne, cu o alta persoana privata de libertate, intr-o camera prevazuta cu sase paturi si grup sanitar propriu.

CITESTE SI: Frazele pe care sefii nu le rostesc niciodata in fata angajatilor

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, la locuinta sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 pana in 26 iunie, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova. in 21 iunie, Nastase a fost operat de o echipa din care au facut parte si medicii Ioan Lascar si serban Bradisteanu.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO