Emma Nicholson l-a vizitat pe Adrian Nastase la Penitenciarul Jilava

Ultima actualizare: 27-02-2013 01:47

Baroneasa Emma Nicholson a plecat de la Penitenciarul Jilava, acolo unde l-a vizitat pe Adrian Nastase.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminica, referindu-se la vizita Emmei Nicholson la fostul premier Adrian Nastase, aflat la penitenciarul Jilava, ca aceasta este una normala, avand in vedere relatia de colaborare pe care cei doi au avut-o.

"Vizita este una absolut normala. Doamna Nicholson este un europarlamentar cunoscut. (...) E un gest normal si trebuie sa-l vedem ca un gest absolut normal intr-o Romanie normala", a spus Zgonea.

El a aratat ca Emma Nicholson a avut o relatie extraordinara cu Nastase, cei doi colaborand in cadrul unor proiecte de rezonanta pentru UE si Romania.

"Prieteniile se pastreaza. Noi de foarte multe ori consideram ca prieteniile se castiga. E un semnal ca peste bataliile politice, peste discursurile mai putin constructive, prieteniile raman, se pastreza. Oameni politici europeni au inteles acest lucru", a spus Zgonea.

Tensiuni la Londra, dupa "lovitura umilitoare" pe care Marea Britanie a primit-o

Andrei Nastase, fiul cel mare al fostului premier, a declarat jurnalistilor ca vizita Emma Nicholson a avut loc la initiativa acesteia.

"A fost alegerea dansei, e o prietena veche a tatalui meu si a dorit sa-l vada", a spus el.

Acesta a mentionat ca cei doi au vorbit despre "situatie" si despre proiecte.

Despre cartile pe care Emma Nicholson le avea in mana la plecarea de la penitenciar, acesta a precizat ca sunt cartile scrise de Adrian Nastase in aceasta perioada, pe care i le-a facut cadou.

Baroneasa Emma Nicholson, fost raportor al Parlamentului European pentru Romania, a fost, duminica, la penitenciarul Jilava, pentru a-l vizita pe fostul premier Adrian Nastase.

Emma Nicholson nu a facut declaratii jurnalistilor. Aceasta ducea in mana mai multe carti la plecarea de la penitenciar.

Emma Nicholson a fost raportor al Uniunii Europene pentru Romania intre 2000 și 2004. In trecut, a criticat dur autoritatile romane pentru deficientele in ceea ce priveste protectia copilului.

Laptopul care se ruleaza sau tastatura care nu exista. Cum arata gadgeturile viitorului. VIDEO

S-a apropiat de Adrian Nastase in perioada 2000-2004, desi a criticat guvernul in acea perioada.

In ianuarie 2002, Romania a interzis adoptiile internationale. UE cerea alinierea legislatiei si reglementarea adoptiilor internationale. Uniunea Europeana conditiona aderarea Romaniei de reglementarile in privinta protectiei copilului, asa ca statul presat de europeni a decis stoparea adoptiei internationale. Emma Nicholson a fost motorul acestei actiuni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO