Adrian Nastase se plange pe blog de conditiile de detentie: fara internet, dar cu multi sobolani

Ultima actualizare: 28-10-2012 18:21
adrian nastase - cover

Fostul premier descrie, intr-o postare pe blog, conditiile de detentie, el mentionand lipsa apei calde, mirosul de sulf, sobolanii, invaziile de "musculite si tantari", limbajul folosit de detinuti, lipsa telefonului, a calculatorului si a internetului.

Nastase scrie ca a inteles ca sunt unele persoane care il invidiaza pentru conditiile din locul in care se afla.

"Celor care gandesc in acest fel, le sugerez sa tina seama si de urmatoarele aspecte: Cei care vin aici – si nu le doresc acest lucru – vor trebui sa se trezeasca, in fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi in paturi suprapuse, vor avea apa calda cate doua ore de doua ori pe saptamana, vor trebui sa se obisnuiasca cu mirosul de sulf si cu depunerile de pe tevile de apa; vor trebui sa invete sa manance toate felurile de mancare – bazate in principal, pe cartofi si varza, – cu lingura; vor trebui sa se invete sa nu se sperie de sobolani – in curtea de plimbare – daca acestia nu sunt mai mari de 20 de cm; sa respire mai putin in zilele de canicula – atunci cand mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; sa nu se enerveze la „invaziile” periodice de musculite si de tantari, la urletele celor obisnuiti sa „socializeze” de la ferestrele celulelor, incepand fiecare fraza cu un angajament de a-si introduce instrumentul, de regula, in mortii interlocutorului; vor trebui sa se obisnuiasa cu sunetul usilor de metal si cu sunetul lacatelor – dimineata si seara –, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comoditati cu care erau obisnuiti…", scrie Nastase.

De asemenea, Nastase spune ca cei care intra in inchisoare trebuie sa se obisnuiasca sa-si vada familia doar de 3-4 ori pe luna.

"Vor trebui sa se obisnuiasca, in definitiv, cu lipsa de libertate fizica, cu un mediu in care 80% din persoanele de aici sunt recidivisti. In rest, ramane cum am vorbit – locul acesta poate fi un fel de «cantonament», daca te gandesti la Olimpiada viitoare. Depinde si cum privesti lumea… Unii ar spune ca nu exista decat ceea ce percepi – cei 4 m² in care traiesti. Eu insa privesc mai departe…", scrie Nastase.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!