Trei tineri au inventat prezervativul care isi schimba culoarea atunci cand intra in contact cu boli cu transmitere sexuala

Ultima actualizare: 28-06-2015 07:01
prezervativ -getty

Trei elevi de la Academia preuniversitara Isaac Newton din Marea Britanie au inventat prezervativul care isi schimba culoarea in contact cu anumite boli cu transmitere sexuala, informeaza presa britanica.

Tinerii inventatori - Daanyaal Ali, Chirag Shah si Muaz Nawaz, doi de 14 ani si unul cu un an mai mic - au fost recompensati pentru ideea lor cu premiul TeenTech pentru cea mai buna inovatie in domeniul medical, constand in 1.000 de lire sterline (aproximativ 1.400 de euro) si o vizita la Palatul Buckingham, scrie Agerpres.

Autorii inventiei au aplicat pe latexul din care este fabricat prezervativul un strat de molecule care stralucesc atunci cand intra in contact cu bacterii ce provoaca o serie de infectii cu transmitere sexuala, inducand si o usoara schimbare de culoare. In functie de infectia detectata, prezervativul ar urma sa devina verde pentru boala chlamydia, galben pentru herpes, violet pentru Papilloma Virus (HPV) si albastru pentru sifilis.

Utilizarea acestui prezervativ inteligent ar putea fi un pic jenanta pentru cupluri, dar cei trei adolescenti, care isi dedica descoperirea 'tinerei generatii', cred ca avantajul reducerii riscului de infectare va prima. Ei au dat dovada de ingeniozitate si in ceea ce priveste numele gadgetului lor, S.T. EYE, un joc de cuvinte cu trimitere la STI (infectii cu transmitere sexuala, in engleza).

Inventia se afla deocamdata in stadiul de concept al carui design final nu a fost realizat, insa este cunoscut faptul ca ideile recompensate la concursul TeenTech sfarsesc adesea prin a fi brevetate.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO