Celebrul vindecător Joao de Deus s-a predat autorităților, după acuzațiile de agresiune sexuală


Ultimul update: Luni 17 Decembrie 2018 20:10
Data publicarii: Luni 17 Decembrie 2018 18:53
Categorie: Stiri externe

Acuzat de agresiuni sexuale de sute de femei, celebrul vindecător brazilian Joao de Deus s-a predat autorităților.

Într-un reportaj difuzat de televiziunea braziliană, mai multe femei spuneau că au fost constrânse să efectueze acte indecente în timpul şedinţelor de "vindecare spirituală".

Imediat după difuzarea materialului, alte sute de femei au depus plângeri. La acest vraci controversat ajungeau în urmă cu 9 ani și români care își pierduseră speranța în medici.

Bărbatul de 76 de ani, care de zeci de ani primea în fiecare săptămână mii de credincioşi, inclusiv celebrităţi, în "templul" său din Abadiania, era vizat de vineri de un mandat de arestare. Documentul a fost emis după ce Joao de Deus a retras echivalentul a 8 milioane de euro din mai multe conturi bancare. În ultima sa apariţie publică, misteriosul şi controversatul vindecător şi-a susţinut nevinovăţia.

Scandalul a izbucnit după difuzarea unei anchete în cadrul căreia mai multe femei spuneau că au fost agresate sexual în cursul şedinţelor de "vindecare spirituală". După emisiunea respectivă, Parchetul a primit 330 de plângeri din toată Brazilia, precum şi din şase ţări străine: Germania, Australia, Belgia, Bolivia, SUA şi Elveţia.

În urmă cu 9 ani, Ştirile Pro TV au făcut călătoria de 13 mii de kilometri ca să-l viziteze pe vraciul la care mergeau şi mulţi români.

Cel autodeclarat unealta lui Dumnezeu pe Pământ şi-a clădit treptat faima că vindecă boli incurabile şi oferă soluţii acolo unde medicina nu mai da rezultate.

Centrul din Abadiania era, în 2009, locul unui pelerinaj permanent. Oameni veniţi din toate colţurile lumii, toţi îmbrăcaţi în alb, aşa cum cerea mediumul, abia aşteptau să povestească tot ce au văzut, au auzit şi mai ales, au trăit.

Brazilianul, care nu avea cunoştinţe medicale, susţinea că în el se întrupează spirite de sfinţi, doctori şi personaje celebre, moarte cu secole în urmă.

Ce a ascuns Joao de Deus adepţilor săi este că, în 2015, când a fost diagnosticat cu un cancer la stomac, a apelat la medicina clasică: a făcut 5 luni de chimioterapie într-un spital din Sao Paolo, după ce chirurgul oncolog i-a extirpat tumoarea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Un bărbat și-a decapitat fiica de 8 ani la sugestia unui vraci
Peste 300 de persoane dintr-un sat sud-african, acuzate de canibalism
Tara unde barbatii cu chelie risca sa fie sacrificati in ritualuri magice. Ce comoara se crede ca ar ascunde in cap
VIDEO PROTVPLUS.RO