"Suveniruri" de vacanta: sexul cu necunoscuti poate dauna grav sanatatii!

05-12-2009 00:00


Distractie pe plaja

Ce poate fi mai tentant decat gandul la o aventura cu un necunoscut, undeva departe de casa! Insa o astfel de escapada poate fi extrem de periculoasa.
 


De cele mai multe ori, in astfel de momente de pasiune, se uita un lucru extrem de important: protectia!

Numarul tinerilor plecati in vacante si care s-au intors infectati cu boli precum sifilis, gonoree, chlamydia, scabie si chiar, mai grav, SIDA a crescut considerabil.

Potrivit unui studiu realizat de specialistii britanici, majoritatea tinerilor uita de metodele de protectie in timpul vacantelor, ceea ce reprezinta un pericol real pentru sanatatea lor.

In perioada 2000 – 2002, 69% dintre barbatii din Marea Britanie au fost infectati cu virusul HIV in timpul vacantelor in strainatate, 15% cu sifilis, iar 9% cu gonoree.

Numarul bolnavilor a crescut ingrijorator in ultimii ani. Cei care pleaca in vacanta si intretin raporturi sexuale cu parteneri necunoscuti ar trebui sa acorde o mai mare atentie protectiei”, a declarat Karen Rogstad, medic ginecolog.

Vacanta reprezinta un bun prilej, mai ales pentru persoanele tinere, de a experimenta cat mai multe la capitolul sex. Ceea ce ei nu inteleg este faptul ca vacanta este si cel mai bun prilej de a contracta tot felul de boli cu transmitere sexuala”, a continuat Karen.

Sursa: BBC NEWS

Tags: sex,

VIDEO PROTVPLUS.RO