Guvernul a aprobat construirea Institutului de Oncologie Timişoara şi ridicarea unui nou stadion de fotbal
Două proiecte importante de investiţii din Timişoara au o șansă în plus să se materializeze.
Într-o sedința a executivului care a avut loc în premieră în orașul din vestul țării, prim-ministrul a anunţat că au fost demarate procedurile pentru ridicarea unui Institut Regional de Oncologie, despre care se vorbeşte de ani întregi.
Timişoara ar urma să aibă şi al doilea cel mai mare stadion din ţară, după Arena Naţională, pentru construcţia căruia a fost dată joi hotărâre de Guvern.
Cea mai aşteptată investiţie este viitorul Institut Regional de Oncologie, în care ar urma să fie investiți 230 de milioane de euro, bani veniţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Institutul ar urma să fie ridicat acolo unde acum este ruina a ceea ce ar fi trebuit să fie Spitalul Municipal din Timişoara.
Construcţia lui a început în urmă cu 34 de ani, dar nu a fost finalizată niciodată. A fost pasat de la o instituţie la alta. Acum ruinele vor fi dărâmate, pentru a face loc institutului care va deservi bolnavi din partea de vest a ţării.
Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: „250 de paturi, 250 de cabinete medicale. Vor funcționa analize medicale, terapie intensivă, centru de transport, un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, precum și săli de tratament. ”
165 de milioane de euro ar urma să fie investiţi și în viitoarea arenă a oraşului, care va fi ridicată pe locul actualului stadion Dan Păltinişanu, ce va fi demolat. Și acesta este un proiect mai vechi. Banii vor veni prin Compania Naţională de Investiţii.
Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: „30.000 de locuri. 26 de luni va dura”.
Arena va fi a doua ca mărime din ţară.
Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și Infrastructurii din România: „10 miliarede de lei investiție totală în proiecte, chiar dacă nu le-am menționat pe toate.”
De asemenea, guvernul a aprobat și deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche - cea mai vestică localitate de la noi. Planul a fost anunțat încă de anul trecut când s-au făcut și primele demersuri.