Uniformele scolare, considerate prea sexy, dupa ce un obsedat s-a luat de doua eleve

14-10-2011 20:17

uniforma

Un incident banal care a avut loc luna aceasta la o scoala din Toronto, Canada, ar putea duce la interzicerea purtarii in public a uniformelor.

CBS News relateaza ce s-a intamplat: doua eleve de la Colegiul Greenwood au fost urmarite si hartuite sexual la metrou de catre un barbat obsedat de fustele lor scurte.

Fetele veneau de la scoala si purtau uniforma obligatorie, ceruta de institutia in care invatau.

In urma acestei intamplari, autoritatile canadiene au decis ca nu este suficient sa caute perversul care le-a hartuit pe fete, ci trebuie luate masuri ca sa nu mai apara pe viitor situatii similare.

Singura varanta pe care au gasit-o a fost interzicerea purtarii in public a uniformelor de catre fete. Cum elevele sunt totusi obligate sa se prezinte la scoala in costumatia stabilita, inseamna ca ele vor fi nevoite sa se schimbe de doua ori pe zi, intr-un vestiar de la scoala.

Oficialii precizeaza ca nu este vorba de vreo discriminare, ci de siguranta elevelor, indiferent cum arata uniformele lor.

Afisarea in public a unor costume specifice unei anumite scoli sau colegiu ofera infractorilor multe informatii despre locul unde invata respectivul elev si implicit traseul pe care il urmeaza zilnic.

Afirmatiile oficialilor au starnit comenatrii aprinse din partea opiniei publice.

Exista chiar o grupare intitulata “Stop hartuirii pe strada”, care insisita ca adevarata problema nu sunt hainele purtate de fete, ci perversii care umbla liberi.

Iar solutia nu este schimbarea tinutelor, ci a mentalitatii si invatarea metodelor prin care tinerele se pot apara cand sunt agresate.

Sursa: CBS


VIDEO PROTVPLUS.RO