Vrei sa ai o casnicie fericita? Pretinde ca esti trist si scapi de divort!


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 02:22
Data publicarii: Vineri 21 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
cuplu

Secretul unei casnicii de durata? Nu cumva sa te arati mai fericit decat partenera ca risti un divort! Cel putin asa indica un studiu efectuat in Australia.

Prin urmare, barbatii casatoriti au fost avertizati de cercetatori sa nu se distreze prea mult ca ar putea ajunge divortati.

Astfel, studiul, care a avut in vedere mii de cupluri din Germania, Anglia si Australia, spune ca divortul este mai mult ca sigur atunci cand sotul este mai multumit in viata de cuplu decat partenera. In aceste situatii, cel mai probabil, chiar sotia va introduce cererea de divort.

Fericirea in cuplu este pusa sub semnul intrebarii, mai ales atunci cand resposabilitatea muncii domestice cade numai asupra sotiilor, atunci cand cei doi provin din medii sociale diferite sau cand veniturile difera frapant.

In schimb, viata de cuplu este armonioasa cand cei doi provin din medii apropiate, au aceeasi religie sau daca femeia este fie somera, fie studenta.

De asemenea, cei care locuiesc impreuna fara sa fi trecut pe la starea civila sunt mai fericiti decat cuplurile casatorite, spun cercetatorii din Australia.

Concluzia studiului intitulat “Nu poti fi mai ferict decat sotia” este una simpla: "Fiecare isi doreste sa fie fericit in mod egal in viata de cuplu. Atunci cand gradul de fericire difera prea mult, iar cei doi nu pot remedia situatia, se ajunge la divort”.

Sursa: Daily Mail

Premiati pentru 50 de ani de casnicie! Afla secretul longevitatii in cuplu
Starurile de la Hollywood te invata cum sa mentii pasiunea in cuplu!
Crezi sau nu, au fost impreuna! Cele mai ciudate cupluri de la Hollywood
VIDEO PROTVPLUS.RO