UN AN DE LA TRAGEDIA DIN COLECTIV. Portretele celor 64 de tineri care si-au pierdut viata in urma incendiului

COLECTIV

Astazi se implineste un an de la incendiul din Colectiv, in care au pierit 64 de tineri. Toata ziua, vor avea loc ceremonii si evenimente in memoria lor, dar si un mars tacut.

Astazi se implineste un an - un an de la incendiul din Colectiv, care luat vieti, a mutilat suflete, a distrus destine si a socat un popor intreg. Furie, durere, rani ce nu vor mai putea fi vindecate au ramas in urma celor 64 de tineri care au pierit in acea noapte neagra. De un an incoace, parintii care si-au pierdut copiii in infernul din club nu au consolare si sunt chinuiti de sentimente greu de imaginat.

Portretele celor 64 de tineri care si-au pierdut viata in urma incendiului

14 martie

64. Radu Sienerth
Avea 21 de ani, studia marketingul la Academia de Studii Economice Bucuresti si avea un viitor mare in fata. Radu Sienerth s-a stins la Spitalul Floreasca dupa ce, timp de aproape cinci luni, familia si prietenii au sperat intr-un miracol.
Radu Sienerth era din Petrosani si se afla in Clubul Colectiv din Bucuresti impreuna cu alti doi prieteni, studenti si ei la Bucuresti, cand a izbucnit incendiul. Potrivit informatiilor din presa, prietenii lui au reusit sa iasa din club, insa Radu a fost trantit la pamant si suprins de flacarile ucigase, scrie gazetadedimineata, un cotidian din Hunedoara.

Citește și
poze Remus Achim, concert Colectiv - 11
Colectiv, simbolul generatiei underground din Romania. Cluburile din subsoluri au transformat Bucurestiul in "noul Berlin"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Un scurt portret de-al sau apare si pe site-ul Guvernului Romaniei, unde Radu a participat in 2015 la programul de internship.

"Provenind dintr-o zona cu un caracter predominant minier (Petrosani, jud. Hunedoara), din primele etape ale parcursului academic s-a implicat intr-o serie de activitati conexe, cum ar fi: proiectele Space Week şi Play Energy, precum si participarea anuala la evenimentul “Let’s Do It Romania!.

De asemenea, s-a remarcat prin participarea la o serie de olimpiade si comunicari stiintifice in cadrul ciclurilor gimnazial si liceal, precum si la o serie de conferinte pe teme economice si de dezvoltare antreprenoriala organizate la nivelul universitatii. Detine atestate de competente profesionale in domeniile IT (ECDL) si limbi straine (engleza). Pe plan profesional, a activat in domeniul consultantei financiare la o banca de top din Romania si a efectuat un stagiu de practica la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului."

21 decembrie

63. Cristian Mitroi

Cristian Mitroi avea 30 de ani si era artist grafic. Dupa incendiul din Colectiv, a fost internat la Floreasca cu arsuri pe corp si pe caile respiratorii. A fost transportat in Marea Britanie, unde luni, pe 21 decembrie, a decedat.

15 decembrie

62.  Roxana Boghian

Roxana Boghian, 26 de ani, se afla in stare critica de la inceput, la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi din Capitala, avand arsuri grave pe o mare suprafata a corpului. Ea a decedat marti dimineata.

13 decembrie

61. Ioana Raluca Panculescu

Ioana Raluca Panculescu, de 36 de ani, a fost transportata in urma cu o luna la o clinica din Germania de la Spitalul Bagdasar Arseni, cu un avion militar. Anuntul a fost facut de familia tinerei si confirmat de Ministerul Sanatatii.

De profesie psiholog, ea isi pieduse ambii parinti in urma cu mai multi ani. Pentru ca Goodbye to Gravity era una din formatiile sale preferate, a mers in clubul Colectiv pentru lansarea albumului cu mai multi prietenii, potrivit ziare.com.

22 noiembrie

60. Alex Hogea
Alex Hogea era student la Bucuresti si avea doar 19 ani. A suferit arsuri grave in infernul de la Colectiv. Pe 7 noiembrie, a fost transferat la Spitalul Akh din Viena, in timp ce parintilor li s-a spus ca va fi dus la Bruxelles. Duminica dimineata, inima lui Alex s-a oprit, dupa trei saptamani de chin. Vestea i-a cutremurat pe toti pretenii sai, care au postat pe Facebook mesaje impresionante:

"Alex Hogea s-a stins din viata azi, dupa ce a fost internat in stare critica la spital. Cumplit si Incredibil. Dumnezeu sa te aseze intre ingeri si sa aiba grija de sufletul tau minunat si pur." "Alex Hogea nu mai e. Nici cuvinte nu mai sunt. Numai durere."

21 noiembrie

59. Alexandru Iancu
Alexandru Iancu, un tanar in varsta de 22 de ani, ars in infernul din club, a murit sambata dimineata. Era internat in terapie intensiva la Spitalul Sfantul Ioan si era conectat la aparatul care-i ajuta plamanii sa functioneaze, din cauza arsurilor de cai respiratorii. Starea lui s-a agravat, iar inima lui s-a oprit dupa atata chin.

“Te-ai dus printre stele, Johnny Depp al nostru. Ma bucur ca te am cunoscut , om minunat. Condoleante familiei""Ai plecat prea devreme de langa noi. ""Am sperat si m-am rugat pana in ultima clipa, dar nenorocirea s-a intamplat! Suntem alaturi de familie."

20 noiembrie

58. Andreea Stefan
Vineri, Andreea, o fata de 28 de ani, a murit la o clinica din Germania. A plecat dintre noi la o zi dupa Elsa, tanara care s-a stins joi, la spitalul de arsi din Capitala.Andreea Stefan, de 28 de ani, din Ramnicu Valcea, fusese operata de catre medicii din orasul Bochum saptamana trecuta, pentru a i se pune grefe de piele.Tanara a fost internata pe 30 octombrie, in noaptea incendiului din Colectiv, la Spitalul "Sfantul Ioan” din Bucuresti, in stare critica, cu arsuri pe jumatate din suprafata corpului si cu arsuri grave ale cailor respiratorii.In seara de 8 noiemebrie, fata a fost transferata la Clinica pentru Chirurgie Plastica si Raniti cu Arsuri Grave, din orasul Bochum, Germania.
Tanara locuia in Bucuresti si, din anul 2012, lucra ca HR Administrator la Accenture Romania.

19 noiembrie

57. Elsa Albu
Moartea a mai luat joi un suflet si a dus lista celor care au pierit dupa incendiul din clubul colectiv la 57. Elsa, o femeie frumoasa si vesela, de 37 de ani, stabilita in Anglia, isi serba ziua de nastere, in acea seara de foc.A fost grav ranita in incendiu, iar astazi, inima ei a incetat sa mai bata. "Te-am iubit si te voi iubi mereu", i-a scris in semn de adio logodnicul ei, care stie ca viata lui nu va mai fi niciodata la fel fara zambetul Elsei. O ceruse recent de sotie si se pregateau de nunta. Dar Elsa a mers in cer, cu inelul de logodna pe deget.Dar soarta a avut alte planuri cu ea. Nascuta in Bucuresti, Elsa Albu se stabilise de 11 ani in Luton, Marea Britanie. In cumplita noapte de 30 de octombrie se afla in club impreuna cu prietenii si fratele ei si isi sarbatoarea ziua de nastere. Toti erau fericiti si bucurosi ca sunt impreuna.

Din pacate, Elsa si fratele ei au ajuns la spital dupa incendiu, grav raniti. Pe retelele de socializare prietenii au postat mesaje in care cereau ajutor pentru ei. Iar cei din regatul unit, care o iubeau pe Elsa, au semnat o petitie adresata prim-ministrului englez David Cameron, intitulata „Aduceti-o pe Elsa acasa!".Initial, Elsa a ajuns la spitalul Sfantul Ioan. Miercuri, a fost transferata la Spitalul de Arsi, dar organismul ei nu a mai rezistat.

16 noiembrie

56. Ioana Geambasu
Ministerul Sanatatii a confirmat ca o tanara de 18 ani, cu arsuri grave, a murit luni, la ora 9:00. Era internata in spital din noaptea de 30 noiembrie si a fost supusa mai multor investigatii.

Ioana Victoria Geambasu este din orasul Mizil si luase Bacalaureatul cu medie peste 9.50 si se pregatea pentru a da examen la Facultatea de Arhitectura.

Ea facea meditatii la Bucuresti iar in seara tragediei s-a dus in Colectiv sa se relaxeze. Era singura la parinti, mama ei fiind chirurg in spitalul din Mizil. A ajutat pana acum sute de pacienti, insa pentru fiica sa nu a putut face nimic.

13 noiembrie

55. Loredana Darescu
Loredana avea 29 de ani. In multimea de tineri frumosi care iubeau rockul se afla si ea. Era fericita sa participe la lansarea albumului celor de la Goodbye to Gravity. Dar ce promitea sa fie o seara minunata intre prieteni s-a transformat intr-un chin ingrozitor pentru ea.

Initial, a fost internata la Spitalul "Sf. Pantelimon", apoi a fost mutata la Spitalul de Arsi, iar marti seara familia si-a pus speranta ca Loredana va fi ajutata de medicii unei clinici din Germania. Din pacate, doctorii de acolo nu au mai putut sa o ajute.

12 noiembrie

54. Madalina Strugaru

Madalina era iubita solistului Goodbye to Gravity. Tanara a decedat in cursul noptii, la Spitalul Floreasca.

In multe poze, Madalina apare alaturi de colega noastra Teo, cu care era prietena. Studiase stiinte juridice si lucra in sistemul juridic.

53. Alex Aliman
Alex Aliman, in varsta de 29 de ani, se afla internat la Spitalul Floreasca in stare critica. 

Prietenii tanarului au anuntat ca prietenul lor nu a mai rezistat. "Cu regret va informez ca prietenul nostru, Alex Aliman, a incetat din viata noaptea trecuta la spitalul Floreasca. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace", a fost mesajul acestora.

11 noiembrie

52. Claudiu Bogdan Istrate
Claudiu Bogdan Istrate avea doar 22 de ani si era internat in stare grava, intubat, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala. Acesta avea arsuri pe corp si arsuri de cai respiratorii, potrivit unor surse medicale.

10 noiembrie

51. Alex Pascu
Alex, basistul trupei Goodbye to Gravity, a pierdut lupta pentru viata la 12 zile de la incendiul din club. Avea 33 de ani si se afla de 11 zile la spitalul Floreasca, in stare grava.

In noaptea tragediei, Alex a fost internat la Floreasca. Cand au considerat ca poate fi transportat, medicii francezi si romani au decis mutarea lui intr-o clinica din capitala Frantei. A murit insa pe aeroportul din Paris.

50. Vladut Roberto Andy
A murit de ziua lui, cand implinea 19 ani. El fusese internat in 30 octombrie, dupa incendiul din clubul Colectiv, in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, in stare critica, din cauza arsurilor de cai respiratorii si a arsurilor de pe corp.

Vladut a murit intr-un spital din Chelmsford, Marea Britanie, la cateva ore dupa Elena Nitu.

49. Elena Nitu
Avea doar 18 ani si o viata inainte. Elena era eleva in clasa a XII-a, la Colegiul Economic "A.D. Xenopol" din Capitala si venise la Colectiv impreuna cu prietenul ei. Acesta a reusit sa iasa, dar s-a intors la scurt timp sa o scoata si pe ea afara. In cateva minute a reusit sa o traga afara si pe Elena, insa starea acesteia era foarte grava.

Elena a fost constienta initial si a vorbit cu mama sa, insa si-a pierdut cunostinta la scurt timp. Ea a fost internata in stare critica la Spitalul de Arsi, avand arsuri pe mare parte din corp si arsuri de cai respiratorii. Tanara si-a gasit sfarsitul un spital din Liverpool, unde fusese transferata plina de speranta.

Povestea Elenei, tanara de numai 18 ani care a fost scoasa din Colectiv de prietenul ei. Fata s-a stins dupa 11 zile de lupta

48. Tudor Golu
Avea 28 de ani si avea o viata plina: era chitaristul formatiei Axial Lead, artist grafic si animator 2D si 3D. De altfel, el a fost si cel care a facut videoclipul melodiei "The day we die".
Tudor a fost transferat intr-un spital din Birmingham, Marea Britanie, dupa 10 zile petrecute in stare critica la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. A murit la scurt timp insa, din cauza arsurilor pe o suprafata mare din corp si arsuri interne puternice.

Tudor, autorul videoclipului "The Day We Die", Liviu un talentat fotograf din Brasov

9 noiembrie

47. Liviu Zaharescu
Un tanar fotograf care devora mai toate concertele rock. Prietenii lui povestesc ca in viata avea doua pasiuni: fotografia si muzica live. Din pacate, vineri, 30 octombrie, a fost la ultimul lui concert - Goodbye to Gravity. Liviu tocmai isi cumparase un echipament foto nou si era in prima linie de fotografi in seara dezastrului.

Incercand sa prinda cele mai bune cadre, s-a ales cu arsuri groaznice. A fost intubat si ventilat tot timpul cat a stat in spital. Din nefericire, a cedat.In seara concerturtului, Liviu era impreuna cu iubita lui din Brasov. Ea a scapat mai usor.

46. Teodora Maftei

Colega noastra, Teodora Maftei, a pierdut lupta cu moartea in Israel. In ultima saptamana, Teo a luptat cu rani imposibile, s-a batut pentru viata ei ca o invingatoare, asa cum o stim. Din pacate insa, corpul ei a avut o limita pe care sufletul n-avea cum sa o inteleaga.

8 noiembrie

45. Dan Matei Alexandru
Din pacate, lupta s-a dovedit prea grea si pentru trupul slabit de rani a lui Dan Matei Alexandru. Baiatul a inchis ochii pentru totdeauna la doar 26 de ani. Au fost 3 frati la parinti.

44. Bogdan Enache (Lavinius)
Finalul a fost unul sfasietor pentru Bogdan Enache, tobosarul trupei "Goodbye to Gravity". Era stabil, iar duminica un avion SMURD l-a transportat spre Elvetia. Dupa doua ore insa, aeronava a facut cale intoarsa pe aeroportul Baneasa. Starea lui Bogdan devenise critica. A facut stop cardiac, iar medicii l-au resuscitat zeci de minute. La aterizare, a facut un al doilea stop cardiac. Medicii nu s-au lasat, dar organismul lui, fragil, nu a mai avut taria sa lupte. Bogdan Lavinius este de acum langa cei doi prieteni chitaristi.

43. Ayberk Manci
A fost si el in infern, stau marturile arsurile care i-au mutilat trupul. Tanarul student la Facultatea de Studii Economice din Izmir venise in Romania prin Programul universitar Erasmus. Calatoriile si fotbalul erau marile lui pasiuni. Iubea cu disperare viata. S-a fotografiat prin Canada, si Statele Unite, dar mai ales in tribunele echipei sale de suflet, Fenerbahce Istanbul.

Baiatul mersese in Clubul Colectiv impreuna cu un alt student strain, spaniolul Imanol Galarza. Si prietenul lui se afla internat in spital, insa starea de sanatate este stabila.

42. Alexandra Radulescu
"Incepand de astazi, CRED in INGERI" - asa o percep prietenii pe Alexandra Radulescu. Sandy a lor le zambeste de acum dintr-o lume mai buna in care nu exista durere, nici intristare, nici suspin. Avea 26 de ani si era din Brasov. Ziua mergea la facultate, iar seara lucra in clubul Colectiv.

Desi a fost ranita grav in incendiu, multi au fost cei care au sperat ca Sandy se va face bine. Duminica insa a plecat fara sa se uite in urma. "De astazi, lumea e mai putin frumoasa. Un inger cu aripile arse a plecat la taticul ei. Ramai cu bine copil frumos!", a scris un prieten pe Facebook.

Serian si Sandy, grav ranite in incendiul de la Colectiv, s-au stins dupa o saptamana de chinuri. Mesajele prietenilor

7 noiembrie

41. Daniel Ciobanu
Daniel Ciobanu, chitaristul trupei "Prea tarziu", a inchis ochii la 40 de ani. "Cu durere in suflet, va anuntam ca Dan a luptat pana astazi, la ora 7:30, sa ramana cu noi. Va ramane in amintirile noastre ca unul dintre cei mai minunati oameni! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!", a fost mesajul postat pe Facebook.

Daniel avea doi copii. La mijlocul saptamanii, ar fi trebuit transferat la un spital din Israel, insa era in stare grava iar specialistii nu au riscat.

40. Ionut Popescu
Ionut Popescu avea 32 de ani, lucra la o agentie de productii media, design si publicitate si in seara tragediei s-a dus in club alaturi de prietena lui, Monica Tanasoiu, una din cele 27 de persoane care au murit pe loc. Tanarul a suferit arsuri grave si a fost inca de la inceput in coma indusa. Avea peste 70% din suprafata corpului afectata, insa a mai rezistat noua zile.
''Din pacate, in aceasta dimineata la 03:45, Ionut a decis sa se indrepte catre o lume mai buna", a scris un bun prieten pe Facebook

39. Ionut Maior
A mers la concertul celor de la "Goodbye to Gravity" de mana cu Livia, femeia pe care o iubea. De acum a lasat-o singura. "Va ramane in sufletele noastre. Un baiat cu extrem de mult bun simt, cu suflet mare. Dumnezeu sa aiba grija de tine!! Inca nu pot sa cred", a fost mesajul postat pe Facebook.

Ionut avea doar 27 de ani si era programator. "Nici nu stiu ce sa spun. Imi este foarte greu si inca refuz sa cred ca nu mai esti printre noi. Nu voi uita niciodata de omul care m-a invatat ce inseamna muzica rock si care mi-a dat numai sfaturi bune de-a lungul timpului. Odihneste-te in pace, Ionut!", a mai adaugat un prieten.

38. Florin Cristian Popescu
Orfan de ambii parinti, era bodygard in clubul Coletiv. Pana vineri noaptea, Florin era un tanar puternic si zambitor. Bodyguard cu experienta, ar fi putut sa se salveze din incendiu, pentru ca era aproape de usa, povestesc martorii. Dar nu s-a gandit la viata lui si a sarit in foc, sa-i ajute pe altii.Din pacate, sambata dimineata n-a rezistat drumului in Olanda.

37. Tullia Ciotola
Aceasta drama colectiva a depasit granitele Romaniei. Si italianca Tullia Ciotola, originara din Napoli, a murit dimineata, la fel ca Florin, pe aeroportul din Rotterdam. Vinerea trecuta a mers in Colectiv cu niste prietene. Ar fi putut si ea sa fuga, insa a incercat sa salveze pe cineva. Atunci, o grinda in flacari s-a desprins si s-a prabusit peste ea.

Prietenii din Napoli spun despre ea, ca era ''o tanara fantastica, mereu cu zambetul pe buze". Toti cei care au pretuit-o, au tinut un moment de reculegere, si au aprins lumanari, pentru fata nevinovata, cu destin sfasietor.

Omagiu emotionant la Napoli, in memoria Tulliei, studenta care a pierit la Colectiv: "Era mereu cu zambetul pe buze"

36. Mavi Serian
Nevinovata si nedrept de tanara a murit si Mavi Serian, o turcoaica de numai 25 de ani. Absolvise Facultatea de Limbi Straine, urma un masterat de Studii Culturale Britanice si lucra in Bucuresti la o multinationala.

35. Andra Elena Toader
Elena Toader, in varsta de 30 de ani, se afla in stare critica si a murit sambata dimineata. Tanara lucra ca fotograf la un studio de evenimente si in noaptea tragediei se afla in club impreuna cu sora si cu prietenul ei. Din cauza arsurilor grave tanara a pierdut lupta cu moartea.

34. Alex Chelba
Alex Chelba, un fotograf stralucit. Alex avea 33 de ani si abia astepta concertul celor de la "Goodbye to Gravity". Aceasta a fost si ultima sa iesire in lume. Duminica, prietenul sau Cabral a dat vestea lumii: "Dragii mei, Alex nu mai este. Acum pentru el nu mai putem decat sa plangem.", a scris Cabral.

Felul in care arata acum aparatul foto spune totul despre iadul din Colectiv. Focul a topit fara mila oameni si obiecte.
"E solid prietenul meu. Si destul de inalt. Si radem mult. Cu toate ca nu stie de gluma, radem mult. Alex Chelba il cheama. Si e un capsoman si-un fixist. Are 33 de ani si e un baiat serios. Uneori chiar enervant de serios. Munceste de rupe. Alearga cu aparatul ala al lui, cara multe kile de obiective, fuge dintr-un loc intr-altul… ba fotografie, ba video. Un om extraordinar, un fotograf bun, un om incredibil de muncitor. Si de corect. Prietenul meu, Alex", a mai scris Cabral.

33. Adrian Popa
"Avea 29 de ani si lucra in IT, la Oracle. Iubita lui, Oanei Rotariu, e si ea una din victimele care acum se lupta pentru supravietuire. Soarta a facut ca in seara tragediei sa fie in Clubul Colectiv alaturi de prietena lui cat si de alti colegi. Iar sambata dimineata a fost invis in lupta pentru supravietuire. Era pasionat de fitness, sport, miscare in aer liber si desen. Ii placea sa calatoreasca si sa descoperea lumea mereu inconjurat de prieteni. O fire vesela, mereu zambitor stia sa fie serios si profesionist cand venea vorba de munca", au spus prietenii pentru Cancan.ro.

3 noiembrie

32. Andreea Chiriac

Andreea Chiriac sau Beavy cum o alintau prietenii are o poveste ravasitoare. Cand era in primii ani de liceu mama ei s-a prapadit rapusa de cancer. Din acel moment Beavy a devenit adevaratul sprijin al familiei sale. Isi incuraja tatal si isi proteja sora mai mica. Beavy mergea la scoala, lucra, dar gasea intotdeauna timp sa iasa cu prietenii si sa le faca prajituri - una dintre pasiunile ei.

In 2008, tatal a luat un credit ipotecar in franci elvetieni si a cumparat un apartament. Ratele insa aproape ca s-au dublat, iar familia abia mai facea fata cheltuielilor. Drept urmare, acum in 16 noiembrie locuinta urma sa fie scoasa la licitatie. Pana sa se intample nenorocirea Beavy a luptat cat a putut pentru ca sora si tatal sa nu ajunga in strada.

Stiindu-i povestea si auzind vestea teribila a mortii, apropiatii Andreei au reactionat imediat. Au creat o pagina pentru Beavy pe o platforma pentru donatii ca sa-i duca mai departe planul.

2 noiembrie:

31. Costel Carlicean
A fost victima cu numarul 31, pana sa fie identificat. Costel nu mai avea familie, insa era inconjurat tot timpul de prieteni. Avea 44 de ani si era "un OM". A murit salvand vieti, insa a pierdut-o pe a lui.

“Tacut in ce facea, discret, ciudat pot spune, cu o viata nu tocmai blanda cu el, un adolescent crescut fara tata, fara suport, cu mama bolnava, mama care a obosit mult prea devreme, stingandu-se in urma cu doi ani… OMUL Stish ramas singur, fara urma de familie, radacini, a incercat sa lupte, dar pentru el lupta s-a rezumat la a fi OM de azi pe maine… La Colectiv a facut la fel… s-a lasat pe el deoparte. Gandind-se ca de fiecare data la suferinta altora, a salvat oameni...”, a scris o prietena pe Facebook.

30. Mimi Voicu
Printre victimele incendiului din Colectiv se afla si Mimi Voicu, o tanara de 33 de ani care a pierdut lupta cu ranile in dimineata zilei de duminica.

Mimi Voicu a fost stilista trupei Goodbye To Gravity si a lucrat la compania multinationala Oracle, iar prietenii o descriu ca fiind "fata care nu stia sa fie suparata".

In seara tragediei se afla la concertul prietenilor ei, carora pe pregatea si tinuta de scena. Din nefericire, ea a ajuns la spital cu arsuri pe 80% din suprafata corpului, cu traheea aproape distrusa de funinginea fierbinte si cu corneea afectata grav. Intubata si sedata, Mimi a rezistat pana duminica dimineata, cat sa apuce s-o vada si parintii, veniti sambata in tara, relateaza jurnalistul Alin Paicu, pe blogul sau.

Mimi, stilista trupei Goodbye To Gravity, printre victimele de la Colectiv. Parintii au apucat sa o vada pentru ultima data

30. Alexandra Matache
Alexandra Matache avea 26 de ani si era absolventa de Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Bucuresti. A incetat din viata pe 1 noiembrie din cauza ranilor de pe corp.
Despre Alexis, asa cum ii spuneau prietenii, se poate spune ca era o tanara care iubea viata, oamenii si muzica. Acum, totul a ramas fara o amintire, iar parintii ei cu o suferinta ce o vor purta intreaga viata in suflet.

29. Liliana Gheorghe
Liliana Gheorghe, de 25 de ani, din Tulcea, era absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine si era studenta in anul II la Masteratul de Teoria si Practica Editarii. Avea arsuri pe 40% din suprafața corpului si suspiciuni de arsuri de cai aeriene, insa prietenii si familia sperau sa-si revina. La fel spera si ea si isi ruga colegii sa-i citeasca cursurile, ca sa nu ramana in urma.

„Ieri ne-a rugat sa-i aducem o carte. Isi dorea sa-i citim. Aceasta era dorinta Lilianei... Ultima dorinta a studentei de la Litere si a colegei care era preocupata de faptul ca nu o sa ajunga la facultate si ne ruga sa-i imprumutam cursurile pana isi revine. A unui suflet care era mereu vesel si dornic sa experimenteze cat mai multe lucruri; a omului care se bucura de viata, de culori si de muzica; a celei care acum cateva zile voia sa ii faca o surpriza unei prietene cumparandu-i carti”, a scris o colega a Lilianei, pe contul ei de Facebook.

30 octombrie

27. Monica Tanasoiu
Monica Tanasoiu avea 35 de ani si era manager intr-o firma de publicitate din Bucuresti. “O fata cu un zambet luminos, cu un ras cristalin, cu o inima mare cat sa incapa toti cei dragi in ea, a plecat dintre noi. Ne-a lasat cumva confuzi, nu stim cum sa mergem mai departe fara ea, pentru ca ea dadea tonul in agentie”, au scris colegii ei intr-un articol.

Ca si prietenul ei, Ionut Popescu, iubea muzica rock. Dupa incendiul din Colectiv, tanara s-a aflat printre cei disparuti. Abia a doua zi, fata a fost gasita la morga. Era atat de arsa, incat mama ei a recunoscut-o dupa cerceii pe care ii purta.

26. Simona Livia Stan

25. Claudiu Petre
Claudiu Petre, in varsta de 36 de ani, a fost blogger si fotograf, dar in inimile celor care l-au cunoscut, va ramane mereu un om vesel, pasionat, un prieten bun si, mai presus de toate, un erou.

Vineri seara, Claudiu Petre se afla printre sutele de tineri adunati in clubul Colectiv pentru un concert rock. A reusit sa iasa din sala cuprinsa de flacari inainte ca panica si imbulzeala sa blocheze iesirea ingusta. Cand si-a dat seama insa de proportiile incendiului si de faptul ca prietenii sai ramasesera inauntru, Claudiu n-a stat pe ganduri: s-a intors de doua ori in flacari sa isi salveze prietenii ramasi in club, dar a treia oara, curajul l-a costat viata.

Dupa mai bine de 36 de ore in care familia si prietenii l-au cautat cu disperare, sperand ca mai este in viata, tanarul a fost identificat printre decedati. Presedintele Romaniei i-a conferit post-mortem Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler pentru sacrificiul suprem pe care l-a facut pentru salvarea mai multor vieti.

Claudiu Petre, eroul care a platit cu viata sa salveze alte vieti. Prietena: "M-a scos afara si s-a dus sa mai salveze"

24. Petre Andrei Buca
Andrei avea 29 de ani si era arhitect. Tatal sau, un om respectat in Braila a fost director al santierului naval. S-a dus in club impreuna cu mai multi prieteni, pentru ca nu putea lipsi de la concertul celor de la Goodbye to Gravity. Peste 24 de ore, parintii si prietenii lui Petre Andrei Buca nu au stiut nimic de el.

L-au cautat disperati prin tot Bucurestiul, iar pe Facebook poza lui a fost distribuita chiar si de cei care nu il cunosteau. Drumul lui s-a oprit insa la IML.


23. Valentin Fieraru
Valentin Fieraru avea numai 25 de ani si era barman in clubul groazei. Fericit ca si-a gasit de lucru, barman la Colectiv, Valentin s-a mutat in Bucuresti, impreuna cu Teo, prietena lui. El a fost de serviciu si, in mod normal ar fi luat-o si pe ea la concertul de vineri seara. Dar, s-a nimerit ca si ea sa lucreze asa ca au stabilit ca, peste noapte, sa se auda la telefon.

Teodora Varasteanu, logodnica lui Valentin, a povestit ca au vorbit pe la 10 si un sfert si crede ca el era afara pentru ca inauntru era galagie, cu 10 minute inainte de a se petrece tragedia.

Valentina si Andrei, doi dintre tinerii care au pierit in clubul Colectiv, au ajuns acasa. Parinti: "Pentru ce mai traim?"

22. Ion Maria
In tragedia din clubul Colectiv si-a gasit sfarsitul si Maria Ion, o femeie de serviciu care muncea la negru ca sa isi poata hrani cei 5 copii ramasi acasa, alaturi de bunicul lor, bolnav. Era vaduva, singurul sprijin al familiei. A fost o femeie care s-a chinuit mereu pentru cei dragi si care a lasat in urma multa durere si lacrimile copiilor ei, de-acum orfani.

De 10 ani de zile, de cand ii murise sotul, Maria Ion se lupta singura cu viata. Traia impreuna cu tatal paralizat si cu cei cinci copii, dintre care unul bolnav, intr-o camera inchiriata din Bucuresti, fara apa si fara curent. Atat de inghesuiti stateau in camaruta de trei metri patrati, incat hainele le tineau adunate in bucataria la fel de saracacioasa.

Destinul tragic al femeii cu cinci copii, care a murit in Colectiv. Marturia colegei cu care a facut schimb de tura

20 si 21. Catalina Ionita si Mihai Alexandru
Se iubeau de cativa ani, voiau sa se casatoreasca si visau sa aiba un copil. Au terminat amandoi facultatea de arhitectura si aveau multe planuri. Din pacate insa viata le-a fost curmata prea devreme: au murit impreuna in tragedia din clubul Colectiv.

Mihai era chitaristul trupei Goodbye to Gravity, iar iubita sa facea parte din staff-ul tehnic si se afla chiar in spatele scenei. In momentul cand a inceput incendiul, Mihai a rugat-o pe Catalina sa iasa din club. Tanara a reusit intr-adevar sa se salveze, dar cand a vazut ca iubitul ei nu mai iesea, a intrat inapoi sa il gaseasca. Apropiatii spun ca il iubea atat de mult incat nu isi imagina viata fara el. Nu s-a mai intors niciodat.

"Cand a ajuns afara, a inceput sa urle dupa iubitul ei, Mihai, chitaristul trupei "Goodbye to Gravity". A asteptat vreo cinci minute, iar atunci cand a observat ca el nu mai iese, a intrat inapoi in club, desi acolo totul ardea. Si dusa a fost, nu a mai iesit. Am tot sperat sa iasa, am sperat ca poate a iesit si nu am vazut-o. Mai apoi am gasit-o pe listele celor morti de la INML si am aflat ca a fost scoasa de jandarmi moarta, carbonizata, cu arsuri pe 90% din suprafata corpului. Este de nerecunoscut", a spus un martor.

Cuplurile pe care moartea le-a despartit in tragedia de la Colectiv. "A intrat dupa el in club si nu s-a mai intors"

19. Laurentiu Varlan
Era chitarist intr-o trupa, Up To Eleven, si lucra ca manager intr-un magazin de muzica. Era in Colectiv impreuna cu ceilalti colegi de trupa. Nu a reusit sa iasa din infernul din Clubul Colectiv. In schimb, a murit tinandu-si iubita de mana.

“O sa imi amintesc cu drag de tine, de bucuria si modul vesel in care priveai viata si de primele mele acorduri pe o chitara electrica. Ma bucur ca am avut ocazia sa te cunosc si iti multumesc Leo”, i-a scris pe Facebook o prietena.

17 si 18. Costi Ignat si Mihaela Vieru
Costi Ignat avea 40 de ani si era tobosar in trupa Monarchy Band. Nascut in Piatra Neamt, Costi era prieten cu Adrian Rugina, cu care a fost si coleg in trupa Teuton. Cand nu era pe scena, Costi lucra la Institutul National de Cercetare pentru Sport din Bucuresti, unde era apreciat ca unul dintre cei mai buni specialisti.

“A fost un OM si un muzician extraordinar... in absolut tot ce facea...iar unde nu putea sau nu stia, compensa prin pasiune si determinare. Din ultimile informatii, se pare ca si el a iesit apoi s-a intors in club sa salveze alte vieti, dar nu s-a mai intors...”, au scris prietenii pe pagina lui de Facebook.

Costi se afla in club cu iubita lui, Mihaela Vieru, o tanara de 32 de ani din Onesti la fel de indragostita de muzica. Absolventa de Electronica si Telecomunicatii, Mihaela era director de vanzari la o firma din Bucuresti.

Un alt muzician a murit vineri in incendiul de la Clubul Colectiv. Costi Ignat era membru al trupei Monarchy Band

16. Adrian Rugina
"Stii ceva? Eu am incredere ca viitorul va fi bun!". Asa spunea cu doua zile inainte de nenorocire Adrian Rugina, "vikingul" care a murit pentru a-i salva pe altii. Adrian avea 38 de ani, lucra in showbiz si iubea muzica mai presus de orice. A fost tobosar pentru trupa Nexus si membru al trupei Bucium, una dintre cele mai indragite formatii de folk metal din industria noastra muzicala. Nu a putut sa rateze concertul celor de la Goodbye to Gravity, trupa pe care o sustinea si cu care era prieten.

Toti au fost insa impresionati de ultimul sau gest: desi a reusit sa iasa nevatamat afara din club, Adrian s-a intors pentru a incerca sa salveze si alte vieti, iar asta i-a adus sfarsitul. De altfel, Adrian este unul din cei doi romani decorati post-mortem de Presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler" in semn de apreciere pentru curajul, altruismul si daruirea de care a dat dovada.

Prietenii il plang pe Adrian Rugina, "vikingul" care a murit pentru a-i salva pe altii. "Lumea e mai rece fara tine"

15. Paul Alexandru Georgescu
Alexandru Georgescu si iubita sa Raluca se aflau si ei in club impreuna. Alexandru, numit Ciufulici de prieteni, era chitarist, iar ea iubea rock-ul. Si il iubea pe el. In urma tragediei din Colectiv, Alexandru a plecat pentru totdeauna. Prietenii au sperat pana in ultima clipa ca va fi gasit printre cei vii, dar trupul sau neinsufletit a fost identificat la IML.

Cuplurile pe care moartea le-a despartit in tragedia de la Colectiv. "A intrat dupa el in club si nu s-a mai intors"

14. Ioan Tripa
Avea 45 de ani, era din Oradea si lucra ca arhitect. Prietenii ii spuneau Kuki. Venise la concert in special pentru prietenul sau Vlad, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, care si-a pierdut si el viata.

“A lasat in urma o mama, o sora, o iubita si multi, foarte multi prieteni carora le vor lipsi vorbele lui putine, dar semnificative, simtul special al umorului, zambetul, calmul si, mai ales, mana de ajutor pe care le-o intindea intotdeauna, fara sa se gandeasca la el insusi. A lasat in urma constructii care ne vor supravietui, probabil, tuturor, raspandite pe mai multe continente”, a scris fosta lui sotie, intr-un articol pe blogul personal.

13. Nicoleta Baldovin

Avea 25 de ani si era absolventa de doua facultati. Se mutase din Teleorman in Bucuresti, unde lucra la Institutul National al Patrimoniului.

11 si 12. Diana Enache si Carmen Irina Oprita
Diana Enache avea doar 25 de ani. Cand au gasit-o se tinea de mana cu prietena ei, Carmen Irina Oprita, cu un an mai mica. N-au mai avut cand sa fuga. Incendiul le-a prins in toaleta clubului. Fumul gros si caldura infernala le-au ucis.

Cele doua fete erau colege de apartament si au mers impreuna la concertul rock din clubul Colectiv. Sambata, Diana si Carmen erau date disparute. Cunoscutii le-au cautat in toate spitale si au cerut innebuniti ajutorul pe Facebook, insa ele erau pe lista de la medicina legala.

Au murit in toaleta clubului Colectiv, tinandu-se de mana. Sfarsit de cosmar pentru Diana si Carmen, studente la Cibernetica

10. Vlad Telea
Vlad Telea era chitarist in trupa Goodbye to Gravity. Era tatal unei fetite de 2 ani si un muzician extrem de pasionat. "Este o alta viata, intram intr-o alta viata. Sotia lui a fost si ea in sala, sigur ca a fost in sala. Era in spate si a reusit sa iasa. Si pe el l-au scos spre sfarsit, era deja in stop respirator. A fost resuscitat de mai multe ori, l-au intubat, nu a putut fi salvat. Era una din pasiunile lui, era in culmea fericirii", a spus tatal lui.

A murit si al doilea chitarist Goodbye to Gravity. Mesajul de pe Facebook al iubitei lui Mihai Alexandru inainte de concert

9. Nelu Tilie

8. Radu Palada

6 si 7. Gabriel Matei si Anda Epure
Anda si Gabriel au fost doi tineri care se iubeau nespus. Au murit imbratisati, el incercand din rasputeri sa o protejeze pe ea de flacarile ucigase. Aveau amandoi aceeasi pasiune pentru rock si nu ratau nici un concert cu muzica favorita.

Marele Blond, asa cum ii spuneau cu drag prietenii, avea 42 de ani si era inginer. Era fericit ca-si gasise jumatatea, pe Anda, o tanara de 31 de ani, din Capitala. Pasionati de rock, au mers vineri in clubul Colectiv convinsi ca vor avea parte de o seara speciala. N-au apucat sa iasa cand s-a dezlantuit iadul, iar singurul lucru pe care l-au putut face a fost sa stea strins lipiti unul de celalalt.

Foto: Anda Epure

Se pregateau de nunta, insa au murit imbratisati, in clubul Colectiv. "El a protejat-o cu trupul lui"

5. Tina Florea
Tina, cum ii spuneau prietenii, avea 27 de ani si era din Galati. Era cu un grup de prieteni in clubul "Colectiv" si a fost singura care n-a reusit sa iasa cand s-a dezlantuit infernul. Tina, cum ii spuneau cei dragi, a terminat facultatea in Bucuresti si a ramas in Capitala. Tina iubea viata si era pasionata de scris, asa ca isi facuse un blog."Nu e nimic mai lipsit de farmec decat o viata in care nu poti sa traiesti pentru mai mult decat pentru acum. Pentru ca, in final, cine nu si-ar dori sa traiasca mai multe vieti?", scria Valentina pe blog.

Au avut copii buni si au primit in locul lor sincere condoleante. Povestile parintilor care si-au cautat cu disperare copiii

4. Maria Dorina Vulcu
Cu un zambet molipsitor si pofta de viata, Maria Vulcu avea 30 de ani si era din Deva. A terminat Facultatea de Arhitectura la Universitatea Politehnica din Timisoara si visa sa fie un arhitect de success, motiv pentru care s-a mutat in Bucuresti.

3. Alexandru Catalin Simion
Un om liber si cu suflet mare. Asa l-au descris prietenii pe Alexandru Simion, un rocker cu plece care a murit salvandu-si prietenii. Pe Catalin Scanteie si pe sotia lui, Alexandra.

2. Stefan Rusitoru
Avea 27 de ani si lucra de doi ani in Televiziunea Romana. Era editor de image si era pasionat de muzica. Si-a dat intalnire cu prietenii in clubul Colectiv, dupa serviciu, la concert.

"Vestea a venit in miez de noapte, dupa miezul noptii. Una dintre persoanele cu care a fost acolo, rudele acesteia au aflat ca este internata in stare grava la spital si am fost si noi anuntati. Si am inceput sa cautam prin oras. Am luat spitalele la rand", a declarat Alex Rusitoru, fratele lui Marius, pentru TVR. Din pacate, Stefan a pierdut lupta cu viata.

Marius Stefan Rusitoru, editor de imagine in TVR, si-a pierdut viata in incendiul din clubul Colectiv

1. Andrei Stefan Hamed
Avea doar 15 ani si se afla in club alaturi de un coleg de clasa. Cand a izbucnit incendiu, Stefan a fugit spre iesire. A fost calcat in picioare de zeci de persoane, insa a reusit sa iasa pe propriile picioare. Mama baiatului a ajuns imediat la fata locului, si-a cautat baiatul si l-a luat in brate. Din pacate, Andrei a murit, insa nu din cauza ranilor, ci a intoxicatiei, care a fost prea puternica si a aerului fierbinte care i-a ars organele".

Un baiat de 15 ani a murit in bratele mamei sale, in fata clubului Colectiv. Care au fost ultimele cuvinte ale acestuia

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ancheta in cazul Colectiv. Procurori: Artificiile folosite la concertul Goodbye to Gravity erau interzise in spatii inchise
Ancheta in cazul Colectiv. Procurori: Artificiile folosite la concertul Goodbye to Gravity erau interzise in spatii inchise

Procurorii care ancheteaza cauzele in care s-a produs incendiul devastator din clubul ''Colectiv'' au descoperit ca artificiile folosite in noaptea tragediei nu puteau fi folosite in spatii inchise.

Colectiv, simbolul generatiei underground din Romania. Cluburile din subsoluri au transformat Bucurestiul in
Colectiv, simbolul generatiei underground din Romania. Cluburile din subsoluri au transformat Bucurestiul in "noul Berlin"

Odata cu tragicul eveniment de la Colectiv, Romania a deschis ochii si a descoperit o lume de putini cunoscuta. In subsoluri pline de umezeala si fum, hale si fabrici, cresc de ani de zile tinerii acestei tari.

Lunga lista a celor vinovati pentru tragedia din Colectiv.
Lunga lista a celor vinovati pentru tragedia din Colectiv. "Este o concluzie a incompetentei si ignorantei"

TRAUMA COLECTIV(A), partea a II-a. Modificari: un cuvant-cheie in dezastrul din Colectiv. Spatiul trebuia adapatat masiv ca sa poata primi mase mari de oameni. Si, evident, zeci si zeci de oameni trebuia sa controleze totul. Nu s-a intamplat insa nimic.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.