Destinul tragic al femeii cu cinci copii, care a murit in Colectiv. Marturia colegei cu care a facut schimb de tura

×
Codul embed a fost copiat

In tragedia din clubul Colectiv si-a gasit sfarsitul si Maria Ion, o femeie de serviciu care muncea la negru ca sa isi poata hrani cei 5 copii ramasi acasa, alaturi de bunicul lor, bolnav.
 

Era vaduva, iar vineri seara, o colega a rugat-o sa mearga in locul ei. Din pacate, Maria nu s-a mai intors de la club.

Era vaduva, singurul sprijin al familiei. A fost o femeie care s-a chinuit mereu pentru cei dragi si care a lasat in urma multa durere si lacrimile copiilor ei, de-acum orfani.

Cei cinci copii ai Mariei Ion au venit acasa si si-au vazut mama pentru prima data dupa ziua de vineri. "Aveti grija de voi, eu plec la munca" au fost ultimele cuvinte pe care Maria le-a spus copiilor si tatalui ei grav bolnav vineri seara.

 

Citește și
clubul Colectiv - 6
GALERIE FOTO. Scene impresionante la locul tragediei. Omagiul adus victimelor din Clubul Colectiv
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Aceste cuvinte ii rascolesc pe cei cinci copii si tatal, care isi plange fiica. Maria a murit pentru suma de doar 100 lei, cand trebuia sa fie acasa. Din nefericire, colega ei de munca, Georgiana Iacobescu, a chemat-o sa lucreze in locul ei. Ea a avut putereasa vina si sa ii ceara iertare.

Reporter: Va simtiti vinovata?
Georgiana: Ma simt vinovata pentru ea si copiii ei. O sa fiu alaturi de copii si vreau sa ma ierte, ca trebuia sa fiu eu in locul ei.

Reporter: Vineri seara cand ati vorbit cu ea?
Georgiana: Am vorbit pe la ora 20:00, programul incepea la 21:00. Am incercat sa dau de ea, dar nu mai avea la telefon.
Reporter: Cand ati sunat-o dupa ce ati aflat de ce s-a intamplat?
Georgiana: Am sunat-o, am cautat-o cu fiica mea, la toate spitalele. Nu am dat de ea
Reporter: Cand ati aflat ca a murit.
Georgiana: A doua zi, dupa amiaza
Reporter: Erati apropiate? Va petreceati timpul impreuna?
Georgiana: Eram prietene, munceam impreuna.Reporter: Ce i-ati spus vineri seara?
Georgiana: Am vorbit in noaptea de vineri. Am sunat-o si am intrebat-o daca avea nevoie de bani, era amarata.
Reporter: Am inteles ca in acea zi nu avea ce sa le puna in farfurie copiilor
Georgiana: Da, in general nu avea.
Reporter: Dumneavoastra va simteati rau, nu?
Georgiana: Da, a chiar ma ruga ca daca stiu ceva de munca, sa o anunt. In acea seara, castiga 100 de lei.
Reporter: Ii placea ce muncea, programul?
Georgiana: Va dati seama ca nu nimanui nu ii place sa lucreze noaptea, dar de nevoie, pentru bani, pentru copii, o facea. Lucram cand ne chemau.
ReporteR: Va cunoasteti de mult?
Georgiana: De 20 de ani
Reporter: Va pare rau?
Georgiana: Imi pare rau ca i-am zis sa vina. Imi pare rau de ce s-a intamplat si de copiii astia care au murit in acel club.

De 10 ani de zile, de cand ii murise sotul, Maria Ion se lupta singura cu viata. Traia impreuna cu tatal paralizat si cu cei cinci copii, dintre care unul bolnav, intr-o camera inchiriata din Bucuresti, fara apa si fara curent. Atat de inghesuiti stateau in camaruta de trei metri patrati, incat hainele le tineau adunate in bucataria la fel de saracacioasa. Nu aveau mai nimic in casa. Pana si vesela era numarata: 5 farfurii, 5 linguri, sa aiba macar copiii cu ce sa manance.

Maria Ion a avut o viata chinuita, dar s-a zbatut mereu pentru familie. Pana sa reuseasca sa inchirieze camaruta amarata in care traia, a dormit si pe strazi. Muncea pe unde apuca, pentru ca avea atatia oameni de hranit.

La aflarea tragediei femeii de serviciu, oamenii s-au mobilizat. Pe facebook s-a publicat adresa ei din Bucuresti si s-a facut o pagina speciala cu titlul: Ajutor Pentru Cei 5 Copii Ramasi Orfani. De dimineata, oameni cu suflet vin la ea acasa, unii chiar cu bebelusi in brate. Aduc flori, aprind o lumanare, ajuta cu ce pot fiecare. Toti sunt coplesti de drama, dar si de conditiile de trai ale familiei Mariei Ion.

Maria Ion va fi inmormantata marti dupa-amiaza. I se va oficia slujba la ora 14:00 la Biserica Delea Veche, dupa care va fi inmormantata la cimirul bellu-caramidari.

 Copiii femeii vor fi dat in grija matusii

Fiecare copil va primi cate 600 de lei/luna ca urmare stabilirii masurii de protectie sociala, a informat, duminica, intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice /MMPFSPV/. Este vorba de patru dintrei ei, care sunt minori.

“In urma anchetei sociale desfasurate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie si de Directia de Asistenta Sociala a Sectorului 3 in cazul celor patru copii minori ramasi orfani dupa tragedia de vineri, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice anunta urmatoarele masuri: masura plasamentului celor patru minori. Acestia vor fi preluati in ingrijire de catre matusa lor; acordarea a 600 lei lunar pentru fiecare copil, ca urmare a stabilirii masurii de protectie speciala; acordarea unui ajutor de urgenta familiei, in cuantum de 5.000 lei de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice”, se arata in comunicatul citat, conform Agerpres.

De asemenea, ministerul de resort precizeaza ca 'institutiile si autoritatile cu atributii vor acorda in continuare asistenta si sprijin celor patru copii minori, precum si surorii acestora, care a depasit varsta majoratului'.

Presa a relatat faptul ca o femeie de serviciu, in varsta de 38 de ani, care lucra "la negru" in clubul Colectiv, se numara printre cele 29 de victime ale incendiului.

"Fara forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colega a rugat-o sa vina in locul ei, pentru ca ea se simtea foarte rau. Avea cinci copii si un tata paralizat. Ea ii ingrijea pe toti. De nevoie trebuia sa munceasca", a declarat o apropiata a femeii de serviciu, in fata Institutului National de Medicina Legala /INML/.

Prrintre victimele incendiului izbucnit vineri seara in clubul Colectiv se afla si o femeie vaduva, mama a cinci copii, angajata la negru la clubul Colectiv si platita cu 100 de lei pe zi pentru a face curatenie.

Ea a mers la serviciu in locul unei colege care o rugase sa ii faca aceasta favoare pentru ca se simtea rau, relateaza Adevarul.

"Erau mai multe fete pe care le trimitea cu randul. Si ea se numara printre ele. In acea zi, nu trebuia sa fie ea. Colega ei a sunat-o si i-a spus: "Te rog frumos, poti sa imi faci in loc, ca eu ma simt foarte rau?" Si atunci ea a mers. A preferat pentru un milion sa mearga acolo pentru ca este prea amarata. Va dati seama: sotul decedat, o mama decedata, un tata paralizat la pat si cinci copii. Avea 38 de ani. Si copiii minori toti. Cei mai mici sunt in varsta de 11 ani, gemeni", au spus membri ai familiei femeii.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
De ce functiona clubul
De ce functiona clubul "Colectiv", desi pompierii NU au dat aviz? Reactia lui Piedone: "Nu am nimic sa-mi reprosez"

De ce functiona clubul "Colectiv", daca nu avea avizul pompierilor? Este intrebarea la care si anchetatorii incendiului de vineri noapte incearca sa raspunda.

GALERIE FOTO. Scene impresionante la locul tragediei. Omagiul adus victimelor din Clubul Colectiv
GALERIE FOTO. Scene impresionante la locul tragediei. Omagiul adus victimelor din Clubul Colectiv

Dintr-un rug imens, Clubul Colectiv este de acum un altar in aer liber. Covorul nesfarsit de candele care palpaie acolo este marturia emotionanta ca romanii vor sa pastreze pururi vie imaginea curata a tinerilor care s-au prapadit.

STAREA RANITILOR. 90 de persoane sunt inca in stare grava. Vesti proaste si despre minorii ce au fost prinsi in incendiu
STAREA RANITILOR. 90 de persoane sunt inca in stare grava. Vesti proaste si despre minorii ce au fost prinsi in incendiu

Fiecare ora care trece poate sa reprezinte un pas crucial pentru fiecare dintre cei 145 de raniti, internati in 11 spitale din Bucuresti. Situatia ramane in continuare critica pentru alte 90 de persoane. Au arsuri severe si sunt la terapie intensiva

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.