Valentina si Andrei, doi dintre tinerii care au pierit in clubul Colectiv, au ajuns acasa. Parinti: "Pentru ce mai traim?"

Dată publicare: 02-11-2015 07:36
Dată actualizare: 05-11-2015 00:06


Valentina, tanara de 28 de ani din Galati care s-a prapadit in infernul din Colectiv, a ajuns duminica seara acasa. Au asteptat-o in lacrimi sute de oameni.

Celor din familie li s-au alaturat prieteni, colegi, dar si foarte multi necunoscuti, impresionati de aceasta tragedie. Cu totii s-au rugat pentru sufletul Tinei si i-au plans soarta.

Curg lacrimi si pentru Andrei, un tanar arthitect de 29 de ani, care a murit in acelasi loc blestemat, clubul "Colectiv". Trupul sau neinsufletit a fost adus acasa, la Braila. Parintii isi aduc aminte cum l-au implorat sa nu plece in strainatate, ci sa ramana in Romania, pentru ca si tara aceasta merita tineri extraordinari. Acum, se pregatesc sa-l inmormanteze.

La doar 28 de ani, Tina a plecat din aceasta lume intr-un mod cumplit. Era cu un grup de prieteni in clubul "Colectiv" si a fost singura care n-a reusit sa iasa, cand s-a dezlantuit infernul. Tina, cum ii spuneau cei dragi, a terminat facultatea in Bucuresti si a ramas in Capitala.

Alexandru Nechifor, verisorul Valentinei: "A plecat la toaleta si, in momentul acela, s-a produs incendiul si, fiind mai firava, nu a reusit sa iasa de acolo."

Radu Murea, presedinte UVSAR: "Ne gandim ca in locul ei si in locul celorlalti tineri puteau fi dintre noi. Rugam populatia sa vina la donare incepand cu urmatoarele zile. Sunt foarte multe persoane de la Bucuresti care au nevoie de sange, care au nevoie de plasma."

Tina iubea viata si era pasionata de scris, asa ca isi facuse un blog.

"Nu e nimic mai lipsit de farmec decat o viata in care nu poti sa traiesti pentru mai mult decat pentru acum. Pentru ca, in final, cine nu si-ar dori sa traiasca mai multe vieti?", scria Valentina pe blog.

Tina va fi inmormantata marti la Galati, in acelasi timp cu Andrei, un tanar arhitect care a murit si el in iadul de la Colectiv.

Trupul sau a fost adus acasa la parinti, in Braila. La doar 29 de ani, Andrei era un arhitect care promitea mult. Avea propria firma si planuia sa lucreze cu tatal sau, director al Santierului Naval de la Cernavoda. Parintii au fost, de altfel, cei care l-au incurajat sa ramana in tara si sa lupte pentru a-si construi o cariera aici. Vineri seara, toate visele, toate sperantele lui s-au naruit.

Dorin Buca, tatal lui Andrei: "Au fost langa stalpul care a luat foc. Banuim noi din ce-am vazut si din ce ne-au mai zis, ca n-a vorbit nimeni, n-a scapat nimeni, au murit toti trei. Banuim ca in momentul in care a inceput sa cada din plafon, cred ca le-a cazut pe cap. Pentru ca toti au fost foarte rau arsi la cap. Ei cred ca au murit printre primii. Era un copil cu adevarat exceptional in tot ce facea. Pentru ce mai traim?"

Marcela Buca, mama lui Andrei: "Nu ne gandim la vinovati. O sa ne gandim probabil mai tarziu, dar nu acum. Acuma sumtem preocupati sa-i facem cele trebuicioase."

Andrei va fi inmormantat marti, in locul de veci care era rezervat pentru tatal sau. Slujba va fi tinuta intr-o biserica din Braila ctitorita chiar de familia lui, acum 15 ani.

Alte doua persoane cu viata inainte, Diana si Carmen Irina, sau Karina, cum o alintau prietenii, n-au mai avut cand sa fuga. Aveau 25 si 24 de ani. Incendiul le-a prins tinandu-se de mana. Fumul gros si caldura infernala le-au ucis.

Cele doua erau colege de apartament si au mers impreuna la concertul rock. Mama Dianei retraieste fiecare secunda de groaza din momentul in care a inteles ca fetita ei a putut sa pateasca ceva rau.

Cristina Enache, mama Dianei: "Nu raspundea la telefon, a sunat telefonul incontinuu. Prietenii mi-au spus ca s-a intamplat ceva si o cauta peste tot, la toate spitalele si nu o gaseste pe ea si pe Karina, prietena ei. Nu stiu cine e raspunzator, noi nu o mai avem pe ea."

Prietenul Dianei era si el in Colectiv. Baiatul este internat in stare grava, la spital.

Stirile Pro Tv si Crucea Rosie au inceput o campanie de strangere de fonduri: Noua ne pasa. Putem ajuta impreuna spitalele in care sunt ingrijiti ranitii, dar si famiile celor care trec prin momente cumplite.

Conturile in care puteti dona:

Donatiile se pot realiza prin transfer bancar la unul dintre conturile deschise la BRD, agentia Piata Romana:

RO36BRDE410SV29647144100 LEI
DESCHIS LA BRD

RO22BRDE410SV18508914100 EUR
DESCHIS LA BRD

RO37BRDE410SV81385954100 USD
DESCHIS LA BRD

PENTRU DONATII DIN AFARA ROMANIEI
COD SWIFT BRDEROBU

Beneficiar: Crucea Rosie Romania


VIDEO PROTVPLUS.RO