Adrian Rugină, "vikingul" care a murit pentru a-i salva pe alții din Colectiv

Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2018 17:04
Data publicarii: Marti 30 Octombrie 2018 16:56
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

"Ştii ceva? Eu am încredere că viitorul va fi bun!" Aşa i-a spus unui prieten cu două zile înainte de nenorocire Adrian Rugină, unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa în clubul Colectiv.

Adrian lucra în showbiz şi avea planuri mari. Voia mai multe concerte în România aşa că în străinătate. Şi se lupta cu "las' că merge şi aşa" în industria pentru care a trăit o viaţă. Prietenii îi spuneau "Vikingul" și știu că va rămâne în inimile lor pentru totdeauna, pentru că a fost o parte din viaţa lor.

Un uriaş blând, un munte de om şi de suflet, aşa era Adrian Rugina pentru prieteni. Şi nu numai. Nu se enerva, nici măcar în cele mai dificile momente.

Dragoş Gurarosie: "Era genul de om care aplana conflicte, care ajută prieteni şi nu neapărat prieteni."

Katala Bass: "Era jovial, era vesel, era un prieten."

Adrian avea 38 de ani. Iubea muzica mai presus de orice. A fost toboşar pentru trupă Nexus, apoi pentru Bucium şi, firesc, viaţa sa a devenit muzica.

A fost producător tehnic la cele mai mari showuri pe care le-a văzut România. În backstage, pe scenă, lângă artişti, oriunde era nevoie de el.

Katala Bass: "Îşi dorea să meargă industria bine, să facem spectacole comparabile cu cele pe care le vedem afară. Ne loveam de foarte multe ori de situaţii ‘aia nu e bine. Las-o aşa că merge!’. Acest las-o aşa că merge ne dorim să nu se mai întâmple de acum încolo.

Adrian Chereji, director marketing şi comunicare festivalul Untold: "A fost alături de noi la una dintre scenele din festival, scena care a fost pe live acolo unde el era pasionat. Pentru industria evenimentelor din România este cu siguranţă o pierdere pentru că era un profesionist adevărat."

În seara de vineri, 30 octombrie 2015, era în clubul Colectiv atunci când au izbucnit flăcările. Şi-a sărit imediat să-i ajute pe ceilalţi, pentru că nu se temea de nimic.

"Rugină, care cred că este prieten cu mulţi dintre voi, a intrat înăuntru să scoată oameni. În faţa mea şi a altor câţiva ca noi."

Avea de salvat alte suflete din infern. Şi s-a întors o dată, a doua oară, dar a treia oară nu a mai putut să iasă din clubul care ardea. Prietenii îl plâng de trei zile, de când au aflat că a murit.

Mesaje postate după moartea lui Adrian Rugină

"Azi noapte chiar l-am visat, printre treziri şi adormiri. L-am visat frumos, vesel, la un concert de-al nostru, aşa cum l-am cunoscut, aşa cum îl ştiam, aşa cum vreau să-mi rămână în memorie..."

"Omule frumos şi bun, ne-am luat La revedere de la tine dar ne vei rămâne în suflet veşnic cald, aşa cum ai fost în viaţă. Lumea e mai rece fără tine, dar rămâi cald în gândurile şi sufletele noastre. N-am apucat să vedem Marocul împreună... dar îl vom vedea cu Ralu şi ne vom gândi la tine... Te pupăm şi te iubim! Rock on!"

"E prea greu...... R.I.P. nu te voi uita niciodată."

Drum bun, omule bun!

VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Adrian Rugina, Colectiv
Adrian Rugină, "vikingul" care a murit pentru a-i salva pe alții din Colectiv
Cine este Radu Alexandru, bărbatul de etnie romă care a scos 3 oameni din Colectiv
Eroul din Colectiv Claudiu Petre: a plătit cu viața ca să salveze alte vieți din club
Noul judecător din dosarul Colectiv nu a vrut reluarea procesului de la zero
Dosarul Colectiv, AMÂNAT din nou. Părinte: ”Se fac 3 ani. Nimic nu s-a întâmplat. Suntem la limita răbdării”
Mărturiile unuia dintre patronii clubului Colectiv, în timpul audierilor. ”Nu știam”
Eugen Iancu
Procurorii extind ancheta în dosarul Colectiv. Audierile vizează intervenția autorităților
Eugen Iancu: La aproape 3 ani de la Colectiv, incendiile izbucnesc periodic în spații publice
Tatăl Teodorei Maftei, una din victimele de la Colectiv: ”Au fost omorâți cu bună știință”
Patron Colectiv: Inspectorii ISU au văzut buretele de pe perete şi uşa de acces, dar au spus că e în ordine
Ponta susține că Bănicioiu nu a spus că răniții din Colectiv nu au nevoie de ajutor: Nu e așa, sunteți prost informat
Mesaj sfâşietor pentru Alex Hogea, victimă a incendiului din Colectiv, publicat de tatăl lui