5 destinații de toamnă în România - locuri de vizitat în vacanța de toamnă și minivacanța de Sf. Andrei - 1 Decembrie

Peisaje de toamna
Shutterstock

Toamna, România se transformă într-un adevărat spectacol al culorilor, cu nuanțe calde și un peisaj cu adevărat impresionant.  

Dacă vrei să profiți de vacanța de toamnă a copiilor sau de minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie pentru o plimbare prin țară, ți-am pregătit câteva destinații care în perioada asta par desprinse din povești. În plus, vremea este numai bună pentru a explora la pas frumusețile pe care țara le are de oferit.

România, mai frumoasă toamna

Dacă ești obișnuit doar cu concediile în perioada verii, atunci s-ar putea să fii surprins de felul în care toamna schimbă total peisajele. În plus, există locuri cu adevărat magice în acest sezon care abia așteaptă să fie descoperite de turiștii curioși.

Dacă nu ai mai fost în aceste zone, să știi că toamna este sezonul ideal pentru a le descoperi. De la temperaturile ideale pentru plimbări, până la peisajele în plină schimbare și bunătățile pe care sezonul le aduce.

Aerul devine mai rece și mai pătrunzător, natura este în plină schimbare iar pădurile bogate de la munte și rezervațiile naturale ascund adevărate comori.

Citește și
promovare romania
Ministerul Turismului vrea să promoveze România cu ajutorul influencerilor străini și români
„Va fi o perioadă îngrozitoare în Ucraina și pentru Occident”. Avertismentul unui general despre războiul din Ucraina

Destinații la munte în România pentru toamnă

Mulți români aleg să meargă la munte doar iarna sau vara. Într-adevăr, în sezonul cald vei găsi puțină răcoare, în timp ce în sezonul rece te bucuri de zăpadă și de sporturile de zăpadă.

Ceea ce puțini știu este că toamna, munții, pădurile, traseele și întreg peisajul montan sunt și mai frumoase.

Ideal este să prinzi câteva zile în care nu plouă, ca să te bucuri de drumeții, trasee de explorat și plimbări prin natură.

Munții Făgăraș

Dacă nu ai mai fost până acum în Munții Făgăraș, vei rămâne impresionat de frumusețea lor. Traversat de Transfăgărășan și adăpostind Castelul de gheață de la Bâlea, masivul Făgăraș găzduiește o mulțime de obiective turistice. Priveliștile sunt impresionante, iar altitudinile ajung până la peste 2.500 de metri în 8 dintre vârfurile sale.

De-a lungul traseelor marcate poți vedea cascade, lacuri glaciare și puncte din care poți vedea panorame uimitoare.

Nu rata cascada Bâlea, unde căderea apei are o înălțime de 60 de metri. Priveliștea poate fi văzută și de pe Transfăgărășan, dar și de la înălțimea telecabinei care urca la Bâlea Lac.

Lacurile glaciare din Făgăraș precum Podragu, Capra, Avrig, Urlea, sau Negoiu sunt atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi de-a lungul traseelor marcate.

Peisaje de toamna

Poiana Brașov

Printre cele mai luxoase stațiuni montane din România, Poiana Brașov este superbă pe timp de toamnă.

Fă-ți timp și vizitează pietrele lui Solomon, o zonă de defileu natural cu peisaje superbe.

Canionul Șapte Scări este un alt obiectiv turistic de neratat. Se poate parcurge foarte ușor, iar scările din piatră naturală se transformă în cascade în timpul ploilor.

Poți ajunge la Cariera Veche pe jos din Poiana Brașov, dacă faci dreapta de la Hotelul Poiana Ursului și urmezi drumul asfaltat până ajungi la Izvorul Vechi. Gustă apa rece și ia-ți și o sticlă pentru drumeție.

Dacă ești în Poiana Brașov, vizitează și peștera de Lapte din Munții Postăvaru. Ai de mers mai puțin de oră, însă odată ajuns la altitudinea de 1350 de metri, peisajele merită tot efortul.

Peștera este foarte frumoasă, cu o lungime de 180 de metri și o diferență de nivel de 9 metri.

Alte obiective pe care să le vezi toamna includ Brașovul, Râșnovul, castelul Bran și alte atracții care capătă cu totul alt aspect în sezonul în care natura își schimbă haina.

Rezervații naturale de vis pe perioada toamnei

Dacă iubești natura și vrei să petreci câteva zile vizitând unele dintre cele mai frumoase locuri din România, ți-am pregătit trei dintre cele mai spectaculoase locuri în care să îți petreci minivacanța dintre Sfântul Andrei și 1 Decembrie.

Rezervația Naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici

Cazanele Mari se întind pe o suprafață de 3,8 kilometri și se află între Plavișevița și bazinul Dubova, în timp ce Cazanele Mici au o lungime de 3,6 kilometri, fiind o porțiune limitată de bazinetul Dubovei și Ogradena, fiind principalele obiective turistice din județul Mehedinți.

Această rezervație naturală se întind pe o suprafață de 215 hectare, iar peisajele sunt spectaculoase, mai ales toamna.

Este o rezervație de tip mixt și alcătuiesc unul dintre cele mai frumoase trasee turistice naturale din zona Dunării. Cazanele Mari pot fi văzute doar din apă, cu barca, o experiență cu adevărat uimitoare.

Aici există plante ocrotite prin lege precum laleaua galbenă de cazane, o specie aflată pe cale de dispariție, săpunarița roșie sau clopoțeii Cazanelor.

Rezervația Ceahlăul – Muntele Olimp al României

Ceahlăul este cel mai cunoscut și impresionant masiv din partea centrală a Carpaților Orientali. Masivul Ceahlău este format dintr-o serie de vârfuri cu înălțimi ce variază între 1.000 și 1.300 de metri.

Parcul Național Ceahlău, unul dintre principalele obiective turistice naturale din județul Neamț, este arie protejată și habitat pentru mai multe specii de orhidee sau floare de colț.

Totodată, aici poți întâlni șopârle, vipere, căprioare, mistreți, lupi, râși sau urși.

Unul dintre cele mai frumoase locuri din zonă este Rezervația forestieră Codrii de Aramă, pe dealul Filiorul din comuna Agapia. Se află la o altitudine de aproximativ 600 de metri și este declarată zonă protejată.

Plimbă-te pe traseele amenajate, fă drumeții sau trekking. Toamna, peisajul de aici este impresionant, iar dacă iubești natura, vei avea parte de cele mai frumoase priveliști.

Peisaje de toamna

Rezervația Pietrosul Rodnei

Aflat la o altitudine de 2.303 metri, Pietrosul Rodnei este cel mai înalt vârf din Carpații Orientali.

A fost declarat rezervație naturală și a primit statutul de Rezervație a Biosferei din partea UNESCO datorită diversității și unicității florei și faunei.

Pentru pasionații de natură și fotografie, Pietrosul Rodnei, una dintre principalele atracții naturale din Bistrița-Năsăud, este un loc de vis. Panorama asupra Munților Rodnei și Maramureșului și asupra localităților Borsa și Moisei sunt cu adevărat splendide.

Aici vei găsi o mulțime de plante ocrotite de lege sau pe cale de dispariție precum floarea de colț sau gușa porumbelului.

Cu puțin noroc, poți observa marmote, capre negre, cocoși de munte, cerbi sau lupi.

Nu rata lacul glaciar Iezer, la baza Vârfului Pietrosu.

România are o mulțime de locuri frumoase de văzut și o sumedenie de activități plăcute de făcut în mijlocul naturii. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi
Citește și...
Ecoturismul din România duce lipsă de turiști. Care este situația în cele mai populare regiuni din țară
Ecoturismul din România duce lipsă de turiști. Care este situația în cele mai populare regiuni din țară

Ecoturismul României este în suferință - pensiunile din locurile de poveste, în care proprietarii și-au investit toată munca și toate speranțele, duc lipsă de oaspeți.

Ministerul Turismului vrea să promoveze România cu ajutorul influencerilor străini și români
Ministerul Turismului vrea să promoveze România cu ajutorul influencerilor străini și români

Ministerul Turismului vrea să promoveze România ca destinaţie de weekend cu ajutorul influencerilor.

Șase sate din România luptă pentru a intra în topul celor mai frumoase zone rurale din lume
Șase sate din România luptă pentru a intra în topul celor mai frumoase zone rurale din lume

Șase sate din România își doresc să intre într-o competiţie mondială care va stabili cele mai bune destinații pentru turismul rural.

Prindeți ofertele pentru vacanță. Tarife cu până la 20% mai mici față de sezonul estival
Prindeți ofertele pentru vacanță. Tarife cu până la 20% mai mici față de sezonul estival

Dacă vă pregătiți pentru concediu, încă mai puteți prinde oferte cu reduceri, până la finele acestei luni.  

Recomandări
Românii abia dacă apucă 10 ani de pensie. Ce speranță de viață avem față de Europa: ”Trăim vremuri grele”
Românii abia dacă apucă 10 ani de pensie. Ce speranță de viață avem față de Europa: ”Trăim vremuri grele”

Speranța de viață a crescut cu un an în ultima vreme în țara noastră, dar tot ne aflăm la coada clasamentului european.  

Purtătorul de cuvânt al PNL: După 9 iunie se decide dacă va fi modificată data alegerilor prezidențiale
Purtătorul de cuvânt al PNL: După 9 iunie se decide dacă va fi modificată data alegerilor prezidențiale

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat vineri seara că după alegerile din 9 iunie se va discuta la nivelul coaliţiei de guvernare dacă va fi modificată data alegerilor prezidenţiale.

Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii moarte după ce au mâncat pește. O bacterie comună le-a adus sfârșitul
Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii moarte după ce au mâncat pește. O bacterie comună le-a adus sfârșitul

Fetița de 4 ani și bunica ei moarte în Călărași după ce au mâncat pește și mici și-au găsit sfârșitul din cauza unor bacterii comune, care se găsesc peste tot în jurul nostru, potrivit rezultatelor finale de laborator ale DSVSA Călărași.