Obiective turistice în județul Sibiu. De la Mărginimea Sibiului până la Transfăgărășan și Făgăraș, cele mai frumoase locuri

Sibiu obiective turistice
Shutterstock

Județul Sibiu este unul dintre cele mai impresionante locuri din România. Atrage mii de turiști în fiecare anotimp și nu e de mirare de ce.

De la oameni, arhitectură, obiective turistice, naturale, mâncare și atmosferă, județul Sibiu este unic în țara noastră.

Dacă te hotărăști să vizitezi județul Sibiu, ar trebui să îți iei măcar o săptămână la dispoziție pentru a explora toate frumusețile pe care le are de oferit. Sau, o variantă și mai bună, te poți întoarce oricând vrei să evadezi din rutină.

Top 10 atracții în Sibiu

Întregul județ este o oază de frumusețe, pace, istorie și atmosferă superbă. Dacă ai puțin timp la dispoziție, iată ce ar trebui să vizitezi prioritar în Sibiu:

Centrul Istoric al Sibiului este unul dintre cele mai bine conservate centre istorice din Europa, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici vei vedea clădiri medievale impresionante, piețe pline de viață și multe restaurante și cafenele.

Citește și
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni

Cetatea Sibiu este impresionantă și oferă o priveliște superbă asupra orașului, adăpostind mai multe muzee și galerii de artă.

Muzeul Brukenthal: Unul dintre cele mai vechi muzee din România, Muzeul Brukenthal găzduiește o colecție impresionantă de artă europeană, inclusiv lucrări de Rembrandt, Rubens și Van Eyck.

Piața Mare este o destinație populară pentru turiști și localnici. Aici vei găsi clădiri istorice frumoase, cum ar fi Primăria și Turnul Sfatului, precum și multe terase și restaurante.

Biserica Evanghelică din Sibiu este în stil gotic și reprezintă un punct de reper al orașului Sibiu. Cu o înălțime de 73 de metri, turnul bisericii oferă o vedere panoramică superbă asupra orașului și împrejurimilor.

Sibiu obiective turistice

Ocna Sibiului este un complex balnear situat în apropiere de Sibiu și oferă băi sărate, spa și tratamente medicale. Este un loc minunat pentru relaxare și îngrijire a sănătății.

Cetatea Cisnădioara se află la câțiva kilometri de Sibiu și este o fortăreață medievală impresionantă aflată pe vârful unui deal. Aici vei găsi o biserică fortificată și o priveliște spectaculoasă asupra împrejurimilor.

Zoo Sibiu este o destinație ideală pentru familii. Vei vedea o mulțime de specii de animale, inclusiv specii exotice și indigene.

Casa Altemberger este locul în care se află Muzeul de Istorie. Clădirea este un monument și un simbol al arhitecturii gotice.

Podul Minciunilor este emblematic în Sibiu și trebuie să îți faci o poză aici. A fost construit în 1859 și reprezintă al doilea pod din fontă turnată din Europa.

Locuri de vizitat lângă Sibiu

Sibiul este magic, și nu doar pentru peisajele sale frumoase și pentru siturile istorice. Uite ce poți vizita pe lângă Sibiu:

Cetatea Cisnădioara se află la doar câțiva kilometri de Sibiu și este o cetate medievală impresionantă, cocoțată pe vârful unui deal. Vizitează biserică fortificată și bucură-te de natură.

Sibiu obiective turistice

Complexul Național Muzeal ASTRA este în Pădurea Dumbrava, lângă Sibiu. Muzeul în aer liber prezintă viața tradițională a satului românesc și este extrem de interesant de vizitat. Are peste 300 de clădiri, inclusiv case, biserici, mori de apă și mori de vânt din diferite regiuni ale României.

Păltiniș este la mai puțin de o oră cu mașina de Sibiu și în stațiune poți face drumeții, ai pârtii de schi și aer curat de munte. Este un loc minunat pentru a te bucura de activități în aer liber.

La aproximativ 78 de kilometri de Sibiu se află Cetatea Făgărașului, o fortăreață impunătoare și una dintre cele mai mari din Europa de Est. Are o istorie bogată și poți face tururi ghidate în interior.

Sibiu obiective turistice

Sibiel este un sat pitoresc în care poți ajunge în 20 de minute din Sibiu. Aici poți vedea Muzeul Icoanelor pe sticlă sau poți să te plimbi și să vorbești cu localnicii, de la care vei afla tot felul de povești și legende.

Sibiu obiective turistice

Biertan se află în apropierea Sibiului și este un sat faimos pentru Biserica Fortificată Biertan, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Biserica este renumită pentru ușa sa impunătoare și pentru sistemul ingenios de închidere.

Sibiu obiective turistice

Mărginimea Sibiului

Această zonă aflată la vest de Sibiu este una cu adevărat unică. Cuprinde 18 localități și istoria acestui loc e atât de veche, încât legendele vorbesc despre faptul că aici trăiau pe vremuri uriași.

Cea mai veche așezare din zonă este atestată în anul 1204 și se află pe teritoriul de astăzi al Cisnădiei.

Aici, oamenii se ocupă cu creșterea animalelor și în special păstoritul. Obiceiurile se păstrează și astăzi, iar localnicii așteaptă cu drag vizitatorii cărora să le povestească cum merg lucrurile pe aici.

Pentru că s-au păstrat tradițiile și valorile, Mărginimea Sibiului a câștigat, în anul 2009, titlul de Destinație Europeană de Excelență și premiul de excepție în turism „Mărul de Aur”.

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cel mai celebru drum de munte din România și se întinde pe o distanță de peste 90 de kilometri, legând regiunile istorice ale Transilvaniei și Munteniei.

Transfăgărășanul este renumit pentru peisajele sale naturale uimitoare, văi adânci, lacuri glaciare și cascade. Trece prin inima Munților Făgăraș, oferind priveliști care te lasă fără glas.

Construit între 1970 și 1974, Transfăgărășanul este o realizare inginerească impresionantă. Traseul său sinuos include viraje, tuneluri, viaducte și poduri.

Șoseaua atinge cel mai înalt punct al său la Bâlea Lac, situat la o altitudine de 2.034 de metri (6.673 de picioare).

Lacul Bâlea este un lac glaciar înconjurat de munți, extrem de popular în România. Iarna, lacul îngheață și devine un loc popular pentru pescuitul la copcă și sporturile de iarnă.

Sibiu obiective turistice

Cascada Bâlea este una dintre cele mai înalte și mai frumoase cascade din România, așa că dacă ajungi pe Transfăgărașan, nu o poți rata.

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii

Dacă ajungi în Sibiu cu copiii, nu rata Grădina Zoologică, acolo unde cei mici nu au cum să se plictisească. Grădina are o suprafață de peste 15 hectare și are peste 200 de animale și păsări.

Muzeul Satului ASTRA Sibiu este musai de vizitat cu copiii. Acest obiectiv turistic se întinde pe o suprafață de 96 de hectare. Copiii pot participa la ateliere de olărit sau tot felul de lucruri amuzante pentru ei.

Sibiu obiective turistice

Piața Mare este locul ideal unde copiii se pot juca în voie și pot alerga. Obiectiv turistic al orașului, locul devine minunat pe timp de iarnă, unde se ține Târgul de Crăciun.

Turnul Sfatului este simbolul orașului Sibiu și poate fi vizitat cu copiii, care pot fi învățați despre istoria acestui obiectiv turistice. Sunt 141 de trepte de urcat, așa că dacă vrei ca cel mic să doarmă bine, arată-i priveliștea din vârf.

Podul Minciunilor este un prilej fantastic pentru o lecție oferită celor mici. Se spune că podul ar avea urechi și puteri inexplicabile, iar orice minciună spusă aici se va afla. Învață-l pe cel mic despre puterea adevărului și despre minciuni, într-o lecție distractivă.

Sibiu obiective turistice

Muzeul Locomotivelor cu Abur s-a înființat în 1994 și este un loc ideal pentru copii, care pot învăța istoria și povești impresionante despre locomotive.

Stațiuni în județul Sibiu

Iată cele mai frumoase stațiuni din Sibiu:

Păltiniș este o stațiune montană cunoscută pentru peisajele sale fabuloase, păduri de conifere și facilitățile pentru sporturile de iarnă, precum schi, snowboarding și drumeții montane.

Ocna Sibiului este o stațiune balneară cu lacuri sărate și băi terapeutice, cunoscute pentru proprietățile lor benefice pentru sănătate. Este un loc ideal pentru relaxare și tratamente spa.

Orașul Cisnădie oferă o combinație de farmec istoric și facilități moderne. Aici poți explora centrul vechi al orașului, unde vei vedea o biserică fortificată și clădiri cu arhitectură tradițională. În apropiere, poți explora și frumoasa Pădure Dumbrava, care oferă zone de picnic și trasee de drumeții.

Poți vizita și stațiunea Avrig, care este înconjurată de munți și păduri. Aici poți vedea Palatul Brukenthal construit în stil baroc, și poți explora Parcul Central.

Ocna Sibiului – obiective turistice

Sibiu obiective turistice

Ocna Sibiului este o stațiune balneară populară la noi în țară. Mulți vin aici pentru atracțiile turistice și activitățile relaxante.

Stațiunea este renumită pentru lacurile sale sărate, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor curative. Acestea oferă oportunități de înot și tratamente de hidroterapie, iar apa sărată este benefică pentru piele și sistemul respirator.

Printre lacuri se numără: Horea, Cloșca, Crișan, Pânzelor, Lacul fără Fund, Lacul Francisc sau Ocna Pustie.

Ocna Sibiului are multe facilități balneare, inclusiv băi cu ape sărate, băi cu nămol și băi cu plante medicinale.

Stațiunea are un frumos parc central înconjurat de vegetație luxuriantă și este ideal pentru plimbări. De asemenea, are locuri de joacă ideale pentru copii.

Aici poți vedea Biserica Brâncoveanu sau Biserica Cetate.

Ocna Sibiului este o stațiune turistică foarte apropiată, iar cele 52 de lacuri sunt principala atracție aici.

Castelul de lut - Valea Zânelor

Nu ai cum să ratezi Castelul de Lut dacă ajungi în Sibiu. A fost construit în întregime din lut și are un aspect unic.

Inspirat din castelele medievale, acesta este construit folosind peste 10.000 de tone de lut, paie și lemne.

Are un aspect rustic și este ideal pentru fotografii superbe.

Castelul de Lut Valea Zânelor se află la jumătate de oră cu mașina de Sibiu. Pare că pășești într-un basm datorită arhitecturii castelului. Vei găsi înăuntru obiecte de mobilier rustice și detalii uimitoare.

Sibiu obiective turistice

Această destinație unică din județ atrage o mulțime de vizitatori, în special în sezonul cald.

Cisnădie – obiective turistice

Sibiu obiective turistice

Cisnădie este un oraș lângă Sibiu, unde vin mulți turiști datorită obiectivelor de aici.

Biserica Evanghelică din Cisnădie este un monument istoric pe care mulți români să îl vadă. Are un turn înalt și o arhitectură deosebită, iar interiorul este cu adevărat uimitor, decorat cu fresce și vitralii.

Centrul istoric al Cisnădiei dezvăluie clădiri tradiționale bine conservate și vei putea observa arhitectura tradițională săsească. Plimbă-te prin piețe, vorbește cu localnicii și relaxează-te la o terasă.

Vizitează Piața Primăriei, punctul central al orașului, unde poți face fotografii impresionante.

Apoi, mergi la Muzeul Tradițiilor Cisnădiene ca să vezi obiecte care ilustrează istoria și tradiția sașilor transilvăneni.

Săliște – obiective turistice

Nu rata acest mic oraș de lângă Sibiu, care are de oferit multe obiective turistice și o atmosferă cu totul unică.

Sibiu obiective turistice

Vizitează Biserica Sf. Ioan Botezătorul, care a fost construită inițial ca mănăstire, ctitorie a fraților Dumitru, Oprea și Stanca Cindea.

Apoi, mergi la Muzeul Culturii Săliștene, inaugurat în 1978. Tot în Săliște poți vizita Biserica Eroilor din Foltea-Săliște, ridicată între 1922 și 1923, realizată din piatră și lemn, muzeul Parohial, unde sunt obiecte de cult, tablouri și cărți sau Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial.

Orice ai decide să vizitezi în Sibiu și împrejurimi, asigură-te că guști din bucătăria locală, absolut senzațională. Pierde-te pe străduțele pietruite, intră în vorbă cu oamenii locului și fă multe fotografii frumoase!

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Palatul Culturii din Iași. Istoria fascinantă a clădirii și ce alte muzee să vizitezi în oraș
Palatul Culturii din Iași. Istoria fascinantă a clădirii și ce alte muzee să vizitezi în oraș

Palatul Culturii din Iași este una dintre cele mai impresionante și emblematice clădiri din România.

Cea mai ieftină capitală din Europa pentru doritorii de vacanțe scurte și cu buget redus. Mâncarea costă mai puțin de 3 euro
Cea mai ieftină capitală din Europa pentru doritorii de vacanțe scurte și cu buget redus. Mâncarea costă mai puțin de 3 euro

Persoanele care caută o escapadă cu buget redus în Europa în acest an au de ce să zâmbească. Un nou raport care a analizat orașele de pe continent a constatat că au scăzut costurile în 60% din destinații.

 

Ocna Șugatag, locul vindecător din Maramureș. Ce poți vizita în stațiune și în împrejurimi
Ocna Șugatag, locul vindecător din Maramureș. Ce poți vizita în stațiune și în împrejurimi

Ocna Șugatag este o stațiune în județul Maramureș, Transilvania. Stațiunea balneoclimaterică este vizitată anual de mii de turiști și este faimoasă pentru apa sărată.

Recomandări
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.

Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”
Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”

O femeie de 69 de ani, angajată bonă de o familie din București, a fost reținută de poliție și acuzată că a lovit copilașul de 1 an și două luni, pe care trebuia să-l îngrijească. Acum este cercetată sub control judiciar.

Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates
Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa, crede Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre „democratizarea votului”.