Drob de pui - rețeta simplă, pe placul oricui. Cum să prepari un drob delicios de Paște

drob
Shutterstock

Drobul de pui, o rețetă simplă, gustoasă și potrivită pentru masa de Paște, este un preparat ce se remarcă printr-un gust echilibrat, textură fragedă și o combinație reușită de ingrediente ușor de găsit.

 

Alternative mai ușoare la drobul clasic de miel sau drobul de porc, drobul de pui sau drobul de legume, ori drobul fără ficat, sunt variante preferate de mulți pentru aromele mai delicate.

De multe ori, drobul tradițional de pe masa de Paște nu este pe placul tuturor.

Pentru o variantă mai ușoară și pe placul tuturor, poți face un drob de pui. Rețeta este simplă și va fi un real succes.

Citește și
Reteta de drob
Drob - rețete de drob din miel, pui sau vegetarian. Ce preparat să alegi pentru masa de sărbători
drob de legume

De ce drobul de pui este o alegere delicioasă

Dacă ți se pare că drobul tradițional de miel e prea greu sau pur și simplu nu îți place gustul specific, drobul de pui este preparatul perfect ca aperitiv pentru masa de Paște. În plus, rețetele de drob de pui capată din ce în ce mai multă popularitate.

Este o variantă mai ușoară, mai accesibilă și mai proteică a clasicului drob de miel. Cu ingredientele corecte, obții aceeași textură și aromă ca la drobul clasic. În plus, cei care nu consumă organe vor avea un aperitiv delicios.

Drobul de pui are și mai puține calorii decât cel de miel. Este plin de proteine datorită cărnii slabe de pui și a ouălor. Neavând un gust și un miros puternic, precum drobul de miel, această variantă ar putea fi chiar și pe placul copiilor, care îl pot servi cu puțin ketchup.

Poți pregăti drobul de pui incluzând legume precum morcovi sau dovlecei, ciuperci sau vinete. Ca adaosuri, poți pune cașcaval ras, mărar, pătrunjel sau alte verdețuri delicioase.

Dacă ai o masă de Paște încărcată de aperitive, ciorbă de miel, friptură de miel și deserturi, atunci ai putea să înlocuiești clasicul drob de miel cu o variantă mai light. Partea bună este că acest aperitiv este și mai bun zilele următoare, servit rece. Servește-l alături de ouă roșii, ridichi și ceapă verde proaspătă.

Ingrediente pentru drobul de pui

• 500 g piept de pui dezosat

• 5 ouă

• 1–2 legături ceapă verde

• 1 legătură usturoi verde

• 1–2 legături pătrunjel

• 1–2 legături mărar

• 12 măsline verzi

• 30 g unt

sare

piper alb

• 1 lingură de pesmet fin

Cum se prepară drobul de pui

Pentru început, pune la fiert pieptul de pui cu o linguriță de sare. Așteaptă sa se facă spumă la suprafață și scoate-o deoparte. Când puiul s-a fiert, scoate-l și lasă-l deoparte să se răcească. După ce s-a răcit, toacă-l mărunt și adaugă verdeața și cele 5 ouă.

Adaugă condimentele preferate: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat, cimbru, etc.

Ia o formă de chec, unge-o cu unt și adaugă jumătate de compoziție. Adaugă măsline verzi pe lung și apoi adaugă și restul compoziției. Tasează bine cu o lingură și presară deasupra pesmet fin. Poți adăuga și parmezan, pentru gust.

Lasă totul la cuptorul preîncins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Este gata când suprafața s-a rumenit. Lasă-l la răcit în tavă și apoi scoate-l și feliază-l. Poți adăuga morcov ras, boabe de porumb, măsline negre, ardei gras roșu și ceapă roșie tocată, pe lângă pui. Poți da toate legumele prin robotul de bucătărie astfel încât să iasă o pastă fină, pentru ca textura drobului să se mențină fermă.

Pentru o variantă mai gustoasă, călește ceapa și usturoiul verde într-o lingură de unt și presară deasupra drobului brânză cheddar. Vei obține un drob de pui delicios, cu o crustă aurie și o savoare deosebită.

Sfaturi utile pentru rețeta de drob de pui

Folosește un robot de bucătărie pentru a mărunți puiul și legumele, astfel încât textura drobului să fie fină și să se poată felia frumos. Dacă tai puiul în cubulețe prea mari, drobul s-ar putea destrăma atunci când încerci să îl tai, cu toate că s-a răcit.

Pentru o variantă mai gustoasă (dar cu mai multe grăsimi), prăjește puiul în tigaie, în loc să îl fierbi, apoi fărâmițează-l cu ajutorului unui robot de bucătărie. Îl poți ține la marinat peste noapte în sos picant, zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline.

Alternativ, poți folosi pulpe de pui dezosate, pentru un drob mai suculent, cu o aromă mai bună. Adesea, pieptul de pui poate fi fad, așa că dacă nu pui suficiente condimente, ar putea să fie lipsit de gust și uscat.

Dacă îți plac organele de pui, adaugă pipote, inimi și ficat de pui în compoziția pentru drob. Vor oferi o textură asemănătoare drobului de miel, pentru cei care vor o variantă mai ușoară a acestuia.

Cum să obții un drob de pui suculent și gustos

Dacă vrei să obții un drob de pui suculent și gustos, folosește un amestec de carne – de exemplu piept de pui și pulpe dezosate. Pulpele sunt mai grase și oferă acea textură fragedă care lipsește uneori din drobul făcut doar din piept.

Dacă vrei un gust mai apropiat de drobul clasic, poți adăuga o cantitate mică de ficăței de pui (200-300 g) alături de carnea tocată. Dacă preferi un gust mai lejer, poți să-i excluzi complet – drobul va fi tot gustos, dar mai ușor de digerat.

O altă idee este să folosești din zeama în care ai fiert pieptul pui în compoziția de drob, pentru a obține un preparat suculent. Adaugă ceapă normală și căței de usturoi călite în unt sau puțin ulei pentru aromă suplimentară și textură mai umedă și moale.

Dacă vrei un drob mai pufos, adaugă o felie sau două de pâine înmuiată în lapte și bine stoarsă. Dacă vrei o compoziție mai umedă, adaugă puțină smântână sau smântână lichidă. Vei obține un gust bogat și o textură care va face drobul suculent. Un alt truc este să coci drobul într-o tavă unsă cu ulei sau unt. Nu uita să presari pesmet pentru o crustă aurie delicioasă.

drob
Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO S-a retras din fotbal la 24 de ani și acum face: „Nu voi regreta!”
GALERIE FOTO S-a retras din fotbal la 24 de ani și acum face: „Nu voi regreta!”
Citește și...
Drob fără ficat - cum să prepari drob, dacă nu îți place gustul de ficat. Rețeta ușoară și sănătoasă
Drob fără ficat - cum să prepari drob, dacă nu îți place gustul de ficat. Rețeta ușoară și sănătoasă

Există mulți oameni care nu mănâncă drob, iar asta din varii motive: de la faptul că nu mănâncă organe, până la faptul că este un preparat greu pentru stomac sau pur și simplu nu le place gustul de ficat.

Drob - rețete de drob din miel, pui sau vegetarian. Ce preparat să alegi pentru masa de sărbători
Drob - rețete de drob din miel, pui sau vegetarian. Ce preparat să alegi pentru masa de sărbători

Dacă există o mâncare specifică de Paște la români, aceea este, cu siguranță, drobul. Fie că vorbim de drob de miel, de pui sau vegetarian, el este nelipsit din meniul de la masa de Paște.

Carnea de miel pentru masa de Paște. Cum să alegi cea mai bună carne de miel pentru fiecare preparat din meniul de Paște
Carnea de miel pentru masa de Paște. Cum să alegi cea mai bună carne de miel pentru fiecare preparat din meniul de Paște

Carnea de miel este tradițională pentru masa de Paște în casa fiecărui român. Fie că vorbim despre friptură din pulpă de miel, celebrul drob, ciorbă sau stufat, mielul este asociat cu Paștele din mai multe motive culturale sau religioase.  

Drob de legume - rețete vegetariene, ușoare și rapide pentru masa de sărbători
Drob de legume - rețete vegetariene, ușoare și rapide pentru masa de sărbători

Drobul de legume este o alternativă gustoasă și ușoară, ideală pentru masa de Paște. Rețetele rapide și simple pun în valoare ingrediente de sezon, fiind potrivite pentru vegetarieni, dar și pentru cei care vor să mănânce fără carne.

 

Românii își ”clădesc” deja mesele de Paște. Lângă bunătățile tradiționale, unii recomandă ”brânzeturi mai franțuzite”
Românii își ”clădesc” deja mesele de Paște. Lângă bunătățile tradiționale, unii recomandă ”brânzeturi mai franțuzite”

Mai e puțin până la Paște, iar lista de cumpărături devine un subiect fierbinte. Brânza nouă de oaie merge cu drob și pastramă zvântată. Cea veche, din putină, cu ridichi și ceapă verde. Iar oul de țară, înroșit cu friptură de miel.  

Recomandări
Nicușor Dan, un nou mesaj după extinderea protestelor privind sistemul de Justiție: „Statul de drept nu este negociabil”
Nicușor Dan, un nou mesaj după extinderea protestelor privind sistemul de Justiție: „Statul de drept nu este negociabil”

În contextul protestelor declanșate de dezvăluirile privind sistemul de justiție, președintele Nicușor Dan afirmă că va duce la nivel european îngrijorările societății românești și promite că în limitele Constituției va acționa pentru apărarea justiției.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Bolojan, la vot în Parlament. Premierul își apără mandatul în fața legislativului
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Bolojan, la vot în Parlament. Premierul își apără mandatul în fața legislativului

Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie şi intitulată ”România nu este de vânzare - fără progresişti la guvernare” a fost citită, lunea trecută şi urmează să fie dezbătută şi votată astăzi, de la ora 14.00.

Cum ar putea arăta piața imobiliară în 2026. Prețurile dau semne de stagnare, deja, în unele orașe
Cum ar putea arăta piața imobiliară în 2026. Prețurile dau semne de stagnare, deja, în unele orașe

2025 a fost unul dificil pentru piața imobiliară, cu creșteri mari de prețuri, dar și majorări de taxe și incertitudini.