Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Brazilia intalneste Olanda in finala mica, Argentina se lupta cu Germania pentru trofeu

lionel messi

Campionatul Mondial de Fotbal 2014: stirileprotv.ro va tine la curent cu cele mai importante informatii de la Campionatul Mondial: clasament grupe, rezultate campionatul mondial si programul meciurilor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 - In Brazilia, in perioada 12 iunie - 13 iulie 2014, au loc 64 de meciuri in cadrul celui mai mare eveniment sportiv al verii: Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

REZULTATE CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, BRAZILIA - LIVE UPDATE:

Joi, 10 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

ARGENTINA s-a calificat in finala dupa ce a trecut de OLANDA, scor 4-2, la loviturile de departajare, iar GERMANIA a invins BRAZILIA, scor 7-1.

Citește și
suporteri greci
Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Grecia a remizat cu Japonia, scor 0-0, iar Columbia s-a calificat in optimi
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Programul partidelor de sambata si duminica de la Cupa Mondiala

Sambata - Finala mica - Meciul pentru locul 3 - BRAZILIA - OLANDA, ora 23.00, Brasilia

Duminica - Finala - GERMANIA - ARGENTINA, ora 22.00, Rio de Janeiro.

Marti, 8 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

Presedintele Braziliei va inmana trofeul castigatoarei Cupei Mondiale  - Presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a anuntat ca va inmana trofeul castigatoarei Cupei Mondiale, dupa finala ce va avea loc, duminica, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. "Voi inmana castigatorilor trofeul Cupei Mondiale. Sper ca Brazilia va castiga", a scris Rousseff pe pagina de Facebook a presedintiei Braziliei. Marti si miercuri se vor disputa semifinalele Cupei Mondiale, Brazilia - Germania si Olanda - Argentina, finala fiind programata, duminica, de la ora 23.00, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Duminica, 6 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

Reprezentativa Olandei s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale, in urma victoriei de sambata, de la Salvador, din meciul cu selectionata statului Costa Rica, scor 4-3, dupa executarea loviturilor de departajare.

In semifinalele Campionatului Mondial 2014, Olanda va intalni Argentina, care a invins Belgia, scor 1-0.

Programul partidelor din semifinalele Cupei Mondiale, care se disputa marti si miercuri:

Marti, 8 iulie: Brazilia - Germania, ora 23.00, Bel Horizonte

Miercuri, 9 iulie: Olanda - Argentina, ora 23.00, Sao Paulo

Sambata, 5 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

Reprezentativa Braziliei s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale, dupa ce a invins, vineri, la Fortaleza, cu scorul de 2-1 (1-0), selectionata Columbiei, in sferturile de finala ale competitiei.

Atacantul brazilian Neymar a fost scos pe targa in minutul 88 al meciului cu nationala Columbiei, de la Fortaleza, dupa ce a suferit o fractura de vertebra si nu va mai juca la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, a declarat medicul echipei Braziliei, Rodrigo Lasmar, citat de AFP.

"Testele efectuae au aratat ca a suferit o fractura la nivelul celei de-a treia vertebre lombare", a declarat Rodrigo Lasmar.

Joi, 3 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

Un membru al FIFA este considerat la originea traficului de bilete la Cupa Mondiala, a declarat, joi, la Rio de Janeiro, un comisar al politiei civile braziliene, citat de AFP. (Detalii AICI)

Programul partidelor din sferturile de finala ale Cupei Mondiale, care se disputa vineri si sambata:

Vineri:
Franta - Germania, ora 19.00, Rio de Janeiro (Detalii AICI despre rezultatul final)
Brazilia - Columbia, ora 23.00, Fortaleza

Sambata:
Argentina - Belgia, ora 19.00, la Brasilia (Detalii AICI despre rezultatul partidei)
Olanda - Costa Rica, ora 23.00, la Salvador.

Miercuri, 2 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

Argentina a invins Elvetia, scor 1-0, dupa prelungiri, si s-a calificat in sferturi in timp ce Statele Unite au fost eliminate de Belgia scor 2-1, dupa prelungiri. 

Campionatul Mondial de Fotbal din acest an stabileste noi recorduri la capitolul pariuri. Fanii echipelor cheltuiesc zeci de milioane de dolari la casele de pariuri, sperand ca flerul nu-i va insela si se vor imbogati, ghicind rezultatele partidelor. ( Detalii AICI)

Marti, 1 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Programul partidelor de marti de la Cupa Mondiala. Argentina - Elvetia, ora 19.00, Sao Paulo.Arbitri: Jonas Eriksson (Suedia) - Mathias Klasenius (Suedia), Daniel Warnmark (Suedia) - Svein Oddvar Moen (Norvegia). 

Argentina a reusit sa invinga, cu greu, Elvetia, cu scorul de 1-0, si s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Mondiale de Fotbal 2014. (Detalii AICI)

Belgia - SUA, ora 23.00, Salvador. Arbitri: Djamel Haimoudi (Algeria) - Redouane Achik (Maroc), Abdelhak Etchiali (Algeria) - Norbert Hauata (Tahiti). Presa germana i-a criticat pe jucatorii nationalei dupa calificarea in sferturile CM. Detalii AICI.

Luni, 30 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Programul partidelor care se vor disputa, luni, in optimile de finala ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia: Franta - Nigeria, ora 19.00, Brasilia. Arbitri: Mark Geiger (SUA) - Mark Sean Hurd (SUA), Joe Fletcher (Canada) - Alireza Faghani (Iran), Franta a eliminat Nigeria, cu scorul de 2-0, in optimile Cupei Mondiale de Fotbal 2014 din Brazilia si s-a calificat in sferturi. Detalii AICIGermania - Algeria, ora 23.00, Porto Alegre. Arbitri: Sandro Ricci (Brazilia) - Emerson De Carvalho (Brazilia), Marcelo Van Gassel (Brazilia) - Walter Lopez (Guatemala). Olanda-Costa Rica, al doilea sfert de finala la Cmapionatul Mondial de Fotbal 2014. Al doilea meci din sferturile de finala de la Cupa Mondiala se va disputa intre Olanda si Costa Rica, sambata, 5 iulie, de la ora 23.00, pe arena Fonte Nova din Salvador. In optimi, duminica, Olanda a invins Mexic, scor 2-1, iar Costa Rica a trecut de Grecia, scor 6-4, in urma executarii loviturilor de departajare. In primul sfert de finala stabilit dupa meciurile de sambata se vor intalni Brazilia si Columbia, vineri, 4 iulie, de la ora 23.00, la Fortaleza.

Duminica, 29 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Primul meci din sferturile de finala de la Cupa Mondiala se va disputa intre Brazilia si Columbia, vineri, 4 iulie, de la ora 19.00, pe arena Castelao din Fortaleza, informeaza AFP.  Brazilia a trecut in optimi de Chile, scor 4-3 dupa prelungiri, sambata, la Belo Horizonte. Columbia a invins in optimi Uruguay, scor 2-0, pe arena Maracana. Vezi aici Campionatul Mondial de Fotbal 2014. O tanara a murit in timpul manifestarilor de bucurie de dupa calificarea Columbiei. Radamel Falcao, accidentat si absent de la turneul final din Brazilia, a salutat calificarea "istorica" reusita de Columbia in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de Fotbal din 2014, dupa victoria, scor 2-0, din meciul cu Uruguay. 

Sambata, 28 iunie 2014: Programul optimilorDupa o zi de pauza, la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 incepe din nou lupta calificarilor, dupa cum urmeaza: 19:00 Brazilia vs. Chile, 23:00 Columbia vs. Uruguay. Vezi aici programul complet al optimilor la Cupa Mondiala din Brazilia 2014

Joi, 26 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Franta si Elvetia s-au calificat in optimile Cupei Mondiale. Reprezentativele Frantei si Elvetiei s-au clasat pe primele doua locuri in grupa E a Cupei Mondiale si s-au calificat in optimile competitiei, dupa meciurile disputate, miercuri, cu Ecuador, respectiv Honduras. Franta a remizat cu Ecuador, scor 0-0, iar Elvetia a invins Honduras, scor 3-0. Presedintele Uruguayului, Jose Mujica, si capitanul selectionatei uruguayene, Diego Lugano, si-au aratat sustinerea fata de Luis Suarez. Ei l-au aparat pe fotbalistul acuzat ca l-a muscat pe Giorgio Chellini la meciul cu Italia, de la Cupa Mondiala, informeaza AFP. "Eu nu l-am vazut muscand pe nimeni, insa fotbalistii in general primesc lovituri pe teren cu picioarele, chiar foarte puternice, si le suporta", a spus Mujica. Selectionerul Ecuadorului, Reinaldo Rueda, a cerut o ancheta cu privire la fundasul francez Mamadou Sakho, spunand ca l-a lovit cu cotul pe Oswaldo Minda la meciul din grupa E a Cupei Mondiale, gest care nu a fost vazut de arbitru. 

Miercuri, 25 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 201432 de suporteri argentinieni cunoscuti pentru fapte de violenta au fost impiedicati sa intre in Brazilia pentru a asista la Cupa Mondiala, a anuntat, marti, Guvernul brazilian, citat de AFP. Aceasta actiune preventiva a fost posibila datorita colaborarii dintre Brazilia si Argentina, care a trimis gazdei CM o lista de 2.100 de suporteri cunoscuti pentru acte de violenta pe stadioane. Federatia Internationala de Fotbal va deschide o ancheta in cazul atacantului uruguayan Luis Suarez, care l-a muscat de umar pe fundasul italian Giorgio Chiellini. 167 de oameni au bani de incasat, dupa ce au pariat ca fotbalistul Luis Suarez va musca pe cineva la Cupa Mondiala. Un site norvegian de pariuri a lansat un pariu inedit inainte de Cupa Mondiala, si anume ca fotbalistul Luis Suarez va musca pe cineva in timpul competitiei. Un parior bucurestean a prins 3 scoruri exacte pe un singur bilet de pariere, fapt ce i-a adus un castig de aproape 15 000 lei cu doar 10 lei pariati.

Marti, 24 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Reprezentativele Braziliei si Mexicului s-au calificat in optimile de finala ale Cupei Mondiale, dupa victoriile inregistrate, luni, in meciurile cu echipele Camerunului, respectiv Croatiei, in ultima etapa a grupei A a competitiei. Brazilia a invins Camerun, scor 4-1 si a incheiat grupa pe primul loc, in timp ce Mexic a trecut de Croatia, scor 3-1, si a ocupat locul doi. Croatia si Camerun au fost eliminate de la Cupa Mondiala. Parlamentul german isi intrerupe lucrarile in timpul meciului Germania - SUA. Anuntul oficial a fost facut de seful grupului parlamentar social-democrat, citat de agentia DPA, informeaza AFP. "Vom intrerupe dezbaterile chiar inainte de meci", a declarat Thomas Oppermann, responsabil al grupului parlamentar SPD. Un student chinez s-a sinucis intr-un campus universitar dupa ce a pierdut aproape 2.400 de euro in pariuri pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014, un eveniment care dezlantuie pasiuni in intreaga tara, potrivit presei locale.

Luni, 23 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Sase echipe si-au asigurat calificarea in optimile Cupei Mondiale inainte de incheierea primei faze a competitiei, care debuteaza luni si in care meciurile din aceeasi grupa vor fi programate la aceeasi ora. Echipele calificate in optimi sunt urmatoarele: Chile, Olanda (ambele grupa B), Columbia (grupa C), Costa Rica (grupa D), Argentina (grupa F) si Belgia (grupa H). Echipele eliminate sunt urmatoarele: Camerun (grupa A), Spania, Australia (ambele grupa B), Anglia (grupa D) si Bosnia-Hertegovina (grupa F). Portugalia a incheiat la egalitate meciul cu SUA, scor 2-2. Selectionerul Statelor Unite ale Americii, Jurgen Klinsmann, a declarat, duminica, la Manaus, ca jucatorii sai au evoluat extraordinar in meciul cu Portugalia.

Duminica, 22 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014"Inchinati-va la Messi!" - scriu ziarele din Argentina. Starul Argentinei si-a salvat echipa de la o mare rusine cu Iran, gol in minutul 91. A calificat-o pe Argentina in optimiReprezentativa Germaniei a incheiat la egalitate, scor 2-2 (0-0), meciul sustinut, sambata, la Fortaleza, in compania Ghanei, in etapa a doua a grupei G din Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Sambata, 21 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Numai suporter englez sa nu fi fost la meciul Italia - Costa Rica. A fost meci de infarct mai mult pentru ei, decat pentru italieni. Doar o victorie a Italiei i-ar fi tinut in carti la mondial. Costa Rica e acum sigura ca va juca optimi, iar englezii isi pregatesc bagajele. Balotelli n-a reusit sa salveze onoarea coroanei, asa cum l-au rugat englezii, chiar daca i-a fost promis in gluma chiar un sarut de la regina pentru o victorie a Italiei. Super Mario n-a reusit sa inscrie. A facut-o Costa Rica pe finalul primei reprize, dupa ce i-a fost refuzat chiar si un penalty. Antrenorul Pinto a ridicat mainile spre cer, dupa reusita lui Bryan Ruiz, semn ca divinitatea a facut dreptatea pe care arbitrul a refuzat-o. Capitanul reprezentativei Olandei, Robin van Persie, a declarat ca isi doreste sa devina golgheterul Cupei Mondiale, insa pentru ca acest lucru sa se realizeze este nevoie ca echipa batava sa ajunga in fazele avansate ale competitiei. Reprezentativa Hondurasului a fost invinsa, vineri, la Curitiba, cu scorul de 2-1 (1-1), de selectionata Ecuadorului, in etapa a doua a grupei E a competitiei. Astfel, a fost eliminata de la Cupa Mondiala.

Vineri, 20 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Inca un soc la Mondiale: Anglia este aproape eliminata! A fost muscata de Suarez! Suarez a fost omul meciului - a dat ambele goluri pentru Uruguay si isi poate trimite acasa colegii de la Liverpool. Suarez a inceput sa planga de fericire dupa golul vietii - cel din finalul meciului. Acum, englezii stau cu sufletul la gura - chiar daca ar bate-o pe Costa Rica, tot sunt la mana Italiei. Daca Italia nu bate tot, Anglia este eliminata! Inainte de meci, 10 suporteri englezi au fost raniti - huliganii locali au aruncat un cocktail Molotov .

Joi, 19 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Carlos Queiroz va parasi functia de selectioner al Iranului la finalul Cupei. Tehnicianul portughez Carlos Queiroz a declarat ca va parasi functia de selectioner al Iranului la finalul Cupei Mondiale si a anuntat ca va prelua o echipa africana, informeaza AFP. Grecia a remizat cu Japonia, scor 0-0, iar Columbia s-a calificat in optimi. Echipa nationala a Greciei, adversara Romaniei in preliminariile Campionatului European din 2016, a terminat la egalitate, joi, la Natal, scor 0-0, cu reprezentativa Japoniei, in etapa a doua a grupei C din Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Portarul Julio Cesar, dupa eliminarea Spaniei de la Campionatul Mondial de Fotal 2014: "Casillas merita respectul nostru". "Nu imi place atunci cand oamenii vorbesc despre greseli. Ma intristeaza. M-am uitat la alti portari la aceasta Cupa Mondiala si Casillas este un portar care merita respectul nostru. A castigat multe trofee importate si a fost un foarte bun goalkeeper pentru Real Madrid atat de multi ani...", a spus Julio Cesar. Nationala Spaniei a trait frumos timp de sase ani. A fost cea mai buna din lume prin stilul de joc 'tiki-taka'. Acum, povestea merge mai departe, iar campioana mondiala si europeana incheie in genunchi cea mai de succes poveste a fotbalului modern. Spania a fost eliminata de la Campionatul Mondial din Brazilia de sud-americanii din Chile.

Miercuri, 18 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Reprezentativa Braziliei a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut, marti, la Fortaleza, in compania selectionatei Mexicului, in etapa a doua a grupei A de la Cupa Mondiala. La meciul castigat de Brazilia, scor 3-1, jucatorii croati au protestat vehement dupa decizia arbitrului japonez Yuichi Nishimura de a acorda penalti la un duel in careu intre Lovren si Fred. Croatii au considerat ca penaltiul a fost acordat mult prea usor. "Daca va uitati bine, veti vedea ca sunt repercusiuni dupa penaltiul acordat la Fred. Daca nu ati fi vorbit atata despre acest subiect, arbitrul de astazi ar fi putut sa ne acorde penalti", a declarat capitanul Thiago Silva dupa meciul din cadrul CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014. In minutul 40 al meciului cu Mexic, Marcelo a cazut dupa un contact cu un fundas mexican, insa arbitrul turc Cüneyt Cakir a lasat jocul sa continue. Selectionerul Miguel Herrera a declarat ca echipa Mexicului creste in fiecare zi si a laudat prestatia portarului Guillermo Ochoa la meciul cu Brazilia, scor 0-0, din grupa A de la Cupa Mondiala, informeaza AFP.  Selectionerul l-a laudat pe Ochoa, spunand ca interventiile reusite ale acestuia au dat incredere echipei. Fostul fotbalist Pele a declarat ca Brazilia nu a jucat slab in meciul cu Mexic, scor 0-0, in grupa A de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, insa pur si simplu nu a reusit sa castige, informeaza AFP. Portarul echipei Mexicului, Guillermo Ochoa, a declarat ca a facut "meciul vietii" cu Brazilia, scor 0-0, in grupa A de la Cupa Mondiala, informeaza cotidianul L'Equipe. "Fara indoiala am facut meciul vietii. Nu a fost usor sa joci in fata acestor suporteri. Sunt foarte fericit, ma gandesc la coechipierii mei, la familia mea care a fost aici. Cel mai greu a fost sa apar lovitura de cap a lui Neymar (n.r. - din minutul 26)", a declarat Ochoa, desemnat jucatorul meciului. Portarul mexican Guillermo Ochoa a fost desemnat jucatorul meciului Brazilia - Mexic, scor 0-0, din etapa a doua a grupei A de la Cupa Mondiala. Ochoa a avut mai multe interventii foarte bune, in special in minutele 26 si 69 la actiuni ale lui Neymar si in minutul 86 la Thiago Silva. 

Selectionerul Coreei de Sud, Hong Myung-bo a declarat ca jucatorii sai au evoluat foarte bine in meciul cu Rusia, incheiat la egalitate, scor 1-1, in grupa H de la Cupa Mondiala, informeaza presa italiana. "Multumesc jucatorilor mei, au facut totul foarte bine si au luptat din primul pana in ultimul minut. Am jucat cu ritm si organizare. Lee Keun-Ho si-a facut foarte bine treaba si a reusit sa si marcheze un gol. Acum trebuie sa ne recuperam si sa pregatim meciul cu Algeria", a spus Hong Myung-bo. Reprezentativa Rusiei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul sustinut, marti, la Cuiaba, in compania selectionatei Coreei de Sud, in prima etapa a grupei H de la Cupa Mondiala. entru Rusia a marcat Kerjakov '74, iar pentru Coreea de Sud a inscris Lee Keun-Ho '68 Selectionerul Rusiei, Fabio Capello si-a laudat jucatorii pentru ca au reactionat foarte bine dupa ce au fost condusi in meciul cu nationala Coreei de Sud, in meciul din grupa H de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, incheiat la egalitate, scor 1-1, informeaza presa italiana. "A fost un meci bun, ei au alergat mult in prima repriza si apoi au obosit. Nu a fost usor dupa ce au marcat, dar reactia jucatorilor mei a fost foarte buna si este foarte important pentru mine. il stiu foarte bine pe Kerjakov, este un jucator foarte bun si mereu isi creeaza ocazii de gol", a declarat Capello. Reprezentativa Rusiei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul sustinut, marti, la Cuiaba, in compania selectionatei Coreei de Sud, in prima etapa a grupei H de la Cupa Mondiala. Pentru Rusia a marcat Kerjakov '74, iar pentru Coreea de Sud a inscris Lee Keun-Ho '68. 

Reprezentativa SUA a invins, luni, cu scorul de 2-1 (1-0), selectionata Ghanei, intr-un meci contand pentru grupa G a Cupei Mondiale, in care americanul Clint Dempsey a reusit sa deschida scorul in secunda 30, aceasta fiind cea mai rapida reusita de pana acum la turneul din Brazilia. Pentru SUA au marcat Dempsey '1 si Brooks '86, iar pentru Ghana a inscris A. Ayew '82. Federatia Portugheza de Fotbal (FPF) l-a aparat pe jucatorul Raul Meireles, acuzat pe Twitter ca l-a insultat pe arbitrul sarb Milorad Mazici, care a condus meciul Germania - Portugalia, scor 4-0, de la Cupa Mondiala, informeaza AFP. In aceasta postare de pe Twitter, Meireles apare cu cate un deget de la ambele maini ridicat in timp ce se afla in spatele arbitrului. FPF dezminte ca jucatorul ar fi vrut sa faca un "gest incorect" la adresa arbitrului care tocmai ii aratase cartonasul rosu lui Pepe. Federatia sustine ca jucatorul ii transmitea colegului sau Bruno Alves "instructiunile antrenorului Paulo Bento". "Ne exprimam regretul pentru astfel de speculatii care pot afecta interesele jucatorului si ale echipei nationale", a precizar FPF. Reprezentativa Germaniei a invins, luni, la Salvador, cu scorul de 4-0 (3-0), selectionata Portugaliei, intr-un meci contand pentru grupa G de la Cupa Mondiala, in care atacantul Thomas Muller a reusit primul hattrick al competitiei din Brazilia. Golurile au fost marcat de Thomas Muller '11 (penalti), '45+1 si '78 si Hummels '32. Selectionerul SUA, Jurgen Klinsmann, a declarat, luni seara, ca jucatorii sai mereu lupta pana la final si a apreciat drept fantastica victoria din meciul cu Ghana, scor 2-1, in grupa G a Cupei Mondiale, anunta presa americana. "Am aratat un mare spirit de echipa, am reusit sa marcam dupa ce am fost egalati si am meritat victoria. Jucatorii mei mereu lupta pana la capat. Este o victorie fantastica", a declarat Klinsmann. Vicepresedintele american Joe Biden a ajuns cu intarziere la stadionul din Natal, luni, si nu a vazut primul gol al echipei SUA in meciul cu Ghana din cadrul CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014, scor 2-1, marcat dupa doar 30 de secunde de joc, a anuntat site-ul G1, citat de AFP. Biden s-a dus la Natal pentru a asista la primul meci al SUA la Cupa Mondiala, el fiind intr-un turneu in care va vizita patru tari din America Latina. Potrivit G1, autoturismul care trebuia sa-l duca la stadion nu a plecat de la aeroport decat dupa fluierul de start al meciului, astfel ca Biden a ratat golul lui Dempsey, cel mai rapid de la acest turneu final. Biden urmeaza sa se intalneasca, marti, cu presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, iar apoi va pleca in Columbia, Republica Dominicana si Ghana.

Luni, 16 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Reprezentativa Iranului a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut, luni, la Curitiba, in compania selectionatei Nigeriei, in grupa F de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, aceasta fiind prima partida de la turneul final la care nu s-a inscris niciun gol. Germania a invins, luni, la Salvador, cu scorul de 4-0 (3-0), selectionata Portugaliei, intr-un meci contand pentru grupa G de la Cupa Mondiala, in care atacantul Thomas Muller a reusit primul hattrick al CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014 din Brazilia. Golurile au fost marcate de Thomas Muller '11 (penalti), '45+1 si '78 si Hummels '32. Din minutul 37, Portugalia a evoluat cu un jucator mai putin dupa ce Pepe a fost eliminat pentru ca l-a lovit cu mana in fata pe Muller si a avut o reactie nervoasa la adresa atacantului german lovindu-l cu capul. La partida a asistat si cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Reprezentativa Argentinei a invins, duminica, pe arena Maracana, cu scorul de 2-1 (1-0), selectionata Bosniei-Hertegovina, intr-un meci contand pentru grupa F de la Cupa Mondiala din Brazilia. Pentru Argentina au marcat Kolasinac '3 (autogol) si Messi '65, iar pentru Bosnia-Hertegovina a inscris Ibisevici '85. Celalalt meci din grupa F, Iran - Nigeria, are loc luni la Curitiba, de la ora 22.00. Capitanul reprezentativei Argentinei, Lionel Messi a declarat ca Bosnia-Hertegovina este o echipa foarte buna, subliniind ca pentru formatia sa era important ca inceapa turneul final al Cupei Mondiale cu o victorie, informeaza As. "Era important sa incepem cu o victorie si am reusit. Bosnia este o mare echipa si joaca foarte bine. In prima repriza i-am lasat sa joace, le-am lasat mingea si ne-a fost greu sa iesim pe contraatac", a declarat Messi, care le-a multumit fanilor de pe Maracana, care au sustinut echipa Argentinei. "Nu aveam nicio indoiala ca va fi asa. Acum trebuie sa mergem inainte cu liniste si sa incercam sa ne indeplinim obiectivul", a precizat jucatorul argentinian. 

Reprezentativa Argentinei a invins, duminica, pe arena Maracana, cu scorul de 2-1 (1-0), selectionata Bosniei-Hertegovina, intr-un meci contand pentru grupa F de la Cupa Mondiala din Brazilia. Pentru Argentina au marcat Kolasinac '3 (autogol) si Messi '65, iar pentru Bosnia-Hertegovina a inscris Ibisevici '85. La meci au asistat 74.738 de spectatori. Atacantul Lionel Messi a fost desemnat jucatorul meciului Argentina - Bosnia-Hertegovina, scor 2-1, disputat, duminica seara, pe Maracana, in grupa F a Cupei Mondiale, informeaza fifa.com. Messi a fost integralist, a marcat un gol si a avut 62 de pase reusite. Pentru Argentina au marcat Kolasinac '3 (autogol) si Messi '65, iar pentru Bosnia-Hertegovina a inscris Ibisevici '85. Nimic nu ii poate tine pe suporterii adevarati departe de meciurile CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014 din Brazilia, nici macar lipsa banilor! Cei care si-au cheltuit economiile pe transport ori pe bilete la meci si nu au cu ce plati cazarea, si-au pus imaginatia la treaba si au gasit solutii pentru a sta la Rio pe gratis ori pe bani putini. Inundatiile ameninta sa dea peste cap meciurile programate in orasul Natal, unul dintre gazdele Campionatului mondial de fotbal din Brazilia. Autoritatile au decretat stare de urgenta, dupa trei zile de ploi necontenite. Intr-o singura zi a plouat cat in toata luna iunie.Politia a impiedicat 200 de manifestanti sa se apropie de stadionul Maracana, unde se disputa meciul Argentina - Bosnia, de la Cupa Mondiala, informeaza AFP. Manifestantii, care scandau "Hey Fifa, du-te inapoi in Elvetia!", au incercat in zadar sa forteze barajul politiei. impiedicati sa mearga spre Maracana, manifestantii s-au dus pe o strada din cartierul vecin Vila Isabel, unde au distrus doua agentii bancare, conform site-ului G1. La Porto Alegre, manifestanti au protestat la adresa Mondialului, cu ocazia partidei Franta - Honduras. Nu au existat incidente cu politia, care a tinut manifestantii departe de arena Beira Rio. Si in timpul meciului Elvetia - Ecuador, la Brasilia, circa 300 de manifestanti au protestat in apropierea stadionului fata de cheltuielile mari pentru Cupa Mondiala (11 miliarde de dolari).

 Fundasul francez Mamadou Sakho a declarat ca este o lipsa de respect din partea organizatorilor faptul ca imnurile nationale nu au fost intonate la debutul intalnirii Franta - Honduras, de la Porto Alegre, informeaza AFP. "Este pacat. Ni s-a pus un nod in gat. Este lipsa de respect din partea organizatorilor, ar fi trebuit sa gasesca o solutie. Tarile trebuie respectate. Daca juca Brazilia, cu siguranta s-ar fi gasit o solutie", a declarat Sakho, care sustine ca lipsa intonarii imnurilor ar fi fost cazuta de o pana de curent. "FIFA si Comitetul de Organizare sunt dezolate ca sistemul audio nu a functionat pentru a putea fi auzite imnurile nationale. Evaluam cauzele si incercam sa rezolvam problema", a explicat FIFA, intr-un comunicat in timpul meciului castigat de Franta, scor 3-0. Si Blaise Matuidi a regretat absenta imnului: "Este pacat pentru ca este un moment important, reprezinta patria". Mijlocasul Moussa Sissoko a afirmat ca echipa a fost uimita si socata de faptul ca nu s-a cantat imnul: "Ne-a stricat putin primul nostru meci". "Imnurile le-am auzit, au venit din tribune si a fost foarte frumos ca fanii au cantat La Marseillaise. Nu sunt responsabil cu sonorizarea, dar evident ca ar fi mai bine sa se cante imnurile", a afimat la randul sau selectionerul Didier Deschamps.

Duminica, 15 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Franta a invins Honduras, scor 3-0, in grupa E de la Cupa Mondiala. Echipa Frantei a invins la Porto Alegre, cu scorul de 3-0 (1-0), selectionata Hondurasului, in grupa E de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, in care francezii au avut superioritate numerica mai mult de o repriza. Golurile au fost marcate de Benzema '45 (penalti), '72 si Valladares '48 (autogol). In minutul 43, Wilson Palacios a fost eliminat dupa ce a primit al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu pentru un fault asupra lui Pogba. Penaltiul acordat in urma acestei faze de arbitrul Sandro Ricci a fost transformat de Benzema.  Pentru prima oara in istoria fotbalului a fost acordat un gol datorita tehnologiei pe linia portii, la meciul Franta - Honduras, de duminica, de la Porto Alegre, din grupa E de la Cupa Mondiala. Golul, marcat in proprie poarta de portarul Hondurasului Noel Valladares, a fost validat in minutul 48 de arbitrul brazilian Sandro Ricci, permitand Frantei sa duca scorul la 2-0. Jucatorii ecuadorieni si selectionerul Luis Suarez au protestat, insa, conform imaginilor oferite de tehnologia Goal-Control 4-D, mingea trimisa de Benzema a lovit bara, iar apoi a revenit la portarul Valladares, care a deviat-o in propria poarta. In minutul 15, Blaise Matuidi a trimis mingea in bara, acelasi lucru reusindu-l si Griezmann in minutul 23. In celalalt meci al grupei E, Elvetia a invins Ecuador, scor 2-1. Clasament: 1. Franta - 3 puncte, 2. Elvetia - 3 puncte, 3. Ecuador - 0 puncte, 4. Honduras - 0 puncte. Etapa urmatoare programeaza la 20 iunie meciurile: Elvetia - Franta, la Salvador, ora 22.00; Honduras - Ecuador, la Curitiba, ora 01.00. 18 persoane au fost arestate, sambata, in timpul manifestatiilor impotriva Cupei Mondiale, la Belo Horizonte si Fortaleza, in timp ce la Rio de Janeiro politia a intervenit pentru dispersarea fanilor argentinieni turbulenti. 

Sambata, 14 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Caracatita Regina a facut primul pronostic al competitiei: Germania va invinge Portugalia in intalnirea din timpul CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014 din Brazilia. Previziunea a fost facuta de un oracol necuvantator din Berlin - o caracatita.

Vineri, 13 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.  Cupa Mondiala de Fotbal a inceput intr-o atmosfera tensionata. 60.000 de spectatori au asistat la ceremonia care a durat 27 de minute. Jennifer Lopez a urcat pe scena alaturi de rapperul Pitbull si de cantareata braziliana Claudia Leitte. Cei trei au interpretat imnul competitiei "We are one". La cei 44 de ani, Jennifer si-a eclipsat mai tanara colega de scena. Diva latino a fost uimitoare intr-un costum verde, pe alocuri transparent si intesat de paiete. Sarbatoarea a fost umbrita insa de proteste violente, soldate cu cinci raniti. Sute de oameni au iesit in strada, la Sao Paolo si au incercat sa blocheze accesul catre stadion. 

Joi, 12 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Brazilia, o tara in care fotbalul este considerat o adevarata religie, da startul CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Peste un miliard de telespectatori din 200 de tari vor urmari ceremonia de deschidere programata la ora 21.14, la Sao Paulo. Spectacolul va dura aproximativ 25 de minute si va fi urmat, de la ora 23.00, de meciul de deschidere, dintre Brazilia si Croatia. Daca domnii au distractia asigurata, ce e de facut cu sotiile sau iubitele care ii insotesc la Rio de Janeiro cu ocazia CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014? Ei bine, dincolo de plajele faimoase, Rio de Janeiro ofera posibilitati de relaxare si petrecere a timpului liber. Restaurante, cafenele, dar si saloane de infrumusetare si spa-uri le asteapta cu bratele deschise pe doamnele care vor sa fie rasfatate. Brazilia a intrat deja in lumina reflectoarelor, ca gazda a celui mai important eveniment fotbalistic in patru ani, Campionatul Mondial. De departe, cel mai mediatizat si totodata controversat oras, locul unde se va juca si marea finala de pe 13 iulie 2014, este Rio de Janeiro. Dincolo de opulenta evenimentului si a zgarie-norilor se afla "orasul ascuns", infamele favele. Dintre cartierele rau famate ale orasului Rio de Janeiro se distinge Rocinha. 

 Mascota Campionatului Mondial de Fotbal din 2014, desfasurat in Brazilia, un armadilo animat botezat Fuleco, va aduce in conturile FIFA milioane de dolari, potrivit estimarilor. Insa adevaratul armadilo brazilian este periculos de aproape de disparitie. Mascota Fuleco isi propune sa traga un semnal de alarma asupra problemelor de mediu si a speciilor pe cale de disparitie si s-a dovedit a fi unul dintre cele mai iubite personaje din toate timpurile la un campionat mondial.

Miercuri, 11 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014FIFA a decis sa foloseasca un sistem high-tech de confirmare a golurilor, mult mai precis decat vederea umana. Samanii din Peru au prezis cine va castiga CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.  Samanii din trei regiuni din Peru si-au concentrat fortele la stadionul National din Lima intr-un ritual in care i-au invocat pe brazilianul Neymar, argentinianul Lionel Messi, chilianul Alexis Sanchez, portughezul Cristiano Ronaldo si alti mari jucatori. Samanii au avut aceasta "viziune" dupa un ritual cu frunze de coca, cranii si fotografii ale vedetelor, informeaza AFP.

Marti, 10 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Greva de la metroul din Sao Paolo nu este singura provocare de care autoritatile braziliene trebuie sa treaca. Stadionul din oras inca mai are nevoie de retusuri, in sectoarele VIP si in unele anexe. De asemenea, din cauza unor probleme cu casa de productie, Jennifer Lopez nu i se va alatura pe scena lui Pitbull pentru interpretarea imnului "We are the one." Ii va tine locul o cantareata din Brazilia. In timp ce aceasta tara se apropie cu pasi repezi de cel mai important eveniment sportiv al anului, viata merge mai departe pentru milioanele de locuitori care isi castiga traiul muncind in baracile inghesuite ale cartierelor sarace din Sao Paolo - "favelas".

Luni, 9 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Metropola Sao Paulo se pregateste pentru noi ambuteiaje, cu doar trei zile inainte de inceperea CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014, deoarece greva de la metrou va continua, desi e ilegala. 

Duminica, 8 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Restaurantele si barurile din Brazilia freamata in asteptarea turistilor cu ocazia Cupei Mondiale din Brazilia, 2014. Chiar si cel mai nepriceput dansator nu are voie sa plece din Brazilia fara sa schiteze cativa pasi de samba in unul dintre numeroasele cluburi cu muzica latino.

Sambata, 7 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014Cat de mult costa o revansa? Pentru brazilieni, visul de a deveni campioni mondiali pe teren propriu nu are limita de buget. Brazilia a investit 11 miliarde de euro pentru organizarea turneului, la 64 de ani de la cea mai dramatica finala din istoria fotbalului: MARACANAZO, tragedia unei natiuni.

Vineri, 6 iunie 2014 - CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.  Presedintia braziliana a anuntat ca 21 de lideri mondiali si-au confirmat prezenta in Brazilia pentru CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, intre care si Vladimir Putin, Angela Merkel si Albert de Monaco, informeaza AFP.  

Iata echipele care participa la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia, competitie care incepe la 12 iunie 2014 si care reuneste 32 de reprezentative, impartite in 8 grupe:

GRUPA 
A
GRUPA 
B
GRUPA 
C
GRUPA 
D
GRUPA 
E
GRUPA 
F
GRUPA 
G
GRUPA 
H
Brazilia Spania Columbia Uruguay Elvetia Argentina Germania Belgia
Croatia Olanda Grecia Costa Rica Ecuador Bosnia-
Herzegovina
Portugalia Algeria
Mexic Chile Coasta 
de Fildes
Anglia Franta Iran Ghana Rusia
Camerun Australia Japonia Italia Honduras Nigeria SUA Coreea 
de Sud

 

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Carlos Queiroz va parasi functia de selectioner al Iranului la finalul Cupei
Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Carlos Queiroz va parasi functia de selectioner al Iranului la finalul Cupei

Tehnicianul portughez Carlos Queiroz a declarat ca va parasi functia de selectioner al Iranului la finalul Cupei Mondiale si a anuntat ca va prelua o echipa africana, informeaza AFP.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Grecia a remizat cu Japonia, scor 0-0, iar Columbia s-a calificat in optimi
Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Grecia a remizat cu Japonia, scor 0-0, iar Columbia s-a calificat in optimi

Echipa nationala a Greciei, adversara Romaniei in preliminariile Campionatului European din 2016, a terminat la egalitate, joi, la Natal, scor 0-0, cu reprezentativa Japoniei, in etapa a doua a grupei C din Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Portarul Julio Cesar, dupa eliminarea Spaniei de la Campionatul Mondial de Fotal 2014:
Portarul Julio Cesar, dupa eliminarea Spaniei de la Campionatul Mondial de Fotal 2014: "Casillas merita respectul nostru"

Portarul brazilian Julio Cesar a declarat, joi, la o zi dupa eliminarea Spaniei de la Cupa Mondiala din faza grupelor, ca Iker Casillas este un goalkeeper care merita sa fie respectat, informeaza AFP.

"Brazilia traieste de fapt in mizerie". Reportaj ProTV dintr-un Rio de Janeiro mai degraba suparat ca organizeaza Mondialul

Rio de Janeiro a inceput sa fiarba, in asteptarea Campionatului Mondial de Fotbal. Sosesc turistii, dar se aduna si protestatarii, suparati ca Brazilia cheltuieste banii pentru fotbal, in loc sa scape de saracia crunta in care traieste 40% din populatie.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.