Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Ceremonia de deschidere a evenimentului, in pericol sa fie perturbata de greva metroului


Ultimul update: Joi 12 Iunie 2014 06:53
Data publicarii: Luni 09 Iunie 2014 10:31
Categorie: Stiri Sport
Andtrenorul Rusiei, Fabio Capello, in Sao Paolo

Campionatul Mondial de Fotbal 2014: Metropola Sao Paulo se pregateste pentru noi ambuteiaje monstruoase, cu trei zile inainte de inceperea Cupei Mondiale de fotbal, deoarece greva de la metrou va continua, desi e ilegala.

Aceasta greva ameninta sa perturbe grav ceremonia de deschidere a celui mai important eveniment sportiv al anului: Campionatul Mondial 2014. De asemenea, ar putea fi afectat si meciul de debut dintre Brazilia si Croatia, care va avea loc joi.

Grevistii, care cer o reajustare salariala din cauza cresterii cheltuielilor zilnice au sfidat, duminica, o decizie a tribunalului regional al muncii care a declarat greva lor ilegala si a fixat o amenda de 100.000 de reali (aproximativ 30.000 de euro) pe zi. Ei au votat in adunarea generala reluarea grevei. Aceasta afecteaza partial trei dintre cele cinci linii ale retelei. Dar a fost suficient pentru ca joi si vineri metropola cu 20 de milioane de locuitori sa plonjeze in haos.

BRAZILIA 2014: O manifestatie este convocata pentru ora 07.00 (13.00 ora Romaniei), incepand de la statia de metrou Santa Rosa, de catre miscarile sociale "care sprijina greva si lupta" angajatilor, a declarat duminica seara pentru AFP un purtator de cuvant al sindicatului angajatilor de la metrou, Tiago Pereira, care numara 9.000 de membri. "Greva va continua pana la victorie", a adaugat acest purtator de cuvant. Iar durata acesteia depinde in prezent de guvernator. "El este cel care va rezolva situatia". Mai multe organizatii sociale de stanga intentioneaza sa se alature marsului.

Greva de la metroul din Sao Paulo se inscrie in contextul multiplicarilor acestor miscari in tara de cateva saptamani.

In plina Cupa a Confederatiilor la fotbal, brazilienii au iesit masiv in strada pentru a denunta cele 11 miliarde de dolari cheltuite pentru CUPA MONDIALA 2014 si au cerut investitii masive in transporturi, sanatate sau educatie. Manifestatiile si-au pierdut amploarea pe masura ce au degenerat in confruntari violente cu politia si in jafuri comise de activistii anarhisti din cadrul Black Bloc.

CITITI SI:

-► PROGRAM Campionatul Mondial de Fotbal 2014

-► GRUPE in Campionatul Mondial 2014 Brazilia

Cu toate acestea, nemultumire persista. Astfel, 54 la suta dintre brazilienii cred ca Mondialul le va aduce mai multe prejudicii decat avantaje, potrivit unui sondaj Datafolha publicat duminica. Dar 65 la suta declara ca le-ar fi "rusine" daca Mondialul ar fi perturbat de manifestatii.

In pofida acestui fapt, strazile, barurile si ferestrele sunt decorate in culorile echipei nationale, 68 la suta dintre brazilieni fiind convinsi ca acesta va castiga cea de-a sasea Cupa Mondiala, la 13 iulie.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO