CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Surse din politie: Un membru al FIFA se afla la originea traficului de bilete

Dată publicare: 03-07-2014 21:48
Dată actualizare: 06-07-2014 07:11


Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Un membru al FIFA este considerat la originea traficului de bilete la Cupa Mondiala, a declarat, joi, la Rio de Janeiro, un comisar al politiei civile braziliene, citat de AFP.

"Am crezut ca franco-algerianul Mohamadou Lamine Fofana este sursa traficului. Dupa arestarea sa ne-am dat seama ca a existat cineva mai sus de el. Lamine Fofana a fost doar un intermediar", a spus comisarul Fabio Barucke.

Citeste si: Casele de pariuri, luate cu asalt in timpul Campionatul Mondial de Fotbal. Un parior din SUA a riscat 320.000 de dolari

Autoritatile braziliene au destructurat o retea de vanzare ilegala a biletelor la partidele de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 si ancheteaza existenta unor eventuali complici in cadrul FIFA si federatiilor braziliene, argentiniene si spaniole.

Aceasta retea era dirijata de franco-algerianul Mohamadou Lamine Fofana, care a facut de trei luni obiectul unei anchete, a declarat, miercuri, procurorul Marcos Kac, insarcinat cu investigatiile in acest caz, la Campionatul Mondial 2014.

Citeste si: Ingerul pazitor cu Tourette din poarta Nationalei SUA. Portretul omului care i-a facut pe americani sa creada in soccer

Potrivit acestuia, zece persoane banuite de a fi membre ale acestei organizatii au fost interogate la Rio de Janeiro si Sao Paulo, in cadrul "Operatiunii Jules Rimet", dupa numele fostului presedinte francez al FIFA, initiatorul Cupei Mondiale.

Vineri, 4 iulie, incep sferturile de finala la Brazilia 2014.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO