Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Arbitrii nu vor mai gresi la niciun gol, datorita unei tehnologii electronice avansate


Ultimul update: Sambata 14 Iunie 2014 06:58
Data publicarii: Miercuri 11 Iunie 2014 09:08
Categorie: Stiri Sport

Arbitrii de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 - care incepe joi in Brazilia - vor avea o misiune mai usoara decat la alte editii.

Asta pentru ca FIFA a decis sa foloseasca un sistem high-tech de confirmare a golurilor, mult mai precis decat vederea umana. Un sistem asemanator este folosit in campionatul englez de fotbal. Insa e prima oara cand e introdus la o Cupa Mondiala.

Amanda Davies, corespondent CNN: "Aici, in Brazilia, considerata de multi patria spirituala a fotbalului, in urmatoarele saptamani, se va face un pas decisiv inainte."

Ca sa se evite discutiile de genul "a fost sau n-a fost gol", se va folosi in premiera un sistem electronic. Linia fiecarei porti va fi fotografiata de cate 7 camere amplasate strategic.

Bjorn Lindner, reprezentant producator: "Fac cate 500 de poze pe secunda si, odata ce mingea a trecut de linia portii, un semnal radio e trimis ceasului purtat de arbitru."

Amanda Davies, corespondent CNN: "Fiecare arbitru va purta un ceas ca acesta care ii va spune in mai putin de o secunda daca a fost sau nu inscris un gol."

Sistemul a fost testat cu succes la Cupa Confederatiilor, gazduita anul trecut tot de Brazilia.

Andrew Das, jurnalist New York Times: "E o tehnologie simpla, exista, de ce sa n-o folosim?"

Pui Yee Chain, jurnalista TVB Hong Kong: "Aceasta tehnologie poate ajuta arbitrii sa stabileasca daca a fost sau nu gol."

FIFA a decis sa faca apel la tehnologie, dupa cateva decizii controversate ale arbitrilor la Cupa Mondiala din 2010 si la campionatul european din 2012.

BRAZILIA 2014: StirileProTV.ro va tine la curent cu cele mai importante informatii de la Campionatul Mondial: clasament grupe, rezultate campionatul mondial si programul meciurilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO