Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Degeaba luăm suplimente”. Combinația de vitamine recomandată de Mihaela Bilic. Ce nu trebuie să lipsească din dieta de sezon

Odată cu venirea toamnei, natura ne oferă o gamă variată de fructe și legume care nu doar că ne răsfață cu arome deosebite, dar ne furnizează și nutrienții esențiali necesari pentru a ne menține sănătatea în sezonul rece.  

Toamna aduce cu sine o paletă bogată de fructe și legume de toamnă care nu doar că ne încântă papilele gustative, dar ne oferă și nutrienții esențiali de care organismul nostru are nevoie pentru a face față sezonului rece.

Medicul Mihaela Bilic subliniază importanța consumului de fructe și legume proaspete și sezoniere. Această perioadă a anului ne oferă o oportunitate excelentă de a integra în alimentație o combinație variată de minerale și vitamine esențiale, care susțin sistemul imunitar, energia și sănătatea generală.

Mihaela Bilic spune că magneziul și vitamina D sunt o combinație de sezon excelentă. Nutriționistul recomandă și sursele naturale din care putem să le obținem.

„Magneziu și vitamina D, o combinație de sezon. Mai mult de jumătate din populația globului are deficit de vit. D. Până acum se știa că expunerea insuficientă la razele soarelui provoacă această carență. Studiile recente au scos la iveală un alt aspect: vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de magneziu este scăzut”, spune medicul Mihaela Bilic.

Citește și
De ce somnul de calitate este mai important ca alimentația pentru o imunitate puternică. Dormim 30% din viața noastră
De ce ar fi bine să facem un obicei din a bea cafea. Regulile hidratării, de la medicul nutriționist Mihaela Bilic

De la dovleci și mere la sfeclă și nuci, fiecare ingredient aduce beneficii unice care contribuie la bunăstarea noastră.

„Corpul uman nu este capabil să sintetizeze magneziu, deci trebuie adus din alimentație. Care sunt cele mai bune surse? Pe primul loc avem semințe și oleaginoase: semințe de dovleac, migdale, caju, semințe de pin, alune. Urmează apoi leguminoase: fasole boabe, soia, linte, năut și quinoa. Dintre legume merită lăudat spanacul, iar la sectorul fructe banana e campioană. Cat despre suplimente, alegeți sărurile organice de magneziu, în doze cuprinse între 100 și 250 mg/zi”, recomandă medicul nutriționist.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult