„Degeaba luăm suplimente”. Combinația de vitamine recomandată de Mihaela Bilic. Ce nu trebuie să lipsească din dieta de sezon
Odată cu venirea toamnei, natura ne oferă o gamă variată de fructe și legume care nu doar că ne răsfață cu arome deosebite, dar ne furnizează și nutrienții esențiali necesari pentru a ne menține sănătatea în sezonul rece.
Toamna aduce cu sine o paletă bogată de fructe și legume de toamnă care nu doar că ne încântă papilele gustative, dar ne oferă și nutrienții esențiali de care organismul nostru are nevoie pentru a face față sezonului rece.
Medicul Mihaela Bilic subliniază importanța consumului de fructe și legume proaspete și sezoniere. Această perioadă a anului ne oferă o oportunitate excelentă de a integra în alimentație o combinație variată de minerale și vitamine esențiale, care susțin sistemul imunitar, energia și sănătatea generală.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihaela Bilic spune că magneziul și vitamina D sunt o combinație de sezon excelentă. Nutriționistul recomandă și sursele naturale din care putem să le obținem.
„Magneziu și vitamina D, o combinație de sezon. Mai mult de jumătate din populația globului are deficit de vit. D. Până acum se știa că expunerea insuficientă la razele soarelui provoacă această carență. Studiile recente au scos la iveală un alt aspect: vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de magneziu este scăzut”, spune medicul Mihaela Bilic.
De la dovleci și mere la sfeclă și nuci, fiecare ingredient aduce beneficii unice care contribuie la bunăstarea noastră.
„Corpul uman nu este capabil să sintetizeze magneziu, deci trebuie adus din alimentație. Care sunt cele mai bune surse? Pe primul loc avem semințe și oleaginoase: semințe de dovleac, migdale, caju, semințe de pin, alune. Urmează apoi leguminoase: fasole boabe, soia, linte, năut și quinoa. Dintre legume merită lăudat spanacul, iar la sectorul fructe banana e campioană. Cat despre suplimente, alegeți sărurile organice de magneziu, în doze cuprinse între 100 și 250 mg/zi”, recomandă medicul nutriționist.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: legume, fructe, minerale, vitamine, mihaela bilic, myimpact,
Dată publicare:
16-10-2024 14:14