Plaje în Grecia continentală. Cele mai frumoase locuri unde să faci plajă, fără să mergi pe insulele grecești

Grecia continentala
Shutterstock

Cu peisaje rurale întinse, ruine antice și plaje uimitoare, Grecia continentală abundă în peisaje contrastante și bijuterii ascunse. Fie că alegi să te relaxezi pe coastă sau să descoperi istoria bogată a Greciei, aici există ceva pentru toate gusturile

În timp ce insulele grecești au atât de multe de oferit turiștilor, doar atunci când pășești pe continent poți aprecia cu adevărat diversitatea geografică și culturală a Greciei.

Top stațiuni în Grecia continentală

În orașele cosmopolite pline de viață, trecutul se întâlnește cu prezentul la fiecare colț, în timp ce peninsula accidentată Pelion și idilicul Parga prezintă frumusețea naturală a țării în toată splendoarea ei. 

Grecia continentala

Pregătește-te să descoperi și să te îndrăgostești de o Grecie despre care nu știai că există. De la orașele sale pline de culoare și comorile antice, la frumusețea naturală și bunătățile culinare, partea continentală oferă un amestec extrem de divers de activități, aventuri și amintiri, scrie olympicholidays.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Există o mulțime de stațiuni în Grecia continentală, trebuie doar să o alegi pe cea mai potrivită pentru gustul și bugetul tău.

De la Paralia Katerini, la Peninsula Peloponez și stațiunile din Chalkidiki, toate aceste locuri te vor face să te reîntorci cu fiecare ocazie.

Nea Vrasna și Asprovalta

Asprovalta este o stațiune turistică importantă, situată chiar la granița dintre Halkidiki, Salonic și Kavala. Peisajul combină armonios munții verzi și marea albastră.

Accesul la Asprovalta este ușor prin Salonic, Drama, Serres, Kavala, de unde se află la doar aproximativ 75 km. Zona oferă forme alternative de turism, cu situri de mare interes arheologic, cultural, ecologic și religios.

Plaja de nisip de 11 km din Asprovalta a fost distinsă cu steagul albastru. Aceasta este organizată cu șezlonguri și umbrele de soare, fără taxe. Piața include numeroase magazine precum supermaketuri, clinică, farmacie, magazine alimentare, taverne, restaurante, cafenele, baruri etc.

La Asprovalta, în zona Platania, a fost creat în 1998 un parc natural de agrement.

Nea Vrasna este o stațiune mică, unde apa este destul de adâncă, iar nisipul și pietrișul fin se combină la malul mării. Există baruri, iar șezlongurile și umbrelele sunt gratuite.

Peninsula Peloponez

Grecia continentala

Peloponezul este un loc de legendă, la propriu. Aici te poți cufunda în istoria Greciei antice pe măsură ce călătorești în adâncul ruinelor antice și al siturilor arheologice din regiune. Fă un tur ghidat al emblematicului Partenon și al Acropolei sau mergi pe cont propriu la Templul lui Poseidon, cu poziția sa de neegalat, sus pe stâncile de la Capul Sounion.

Programează-ți vizita exact la momentul potrivit pentru a prinde apusul soarelui. 

Combinând orașe istorice, plaje de nisip și o regiune viticolă înfloritoare, există atât de multe experiențe care pot fi trăite într-o vacanță în Peloponez. De-a lungul coastei de sud, te poți bucura de un tur privat de mers pe jos al Monemvasia, un oraș-cetate medieval așezat pe propria insulă. Sau mergi spre Messina, unde te așteaptă plaje cu nisip fin și sate de coastă vechi. Seara poți merge în Costa Navarino pentru a gusta din bucătăria locală și pentru a vedea apusul de soare.

Nordul Peloponezului oferă palate antice, stadioane și frumusețea naturală a râurilor spumoase și a munților accidentați.

Aceasta este inima mitică a țării și locul unde se găsesc atât de multe bogății culturale. Printre siturile antice care așteaptă să fie explorate se numără Olympia, orașul care a găzduit Jocurile Olimpice timp de un mileniu, și orașele Sparta și Corint. 

Dacă ceea ce cauți este viața de plajă, coasta magnifică din nordul Peloponezului îți va satisface cu siguranță pofta. Localnicii spun că Peloponezul are cele mai bune lucruri pe care le oferă Grecia, doar că fără aglomerație.

Poros

Două insule mici - Spheria și Kalavria - s-au unit pentru a da naștere unei mici bijuterii în Golful Saronic, insula Poros. O scurtă plimbare cu feribotul din Atena te va duce în acest loc.

Poros este la o aruncătură de băț de continent, semănând cu o piesă de puzzle dispărută din Peloponez. Ambarcațiuni mici care transportă vizitatori vin și pleacă prin canal. Când ajungi la țărm, găsești taverne pitorești, porturi de iahturi, clădiri neoclasice, un turn cu ceas, păduri de pini care ajung până la mare, seninătate și relaxare. Pe jos, cu bicicleta sau cu barca, Poros te invită să descoperi simplitatea sa fermecătoare pe una dintre cele mai bune insule din apropierea Atenei.

Atena

Nicio vacanță în Grecia continentală nu este cu adevărat completă fără o excursie în capitala Atena. Această metropolă antică este o veritabilă capsulă a timpului cu minuni care îți vor satisface setea de cunoaștere la tot pasul. Cea mai veche capitală din Europa, Atena te va fermeca cu istoria sa străveche și cu frumusețea sa urbană. 

De la Parthenon și Acropole până la Agora antică, nu vei duce niciodată lipsă de obiective turistice de vizitat.

Halkidiki 

Grecia continentala

Cu linia sa de coastă impresionantă și marea cristalină, peninsula Halkidiki ar trebui să se regăsească pe orice itinerar din Grecia continentală. Peninsula oferă trei peninsule de explorat: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos.

Împreună, aceste regiuni oferă peste 500 de kilometri de plaje, fiecare dintre ele având un caracter și un farmec unic. Cu cele 40 de plaje cu Steag Albastru, sate pescărești liniștite și multe puncte de interes istoric, este ușor de înțeles de ce Halkidiki devine din ce în ce mai populară printre călători. 

Kassandra este cea mai animată și mai populară zonă din peninsulă. Cu plaje glorioase cu nisip alb și o selecție bună de baruri, hoteluri și taverne, Kassandra este un succes mai ales pentru tinerii care caută viață de noapte activă. Pentru iubitorii de natură și familiști, Sithonia oferă un mod de viață mult mai lent și mai liniștit.

Parga

Amplasat într-un golf pitoresc, la umbra unui castel venețian maiestuos, se află orașul maritim Parga. Aceasta este o altă destinație superbă. Fă o plimbare prin orașul vechi, unde te poți delecta cu arhitectura distinsă și cartierele pline de flori. Conacele colorate care împânzesc peisajul sunt o încântare în sine și arată uimitor la apus, când lumina se joacă pe acoperișurile lor. 

O parte din farmecul orașului Parga constă în peisajele sale neatinse. De la plaja împădurită Lychnos Beach, cu peșterile sale marine fascinante, la nisipul auriu și atmosfera cosmopolită a plajei Valtos Beach, litoralul din Parga oferă multe bogății.

Peninsula Pelion

Acest tărâm montan luxuriant, presărat cu sate încântătoare și trasee vechi de explorat, este o destinație în sine. Porturile pescărești, care odinioară erau pline de activitate, sunt acum destinații de plajă primitoare și pline de farmec. Această coastă impresionantă devine din ce în ce mai frumoasă pe măsură ce mergi mai la sud.

Cunoscută și sub numele de "Țara Centaurilor", datorită legăturilor sale cu mitologia greacă, Peninsula Pelion oferă o mulțime de lucruri de care se pot bucura cei pasionați de plimbări. De la interiorul montan luxuriant și verde și potecile de coastă de-a lungul strălucitoarei Mări Egee până la flora fabuloasă de livezi, plantații de măslini și flori sălbatice, sunt atât de multe de descoperit pe jos, scrie olympicholidays.

Sivota

Grecia continentala

Regiunea de coastă virgină din Sivota se află chiar peste apă de Corfu, în propriul său port. La doar o scurtă plimbare, există două plaje de descoperit și insule nelocuite în larg care așteaptă să fie explorate.

La o scurtă distanță cu mașina se află orașul Zagoria, unde sunt legendarele mănăstiri Meteora, sate atemporale construite din ardezie, taverne și restaurante pitorești, perfecte pentru a mânca un pește proaspăt.

Salonic

Cu frumusețea sa remarcabilă, istoria sa bogată și peisajele marine vaste, este ușor să te îndrăgostești de Salonic. Fiind al doilea oraș al Greciei, străzile sunt minunat de haotice și vibrante. Vechiul și noul coabitează minunat în Salonic.

Cele mai frumoase plaje din Grecia continentală 

Plaja Voidokilia, Messinia

Grecia continentala

Situată în zona Messinia din Peloponez, Voidokilia este o plajă uimitoare, cunoscută pentru forma sa deosebită. Dunele de pe plajă formează un semicerc, care oferă un golfuleț protejat perfect pentru înot.

Apele frumoase sunt turcoaz și foarte primitoare, fiind protejate de valurile înalte, chiar și atunci când bate vântul. Plaja are nisip auriu și unele părți cu pietricele, iar apele sunt destul de puțin adânci și sigure pentru familii. Se poate ajunge la ea pe o potecă ușoară și are parcare rutieră, deși nu sunt oferite alte facilități.

Plaja Mylopotamos, Pelion

Grecia continentala

În partea de mijloc estică a Greciei, în Pelion, se află plaja Mylopotamos, în apropiere de minunatul sat tradițional Tsagkarada. Mylopotamos este un golf, despărțit de o singură stâncă, care îl împarte în două plaje.

Apele sunt de adâncime medie spre mare și creează o nuanță albastră strălucitoare, perfectă pentru înotători și foarte fotogenică. Are pietricele pe țărm și pe fundul mării, iar frumusețea sa este sălbatică, dar remarcabilă.

Plaja Fakistra, Pelion

Situată la numai 5 km sau 12 minute cu mașina de plaja Mylopotamos, se află Fakistra, una dintre cele mai bune plaje de pe continent. Frumusețea sa este de neegalat, un mic paradis pe pământ, ascuns de civilizație și agitație. Înconjurată de stânci abrupte cu cea mai bogată vegetație, această plajă sălbatică te va hipnotiza de la prima vedere.

Este în general izolată și se accesează pe o potecă naturală în coborâre, care este dificilă și durează aproximativ 15 minute, dar cu siguranță merită efortul.

Nu sunt oferite niciun fel de facilități; este doar natura, tu și marea nesfârșită. Cu toate acestea, natura peninsulară protejată și copacii oferă umbră pe tot parcursul zilei, scrie greecetravelideal.

Plaja Armenistis, Halkidiki

Grecia continentala

Armenistis, în Halkidiki, este cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia continentală pentru amatorii de camping și de natură. Un golf deschis cu nisip alb și ape de un albastru strălucitor, Armenistis nu duce lipsă de nimic. Distinsă cu Steagul Albastru, plaja se mândrește cu ape cristaline de adâncime medie și temperatură normală.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
Citește și...
Cum poți să scapi de răul de mișcare. Leacuri eficiente pentru a elimina starea de rău de mașină, vapor sau avion
Cum poți să scapi de răul de mișcare. Leacuri eficiente pentru a elimina starea de rău de mașină, vapor sau avion

Atunci când ți se face rău în mașină, când ești pe mare sau în avion, înseamnă un simplu lucru: ai rău de mișcare.

Ruta trenului din Europa care ajunge în peste 20 de orășele idilice
Ruta trenului din Europa care ajunge în peste 20 de orășele idilice

Dintr-o combinație de romanticism, conștientizare a climatului și dorința de călătorii lente, trenurile de noapte câștigă popularitate în întreaga Europă.

Cum poți să obții o ofertă bună la zboruri last-minute. Trucul care te ajută să economisești
Cum poți să obții o ofertă bună la zboruri last-minute. Trucul care te ajută să economisești

Află cum trebuie să procedezi pentru a obține o ofertă bună la zboruri last-minute. Sunt câteva secrete care, dacă le iei în considerare, îți vor fi de mare ajutor.

Recomandări
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO
Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine, relatează AFP.

Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16. Kievul a anunțat de când vor începe să facă ravagii pe front
Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16. Kievul a anunțat de când vor începe să facă ravagii pe front

Kievul a transmis că va începe să opereze cu avioanele de luptă F-16 mai curând de cât se preconiza.