Plaje din Grecia aproape de România. În ce stațiuni ajungi cel mai repede cu mașina

Grecia aproape de Romania
Shutterstock

Dacă vrei să mergi în vacanță în Grecia sau pur și simplu ai chef de o escapadă de weekend, poți alege câteva plaje din Grecia aproape de România. Există câteva stațiuni în care ajungi rapid cu mașina.  

Cine a mai fost pe insulele grecești știe că merită o călătorie până acolo. Mulți români preferă atmosfera și plajele din Grecia, în detrimentul litoralului de la noi. Pentru cei care vor să se bucure de libertatea de se plimba cu mașina sau vor să evite să zboare, am pregătit o listă cu cele mai apropiate stațiuni și plaje grecești de țara noastră.

Stațiunile din Grecia cele mai apropiate de România

Destinația de vacanță preferată de români este cu siguranță Grecia. Dacă alegi să mergi cu mașina, drumul poate fi adesea mai ieftin. În plus, ai posibilitatea de te plimba dintr-o stațiune în alta fără să depinzi de vreun mijloc de transport.

Distanțele sunt cam de 400-750 de kilometri.

Stațiunile grecești aproape de România sunt: Paralika Katerini (750km); Kavala (500km); Peninsula Halkidiki (760km); Asprovalta & Nea Vrasna (680km); Olympiaki Akti (Olimpia – 750km); Alexandroupoli (450km); Statiunea Nea Peramos (510km); Olympiada (620km); Platamonas (720km); Leptokarya (710km); Makrygialos (650km); Fanari (428km).

Citește și
„Înseamnă un Al Treilea Război Mondial”. Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina

Paralia Katerini este o stațiune de pe coasta de est a Greciei, aflată la o distanță de cam 750 de kilometri de București.

Această distanță poate fi parcursă cu mașina personală, fără să fie nevoie să iei ferryboat-ul.

Această stațiune are o mulțime de facilități de cazare în apropierea plajei, care are nisip fin și o intrare ușoară în apă.

Plaja este amenajată cu șezlonguri și umbrele, dar există în apropiere și baruri sau restaurante.

Kavala este o stațiune grecească aflată la 500 de km de granița cu România. De aici se ia ferryboat-ul spre insula Thassos, însă locul este absolut superb pentru o scurtă vacanță sau escapadă de weekend.

Te poți caza ieftin și poți vizita portul superb, plajele frumoase, monumente istorice sau Castelul Kavala, principala atracție turistică.

Plajele de aici sunt la câțiva kilometri de centrul orașului și oferă o mulțime de facilități. Ca peste tot în Grecia, plaja Kalamitsa are nisip fin și apă cristalină.

Peninsula Halkidiki este o destinație populară printre români. Situată în nordul Greciei, Halkidiki se află în apropiere de granița cu Bulgaria și este alcătuită din trei peninsule principale: Athos, Sithonia și Kassandra.

Toate cele trei peninsule au plaje superbe și ape cristaline. Ajungi în peninsulă traversând Bulgaria, apoi granița greacă la Promachonas.

Grecia aproape de Romania

Insule grecești aproape de România

Thassos este una dintre destinațiile favorite de români. Nu e de mirare, pentru că este cea mai apropiată, la doar 550 de kilometri, adică 7 ore jumătate până la ferryboat, și este și un loc superb pentru vacanță.

Prețurile, ospitalitatea grecilor, mâncarea proaspătă și divină, plajele liniștite, nisipul fin și apa la temperatură perfectă, toate aceste lucruri fac din Thassos un adevărat paradis.

Este atât de populară printre români, încât multe taverne au meniu și în limba română. Sunt o mulțime de plaje pe insulă, iar dacă vii aici cu mașina vei avea libertatea de a le descoperi pe rând. Cele mai populare plaje sunt Marble Beach, Paradise, La Giola. Golden Beach sau Skala Prinos.

Lefkada este o altă insulă apropiată de România și populară printre români. Se află la 1073 de km de București, dar plajele fabuloase, munții impozanți și apele turcoaz ar convinge pe toată lumea că merită călătoria.

Printre cele mai populare plaje se numără Porto Katsiki, Egremni sau Agiofili.

Agiofili este în sudul Lefkadei și poți face snorkeling, o activitate foarte interesantă, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Zakynthos este destinația perfectă pentru românii care vor o vacanță după ce se termină sezonul estival. În luna septembrie spre octombrie, întreaga insulă se liniștește și capătă un aer de poveste.

Vizitează plajele Blue Caves sau Laganas, golful Laganas este o zonă protejată și punctul de plecare pentru o drumeție de 2 ore până la insula Marathonissi, din largul golfului, unde vei vedea țestoasele Caretta.

Destinații grecești pe continent

Grecia aproape de Romania

Deși insulele grecești sunt spectaculoase, stațiunile de pe continent nu sunt deloc mai prejos. Minunile și frumusețea Greciei continentale este ceva ce trebuie să vezi măcar o dată în viață.

Atena

Atena este un amestec de antic și modern, locul de naștere al democrației, al filozofiei și al teatrului. Nu este cunoscută drept leagănul civilizației occidentale fără motiv. Riviera ateniană oferă, de asemenea, un contrast frumos cu agitația orașului Atena.

Delphi

Este unul dintre cele mai bune situri arheologice din Grecia care trebuie neapărat vizitate; situat în sudul Greciei, chiar peste Golful Corint de Peloponez.

Ioannina

Un oraș lacustru pitoresc și plin de viață, care este poarta de intrare în nord-vestul Greciei și cheia către Epirus - satele Zagoria, Metsovo, Riviera Epirus (Parga, Preveza, Syvota).

Gytheio

Un port mic, dar important, în sudul Peloponezului, care crește în popularitate ca destinație. Are legătură săptămânală cu feribotul spre Kythira și Creta.

Kalambaka

Principalul avanpost pentru vizitarea incredibilelor (și de neratat) Mănăstiri de la Meteora, construite pe piloni stâncoși imenși. Kalambaka servește, de asemenea, ca o importantă legătură de tranzit către partea de mijloc de nord (Grevena, Kastoria, Kozani).

Kastoria

Un oraș frumos pe malul lacului, cu un stil asemănătorcu cel al orașului Ioannina. Grozav pentru natură, schi și conexiuni de tranzit către regiunile de la mijlocul nordului și frontiera de nord a Greciei.

Monemvasia

Un sat fermecător de piatră situat pe o mică insulă în largul coastei de est a Peloponezului (dar legat de continent printr-o scurtă șosea), atrage din ce în ce mai mulți turiști. Este un magnet pentru pictori, scriitori și cititori.

Nafpaktos

Un orășel drăguț pe malul mării, cu briză și important din punct de vedere istoric, situat pe coasta de nord a Golfului Corint, Nafpaktos este musai de vizitat.

Olympia

Alături de Atena și Delphi, Olympia este unul dintre cele trei situri arheologice din Grecia care trebuie neapărat vizitate. O destinație mică, dar bine situată pentru a vizita partea de vest a Peloponezului.

Salonic

Cine nu a fost până acum în Salonic, nu știe ce a pierdut. Explorează cât de mult poți acest loc și vei înțelege de ce mulți turiști se întorc mereu aici.

Veria

Un oraș central și de dimensiuni mari din nord, aproape de siturile arheologice Vergina și Pella, precum și de orașele populare de pe escarpe, Naousa și Serres.

Cât faci cu mașina din România până în Grecia


Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, pentru că este aproape și distanța poate fi parcursă cu mașina. În funcție de traseul pe care îl urmezi, poți face între 7 ore jumătate și 14 ore până în Grecia.

Iată câteva trasee din care poți opta pentru a ajunge din România în Grecia.

România – Thassos – 7 ore și 25 de minute (506 kilometri)

București – Giurgiu – Ruse – Byala – Veliko Târnovo – Debelets – Gurkovo – Nikolaevo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardzali – Balabanovo – Makaza – Komotini – Chrisoupoli – Keramoti (feribot)– Thassos.

România – Alexandroupolis – 7 ore și 40 de minute (541 de kilometri)

București – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Stara Zagora – Svilengrad – Alexandroupolis.

România – Salonic – 8 ore și 15 minute (581 de kilometri)

Craiova – Calafat – Vidin – Montana – Sofia – Blagoevgrad – Kulata – Promachonas – Salonic.

România – Kavala – 8 ore și 50 de minute (594 de kilometri)

București – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Kavala.

București – Salonic – 9 ore (669 de kilometri)

București – Giurgiu – Ruse – Byala – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Serres – Salonic.

România – Halkidiki – 9 ore și 30 de minute (750 de kilometri)

București – Giurgiu – Ruse – Byala – Pleven – Sofia– Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Promachonas – Salonic – Halkidiki.

România – Lefkada – 14 ore (1100 de kilometri)

București – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sandanski – Petrich – Kulata – Promachonas – Salonic – Veria – Kozani – Ioanina – Arta – Preveza – Lefkada.

Articol recomandat de sport.ro
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
Citește și...
Satul din România a cărui meșteșug principal a fost înscris în patrimoniul UNESCO. Ce poți face în zonă
Satul din România a cărui meșteșug principal a fost înscris în patrimoniul UNESCO. Ce poți face în zonă

Horezu a devenit recent stațiune turistică de interes național și dacă nu ai fost până acum aici, ar trebui să îți rezervi câteva zile pentru a te bucura de priveliști deosebite și o vacanță relaxantă.

Cum poți să scapi de răul de mișcare. Leacuri eficiente pentru a elimina starea de rău de mașină, vapor sau avion
Cum poți să scapi de răul de mișcare. Leacuri eficiente pentru a elimina starea de rău de mașină, vapor sau avion

Atunci când ți se face rău în mașină, când ești pe mare sau în avion, înseamnă un simplu lucru: ai rău de mișcare.

Ruta trenului din Europa care ajunge în peste 20 de orășele idilice
Ruta trenului din Europa care ajunge în peste 20 de orășele idilice

Dintr-o combinație de romanticism, conștientizare a climatului și dorința de călătorii lente, trenurile de noapte câștigă popularitate în întreaga Europă.

Recomandări
Rușii de la Gazprom au pierdut aproape 7 miliarde de dolari din reducerea livrărilor de gaze spre Europa
Rușii de la Gazprom au pierdut aproape 7 miliarde de dolari din reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023, comparativ cu un profit net de 1.226 miliarde de ruble (15,2 miliarde de dolari) în 2022.

Donald Trump spune în ce condiții va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale. ”Va trebui să luptăm”
Donald Trump spune în ce condiții va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale. ”Va trebui să luptăm”

Republicanul Donald Trump a refuzat să se angajeze explicit să recunoască rezultatul noii sale confruntări cu Joe Biden în timpul alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc în noiembrie, potrivit unui interviu difuzat joi, informează AFP.

Intervenție în forță a trupelor speciale după ce un bucureștean s-a încuiat în casă cu gemenii de 4 luni. Ce i-a făcut soției
Intervenție în forță a trupelor speciale după ce un bucureștean s-a încuiat în casă cu gemenii de 4 luni. Ce i-a făcut soției

Trupele speciale de la Poliția Capitalei au intervenit de urgență la un caz de violență domestică. Un bărbat de 46 de ani se încuiase în locuința din Sectorul 5 cu doi bebeluși de numai 4 luni.