Proteste în Rusia după mobilizarea parțială. Ce riscă persoanele care participă la mitingurile „ilegale” | GALERIE FOTO

×
Codul embed a fost copiat

În Rusia au început protestele după anunțarea mobilizării parțiale a lui Vladimir Putin.

UPDATE ora 22:36 Cel puțin 1.045 de persoane au fost reținute în toată Rusia după ce au protestat față de mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info, miercuri, transmite CNN.
 

UPDATE ora 21:24 Peste 500 de persoane au fost reținute în toată Rusia după ce au protestat față de mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin, scrie CNN.


Aproximativ 100 de arestări au fost efectuate la protestele de la Sankt Petersburg după anunțul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială pentru a crește disponibilitatea trupelor pentru războiul din Ucraina.

Fotografiile difuzate pe canalul Telegram al OVD-Info au arătat poliția din Sankt Petersburg folosind bastoane împotriva protestatarilor. Videoclipurile arată poliția încercând să limiteze mulțimea care se adunase la Catedrala Isakiivskiy.

Videoclipurile de la Moscova au arătat protestatarii purtați de poliție la o demonstrație în centrul orașului. A existat și un videoclip din orașul Ekaterinburg cu o luptă între ofițeri de poliție și protestatari.

Începând cu ora 20:00, ora Moscovei, 535 de persoane au fost reținute în 30 de orașe din Rusia, potrivit OVD-Info.

Arestări au avut loc la Irkutsk și Krasnoyarsk, Ekaterinburg, Chelyabinsk, Novosibirsk, Ulan-Ude, Tomsk, Ufa, Perm, Belgorod și Moscova, potrivit bilanţului OVD-info.

Procuratura din Moscova a publicat, miercuri, o declarație prin care avertizează cetățenii împotriva participării la proteste, amenințându-i cu până la 15 ani de închisoare.

Știre inițială

Protestatarii au fost arestați și urcați în autobuze ale poliției la Ecaterinburg, Krasnoiarsk sau Novosibirsk.

Procuratura din Moscova a avertizat, miercuri, că persoanele care participă la mitinguri „ilegale” vor fi pedepsite conform legislației ruse în vigoare.

O petiție împotriva mobilizării decretate, intitulată „Nu trebuie să mori pentru Putin”, a strâns deja peste 250.000 de semnături, potrivit portalului de știri Meduza.


Cum se poate schimba cursul războiului din Ucraina după mobilizarea dictată de Vladimir Putin

Cosmin Stan: La ce să ne așteptăm după mobilizarea lui Vladimir Putin?

Virgil Bălăceanu, fost comandant al Brigăzii Multinaționale SEEBRIG: Rușii s-au găsit într-o situație dificilă după ce au reușit să cucerească apropae o cincime din teritoriul Urainei, numai că de o lună, o lună și jumătate au început contraofensive ale ucrainenilor. Am crezut că direcția principală de contraofensivă va fi zona Herson, în mod deosebit malul drept al râului Nipru, de interes și pentru noi. Iată că ei, însă realizează o surprindere strategică și au o pătrundere importantă în zona nord și est Harkov, dar mai ales la sud de Harkov, surprinzând forțele rusești. Rușii au, de fapt, un deficit de forțe datorită suprafeței mari pe care au cucerit-o și aliniamentelor pe care trebuia să le mențină. Pe de altă parte, începerea contraofensivei în zona Herson și necesității de a încercui gruparea de forțe a ucrainenilor din punga Donbasului și cucerirea în întregime a oblastului Donbas, la sud de Harkov, între Harkov și Izium, au adus prea puține trupe și nu atât de bine calificate din punct de vedere al pregătirii de luptă (...)”.

Cosmin Stan: Credeți că această mișcare de protest care s-a declanșat la nivel național este acea mișcare la care spera toată lumea la începutul războiului, menită să-l răstoarne pe Vladimir Putin?

Virgil Bălăceanu, fost comandant al Brigăzii Multinaționale SEEBRIG:Să nu ne amăgim. Putin o să spună militarilor care sunt chemați ca rezerviști că trebuie să-și apere viitoarele teritorii ale Federației Ruse, pentru că așa se gândesc, anexarea acestor teritorii, iar pe de altă parte să apere viețile și drepturile la liberatate și folosirea limbii de către frații lor ruși din Ucraina (...)”.

Intervenția integrală a fostului comandant al Brigăzii Multinaționale SEEBRIG, Virgil Bălăceanu, în VIDEO 

 

Articol recomandat de sport.ro
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 210. UE: Mobilizarea rezerviştilor şi referendumurile de anexare arată ”deznădejdea” lui Putin

Harkov
Explozii puternice, la Harkov. Au fost lovite clădiri rezidenţiale și mai mulți oameni au rămas blocați

Mai multe explozii puternice au avut loc, miercuri dimineaţă, în oraşul Harkov din nord-estul Ucrainei, iar rachetele au lovit clădiri rezidenţiale.

 

herson, protest
Separatiştii ruşi din Doneţk, Lugansk şi Herson organizează referendumuri pentru alipirea de Rusia între 23 şi 27 septembrie

Separatiştii ruşi au anunţat marţi că au programat timp de cinci zile, între 23 şi 27 septembrie, referendumuri pentru unirea cu Rusia a republicilor autoproclamate în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk şi Herson.

 

Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Vă doresc curaj”
„Nu e o cacealma”. O nouă amenințare nucleară a lui Putin. „Vom folosi toate mijloacele pe care le avem la îndemână”

Vladimir Putin a lansat, miercuri, un nou avertisment către Occident, care, potrivit lui, supune Moscova unui "şantaj nuclear". „Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână”, a spus președintele rus.

Vladimir Putin
Ce prevede decretul privind mobilizarea militară în Rusia, semnat de Vladimir Putin. DOCUMENT

Serviciul de presă al Kremlinului a publicat textul integral al decretului semnat de Vladimir Putin privind mobilizarea militară parțială în Federația Rusă.

moscova
Efectele anunțului făcut de Putin privind mobilizarea rezerviștilor. Ce se întâmplă în Rusia

Moneda rusească a coborât miercuri până la un curs de 63 de ruble pentru un dolar, revenind la cea mai redusă valoare din ultimele două luni.

Nicolae Ciuca
Reacția lui Nicolae Ciucă după anunțul făcut de Vladimir Putin: „Sper ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze”

Premierul Nicolae Ciucă a avut, miercuri, o primă reacţie după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin privind mobilizarea rezerviştilor.

avion aripa
Rușii se grăbesc să cumpere bilete pentru a pleca din țară după anunțul lui Vladimir Putin

Rușii se grăbesc să cumpere bilete de avion pentru a pleca din țară, chiar după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială.

Euro
Euro a căzut după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea militară parțială. Ce monedă a crescut

Dolarul american, o valoare de refugiu tradiţională în perioade de crize, a urcat miercuri până la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea militară parțială.  

arme armata razboi
Primele măsuri luate în Europa, după decizia lui Vladimir Putin: Țara care a pus armata în alertă maximă

Letonia este prima țară care a anunțat măsuri față de rușii care fug de mobilizare, iar Lituania a crescut nivelul de alertă al armatei.

zboruri avion UE Romania bilete pret
”Unde poți să fugi din Rusia chiar acum”. Lista țărilor în care se pot refugia cetățenii ruși

După ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, foarte mulți cetățeni intenționează să plece din țară iar publicația independentă Meduza a alcătuit o listă cu țările în care pot pleca.

Rusia, Putin, armata
Ce spune Rusia despre posibilitatea de a-și închide granițele pentru a evita fuga rușilor

Guvernul rus va anunţa "foarte curând" care categorii de cetăţeni vor fi scutite de la mobilizarea rezerviştilor cu experienţă militară pentru a lupta în războiul din Ucraina, a informat, miercuri, Kremlinul.

Andrei Guruliov
Parlamentar al Rusiei, despre anunțul privind mobilizarea militară: ”Este începutul sfârșitului Ucrainei”

Deputatul Dumei de Stat Andrei Guruliov s-a arătat foarte entuzismat de anunțul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea militară parțială, susținând că această măsură va însemna ”sfârșitul” Ucrainei.

Președintele SUA Joe Biden
Joe Biden, după discursul lui Putin: „Vom fi solidari cu Ucraina, vom fi soldari împotriva agresiunii Rusiei, punct”

Preşedintele american Joe Biden a declarat în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite de la New York că Rusia „a încălcat fără ruşine principiile de bază ale Cartei Naţiunilor Unite”.

Vladimir Putin
Un deputat rus dă asigurări că Moscova nu va lansa prima un atac nuclear

Moscova va recurge la armele nucleare „doar ca răspuns" la o ameninţare nucleară la adresa Rusiei, a declarat, miercuri, un deputat rus.

 

Vladimir Putin
Serghei Markov, fost consilier al lui Putin, avertizează Londra cu privire la un risc nuclear

Serghei Markov, un fost consilier apropiat al lui Vladimir Putin, a avertizat Londra cu privire la un risc nuclear, în direct la radioul BBC 4.

Mihailo Podoliak
Occidentul trebuie să ”răspundă decisiv şi fără ezitare” la această ”nouă etapă a războiului”, declară Mihailo Podoliak

Aliaţii occidentali ai Ucrainei trebuie să ”răspundă decisiv şi fără ezitare” la această ”ultimă etapă a războiului”, ”caracterizată prin încercarea de anexare a teritoriilor, mobilizare şi şantaj nuclear”, a declarat consilierul Mihailo Podoliak.

prizonieri
Schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia, mediat de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman

Zece prizonieri de război au fost eliberaţi în cadrul unui schimb Ucraina-Rusia, mediat de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

 

Discursul „paralel” al lui Putin: „Șantajul nuclear a intrat în acțiune”
Discursul „paralel” al lui Putin: „Șantajul nuclear a intrat în acțiune”

Vladimir Putin amenință din nou cu armele nucleare, după ce a pretins că Occidentul șantajează nuclear Rusia. „Nu este o cacealma!” avertizează liderul de la Kremlin.

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu a condamnat „ferm”, la New York, anunţul lui Putin privind mobilizarea parţială

Bogdan Aurescu a condamnat ferm acţiunile recent anunţate de conducerea Rusiei privind mobilizarea parţială, susţinerea aşa-ziselor referendumuri din zonele separatiste ocupate ilegal şi ameninţarea cu folosirea forţei prin utilizarea armelor nucleare.

Rusia
Șoc în Rusia după anunțul lui Putin. Bursa s-a prăbușit, iar opoziția îndeamnă la proteste în toate orașele

Anunțul lui Putin a produs un șoc important în toată Rusia. Bursa s-a prăbușit, iar vânzarea biletelor de avion a explodat, pentru că foarte mulți ruși încearcă să fugă din țară de frica mobilizării.

Ucraina
Ce înseamnă pentru Ucraina mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială pentru a-și întări trupele în Ucraina, după eșecurile majore pe care le-a suferit armata rusă în această lună.

Vladimir Putin
Reuniune de urgenţă a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană după anunţul lui Putin privind mobilizarea

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene vor avea, mierucuri, o întâlnire de urgenţă la New York, transmite Reuters.

 

Citește și...
Elevii merg la școală pe șantier. Protest la un colegiu din Baia Mare din cauza situației revoltătoare
Elevii merg la școală pe șantier. Protest la un colegiu din Baia Mare din cauza situației revoltătoare

Deși școala a început de două săptămâni, mai sunt încă instituții de învățământ rămase în stadiul de șantier.  

Manifestații violente în Iran: Femeile își ard hijab-ul în semn de protest | VIDEO&FOTO
Manifestații violente în Iran: Femeile își ard hijab-ul în semn de protest | VIDEO&FOTO

Manifestaţiile s-au extins în Iran, pentru a cincea noapte consecutivă. Femeile ieșite la protest își dau foc la veșmântul care le acoperă capul numit hijab.  

CTP, indignat de un afiș cu Ion Mihai Pacepa amplasat în București: Dacă autoritățile nu dau jos mizeriile astea, o fac eu
CTP, indignat de un afiș cu Ion Mihai Pacepa amplasat în București: Dacă autoritățile nu dau jos mizeriile astea, o fac eu

Cristian Tudor Popescu a transmis pe o rețea socială un mesaj de protest față de faptul că lângă vechiul parc al Copiilor, „Cireșarii”, din sectorul 1 este un mare afiș cu Ion Mihai Pacepa.

Sute de oameni protestează în centrul Ploieştiului faţă de lipsa apei calde. Manifestanții cer soluţii
Sute de oameni protestează în centrul Ploieştiului faţă de lipsa apei calde. Manifestanții cer soluţii

Circa 200 de persoane participă, sâmbătă seară, la un protest în centrul municipiului Ploieşti, oamenii cerând autorităţilor să găsească rapid soluţii la problema lipsei apei calde, situaţie care datează de la 1 august.

Un influencer din Rusia s-a pozat lângă o geantă Chanel după ce, în urmă cu cinci luni, a tăiat una în semn de protest
Un influencer din Rusia s-a pozat lângă o geantă Chanel după ce, în urmă cu cinci luni, a tăiat una în semn de protest

Un model și influencer din Rusia a postat pe Instagram pe trei septembrie o fotografie pozând cu ceea ce părea a fi o geantă Chanel, la cinci luni după ce a tăiat o geantă similară pentru a protesta împotriva închiderii magazinelor din Rusia.

 

Recomandări
Bugetul pe anul viitor, pus la punct într-o ședință de 4 ore. Boloș: „Va fi anul educației”
Bugetul pe anul viitor, pus la punct într-o ședință de 4 ore. Boloș: „Va fi anul educației”

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit duminică pentru a pune la punct bugetul pentru anul viitor. A fost o discuție restrânsă la o vilă de protocol din București, din cartierul Primăverii.

Ce înseamnă pentru România aderarea la Air-Schengen și ce condiții ni se impun. „Vom putea profita”
Ce înseamnă pentru România aderarea la Air-Schengen și ce condiții ni se impun. „Vom putea profita”

Austria și-a schimbat poziția și ne deschide calea spre Schengen. Este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România, spune premierul Ciolacu.

Localnicii din comuna argeșeană în care a fost găsită mâna unui criminal sunt terifiați. „Mi-e frică de nu mai pot”
Localnicii din comuna argeșeană în care a fost găsită mâna unui criminal sunt terifiați. „Mi-e frică de nu mai pot”

Zeci de pompieri, salvamontiști, jandarmi și polițiști au căutat prin păduri, lacuri de acumulare și râuri cadavrul a cărui mână a fost găsită în Argeș, pe mijlocul unei șosele din comuna Dragoslavele.