Rețetă de popcorn la ceaun. Trucuri ca să faci cele mai bune floricele acasă

Popcorn la ceaun
Shutterstock

Descoperă cele mai gustoase rețete de popcorn la ceaun. Renunță la floricelele gata făcute din comerț, și fă-ți propriile rețete mult mai sănătoase.

Pe lângă faptul că este mult mai sănătos, popcornul la ceaun oferă o experiență extrem de plăcută. Mai exact, procesul de preparare devine o activitate distractivă, de care vă puteți bucura împreună cu prietenii sau familia. În timp ce ascultați sunetul caracteristic al boabelor de porumb care pocnesc, vă puteți aminti de cele mai frumoase momente din copilărie.

De ce merită să faci popcorn la ceaun

Popcornul făcut la ceaun are un gust mai bogat și mai autentic. Poți controla cantitatea de ulei și sare, astfel încât să obții exact gustul dorit. De asemenea, poți adăuga diverse arome și condimente pentru a-ți personaliza popcornul în funcție de preferințele tale. Astfel, vei obține un snack mai sănătos și mai gustos decât variantele cumpărate.

În plus, popcornul făcut la ceaun este mai crocant și mai proaspăt. În timpul procesului de preparare, boabele de porumb se umflă și devin pufoase, iar textura lor devine mai plăcută.

Nu în ultimul rând, prepararea popcornului la ceaun este o modalitate economică și sustenabilă de a-ți satisface pofta de snack-uri. Boabele de porumb sunt mai accesibile din punct de vedere financiar decât pungile de popcorn cumpărat, iar procesul de preparare nu necesită utilizarea de ambalaje sau ustensile de unică folosință.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Rețetă de popcorn la ceaun cu sare și unt

Ingrediente:

· 1/2 ceașcă de boabe de porumb pentru popcorn

· 2 linguri de ulei vegetal

· 2 linguri de unt

· Sare, după gust

Mod de preparare:

· Încălzește ceaunul la foc mediu și adaugă uleiul vegetal. Asigură-te că uleiul se încinge uniform în ceaun.

· Adaugă boabele de porumb în ceaun și acoperă-l cu un capac. Asigură-te că capacul este bine fixat pentru a preveni împrăștierea boabelor de porumb în timpul procesului de preparare.

· Agită ușor ceaunul pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii și pentru a preveni arderea boabelor de porumb. Continuă să agiți periodic ceaunul pe parcursul procesului de preparare.

· După câteva minute, vei auzi cum boabele de porumb încep să pocnească. Continuă să agiți ceaunul pentru a preveni arderea popcornului.

· Când boabele de porumb nu mai pocnesc, oprește focul și lasă popcornul să se stea în ceaun timp de câteva minute.

· Într-o tigaie separată, topește untul la foc mic.

· Toarnă untul topit peste floricelele de porumb și amestecă bine, astfel încât fiecare floricea să fie acoperită cu unt.

· Adaugă sare după gust și amestecă din nou pentru a distribui sarea în mod egal.

· Transferă popcornul într-un bol mare și servește-l imediat, scrie Yummytummy.com.

Popcorn la ceaun

Rețetă de popcorn cu caramel

Ingrediente:

- 1/2 ceașcă de boabe de porumb pentru popcorn

- 2 linguri de ulei vegetal

- 1 ceașcă de zahăr

- 1/4 ceașcă de sirop de porumb

- 2 linguri de unt

- 1/2 linguriță de sare

- 1/2 linguriță de extract de vanilie

- 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

· Încălzește ceaunul la foc mediu și adaugă uleiul vegetal. Asigură-te că uleiul se încinge uniform în ceaun.

· Adaugă boabele de porumb în ceaun și acoperă-l cu un capac.

· Agită ușor ceaunul pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii și pentru a preveni arderea boabelor de porumb.

· Oprește focul și lasă popcornul să se stea în ceaun timp de câteva minute.

· Într-o cratiță separată, adaugă zahărul, siropul de porumb, untul și sarea. Încălzește amestecul la foc mediu, amestecând constant până când zahărul se topește complet și amestecul devine omogen.

· Ia cratița de pe foc și adaugă extractul de vanilie și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine până când caramelul devine spumos.

· Toarnă caramelul peste popcornul din ceaun și amestecă ușor pentru a-l acoperi complet.

· Transferă popcornul cu caramel pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă-l să se răcească complet.

· După ce s-a răcit, poți să-l servești sau să-l păstrezi într-un recipient ermetic pentru a-l savura mai târziu, scrie Recipetineats.com.

Rețetă de popcorn cu cașcaval

Ingrediente:

- 1/2 ceașcă de boabe de porumb pentru popcorn

- 2 linguri de ulei vegetal

- 1/2 ceașcă de cașcaval ras sau măcinat

- 1/2 linguriță de sare (opțional)

Mod de preparare:

· Încălzește ceaunul la foc mediu și adaugă uleiul vegetal.

· Adaugă boabele de porumb în ceaun și acoperă-l cu un capac.

· Agită ușor ceaunul pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii și pentru a preveni arderea boabelor de porumb.

· Când nu mai auzi porumbul că pocnește, oprește focul și lasă floricele preț de câteva minute.

· Transferă popcornul într-un bol mare.

· Presară cașcavalul ras sau măcinat peste popcorn și amestecă bine.

· Dacă dorești, poți adăuga sare după gust după care amestecă din nou.

Popcornul, sănătos sau nu?

Popcornul este un ingredient nelipsit din meniul unui cinefil și nu reprezintă doar o gustare obișnuită. De fapt, acesta adaugă un plus de savoare filmelor pe care le vizionăm. Dar este important să știm că, atunci când este consumat în mod corect, popcornul poate fi și sănătos.

În ultimii ani, apetitul pentru floricele (boabele de porumb expandate sub acțiunea căldurii) a crescut în mod semnificativ. Unii nutriționiști chiar le recomandă ca alternativă sănătoasă la chipsuri sau ciocolată. Dar merită popcornul această imagine de gustare sănătoasă?

Din punct de vedere nutrițional, floricelele de porumb care nu conțin adaosuri (cum ar fi sare, zahăr sau condimente pline de aditivi) sunt în principal alcătuite din carbohidrați, având un conținut scăzut de grăsimi și un conținut ridicat de fibre. Bobul de porumb este considerat o cereale integrală, ceea ce înseamnă că reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Studiile arată că consumul de cereale integrale este asociat cu longevitatea, reducerea inflamației în organism și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, cancer, diabet și obezitate.

De asemenea, se pare că trei porții zilnice de cereale integrale sunt asociate cu un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut și cu reducerea grăsimii abdominale. Astfel, circumferința abdominală poate oferi informații importante despre starea noastră de sănătate.

Popcornul mai furnizează și unele minerale, cum ar fi fierul și zincul, precum și unele vitamine din grupul B. Totuși, aceste substanțe nutritive se găsesc în cantități mici în popcorn, iar aportul caloric este de doar 122 de calorii la o porție de 30 de grame. Un alt aspect important este că popcornul nu conține gluten, ceea ce îl face o alegere ideală pentru cei care încearcă să evite consumul de gluten.

Cu toate acestea, trebuie să fim atenți atunci când popcornul este preparat în ulei sau unt și i se adaugă zahăr, sare sau condimente cu un conținut crescut de aditivi, conservanți și E-uri. În aceste cazuri, popcornul poate deveni o gustare nesănătoasă. De exemplu, o porție de 30 de grame de popcorn cu unt (cantitatea dintr-un pachet mediu de la cinema sau dintr-un pachet pe care îl introducem în cuptorul cu microunde) furnizează peste 10% din cantitatea zilnică recomandată de grăsimi saturate. Acest lucru se datorează faptului că uleiurile bogate în acizi grași de tip omega 6, cum ar fi uleiul de porumb, uleiul de soia, uleiul de floarea-soarelui sau uleiul de șofrănel, pot avea efecte pro-inflamatorii asupra organismului. În plus, popcornul la care s-a adăugat sare și zahăr poate depăși cu mult necesarul zilnic recomandat de aceste substanțe.

Conform recomandărilor, o porție de popcorn ar trebui să nu depășească 25-30 de grame. În caz contrar, acesta devine o gustare hipercalorică. De asemenea, sortimentele de popcorn cu diverse toppinguri ar trebui savurate doar ocazional și nu ar trebui să facă parte din consumul zilnic. Pentru a beneficia de toate avantajele popcornului, cea mai sănătoasă variantă este să îl preparăm acasă din boabe de porumb, fără a adăuga ulei sau unt, și să-l condimentăm după preferințe, cu ingrediente naturale, cum ar fi scorțișoara sau boiaua de ardei iute sau dulce.

La cinema, aplică regula: cu cât este mai simplu, cu atât este mai sănătos! Prin urmare, alege floricelele simple, fără adaosuri, deoarece acestea au un număr redus de ingrediente adăugate. De asemenea, ține cont de faptul că o porție mare de popcorn cumpărat de la cinema poate conține în jur de 1400 de calorii și peste 5 grame de sare, ceea ce depășește necesarul zilnic recomandat de sodiu conform Organizației Mondiale a Sănătății, scrie ReginaMaria.com.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
Citește și...
Românii au încins grătarele de 1 Mai. Vremea rece de afară nu i-a descurajat
Românii au încins grătarele de 1 Mai. Vremea rece de afară nu i-a descurajat

La munte, cei mai harnici au încins deja grătarele. Turiștii care au plecat devreme din București au avut parte de un trafic lejer și acum se pregătesc de prânz, la iarbă verde.  

Horoscop: Marte a intrat în Berbec. Zodiile riscă să devină conflictuale, dar se ivesc si perspective noi
Horoscop: Marte a intrat în Berbec. Zodiile riscă să devină conflictuale, dar se ivesc si perspective noi

Marte traversează zodia Berbec între 30 aprilie și 9 iunie 2024. Marte are o influență directă asupra vieții individuale și este un simbol al libertății, curajului și determinării.

Cum îți ajută sănătatea urcatul scărilor
Cum îți ajută sănătatea urcatul scărilor

Un studiu recent a arătat că o activitate atât de simplă, cum e urcatul scărilor, reduce considerabil riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare.

 

Recomandări
INTERVIU. Gabriela Firea: ”Nici măcar dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu, personal, să preiau conducerea PSD, nu voi face asta”
INTERVIU. Gabriela Firea: ”Nici măcar dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu, personal, să preiau conducerea PSD, nu voi face asta”

Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei, promite public faptul că, dacă va câștiga încă un mandat în fruntea administrației Bucureștiului, nu va încerca să-i fure scaunul lui Marcel Ciolacu de la șefia PSD, nici dacă el o va ruga asta.

Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului
Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului

În plină ofensivă a forțelor Moscovei în Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut, miercuri, suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară din țara vecină, informează Reuters.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.