Patru metode prin care mamele îi pot convinge pe copii să mănânce legume. Sfaturi de la Mihaela Bilic
Mihaela Bilic, prezentatoarea emisiunii „Doctor de Bine”, oferă sfaturi prețioase legate de dieta celor mici. Nutriționistul le învață pe mame cum să-i împrietenească pe copii cu „legumele”.
Într-o postare pe Facebook, ea a recomandat următoarele:
1. MIXAȚI legumele în supă cremă sau piure, au consistență cremoasă și se evită prezența bucăților mari, care ar putea să-i deranjeze pe cei mici
2. AMESTECAȚI porții mici de legumele cu cantități mai mari de paste făinoase, orez sau cartofi, în felul ăsta vor fi camuflate și trec neobservate
3. DECORAȚI și “condimentați”preparatele din legume cu ingrediente de nerefuzat: brânză rasă sau crutoane pentru supă, bucățele de jambon pentru fasolea verde, parmezan pentru orezul cu legume, ou ochi pentru spanac sau sos alb pentru conopida la cuptor.
4. RONȚĂIȚI împreună cu cei mici bastonașe de legume proaspete cu orice fel de sos: brânză, iaurt, ketchup, tzatziki, humus etc; de la broccoli conopidă dovlecei și ciuperci, până la ardei gras morcovi țelină și castraveți, orice se poate mânca crud!
De asemenea, Mihaela Bilic recomandă ca supa sau ciorba să fie mereu prezente în meniul celor mici.
„Ca și preparate de bază, supa/ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici, fie că e vorba de masa de prânz sau de cină. Este metoda cea mai simplă de a mânca legume și a se hidrata în același timp. Țineți cont de preferințele lor: dacă iubesc structura omogenă atunci alegeți supa cremă, dacă le plac cubulețele de legume diferit colorate, atunci ciorba e varianta perfectă. Nu neglijați estetica, castronelul trebuie să fie frumos colorat și niciodată plin-ochi! Vine toamna și odată cu ea anotimpul legumelor, includeți în meniul celor mici culoare și sănătate”, a mai recomandat Mihaela Bilic.