Polițistul din Atlanta care l-a omorât pe Brooks împușcându-l de două ori în spate, pus sub acuzare pentru crimă

Ultima actualizare: 17-06-2020 23:26

Polițistul care l-a omorât săptămâna trecută în Atlanta pe cetățeanul american de culoare Rayshard Brooks după ce l-a împușcat de două ori în spate a fost pus sub acuzare pentru crimă, au anunțat miercuri autoritățile.

 

Alți ofițeri implicați vor depune mărturie în acest caz, a preciat procuratura din Fulton County într-o conferință de presă, scrie BBC.

Anunțul vine în contextul unor proteste de amploare națională împotriva cazurilor de afroamericani uciși în custodia poliției. 

Garrett Rolfe, care a fost deja demis din poliția Atlanta, va trebui să se confrunte cu 11 capete de acuzare în cazul morții lui Brooks.

Ofițerul Devin Brosnan, care a fost de asemenea propus pentru arestare, va fi acuzat de atac, după ce a stat pe umerii lui Brooks, decedat deja.

 

Proteste masive în Atlanta

 

Rayshard Brooks din Atlanta - bărbatul afroamerican care a fost ucis de un polițist - a fost împușcat de două ori în spate, potrivit unui comunicat al medicilor din Fulton, Georgia.

Raportul medico-legal arată că Brooks a murit din cauza leziunilor organelor și a pierderii de sânge din cele două răni ale împușcăturilor.

Autopsia, efectuată duminică, arată drept cauză a decesului lui Brooks rănile provocate de arma de foc. De asemenea, potrivit CNN, modalitatea morții este listată drept omucidere.

Protestatarii au ieșit pe străzile din Atlanta - și în alte părți din țară - din nou duminică.

În Atlanta, aceștia s-au adunat la restaurantul de fast-food unde Brooks a murit vineri. Același restaurant a fost incendiat de protestatari sâmbătă.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO