Ceremonii restrânse de Ziua Armatei. Ce a transmis președintele Klaus Iohannis

Ultima actualizare: 25-10-2020 19:49

Militarii români din garnizoanele din țară și de pe fronturile din întreaga lume au sărbătorit, duminică, Ziua Armatei.

 

Au fost ceremonii restrânse fără public și fără expozițiile de tancuri și transportoare blindate, de care se bucurau copiii în alți ani. În ciuda anunțului făcut de Armata Română, în Parcul Carol din București s-au strâns, totuși, zeci de oameni, care au urmărit ceremonia de la distanță.

25 octombrie este ziua în care, în 1944, militarii români reușeau să elibereze Transilvania de sub ocupație străină. De atunci, armata își sărbătorește ziua în fiecare an. Acum însă, lucrurile au stat diferit în Parcul Carol din București, de exemplu.

A fost prima zi Armatei fără public. Vedeam în alți ani mii de invitați. De această dată au avut acces doar fotografii și operatorii.

Și loja politicienilor a fost aproape goală. A fost însă prezent președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, președintele României: „Implicarea Armatei României în acest efort național încă de la debutul pandemiei a fost exemplară."

Viitori medici militari, studenții din anul întâi de la Academia Medico-Militară, au depus jurământul în fața președintelui.

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării: „Condițiile dificile generate de pandemia Covid-19 nu ne vor împiedica să sărbătorim Ziua Armatei României, să prețuim militarii și civilii deopotrivă."

Deși reprezentanții Armatei anunțaseră că accesul publicului este interzis, zeci de oameni au venit totuși să vadă de la depărtare ceremonia. Privitorii s-au risipit repede pentru că, de această dată, nu au mai putut admira tehnica militară.

Aleea pe care militarii își expuneau în alți ani tancuri și transportoarele blindate a fost goală de această dată. Nu au fost organizate nici ateliere, nici expoziții. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu parada de 1 Decembrie de anul acesta. Nu a fost luată o decizie, iar ministrul Apărării a spus deja că va fi organizată diferit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO