Festivități de Ziua Armatei, fără public, din cauza restricțiilor. Participă preşedintele şi premierul

Ultima actualizare: 25-10-2020 19:55
Festivități de Ziua Armatei, fără public, din ...
Ceremonii restrânse de Ziua Armatei. Ce a transmi...

Militarii români din ţară, dar şi de pe fronturile din lumea întreagă, sărbătoresc duminică Ziua Armatei.

În Capitală, participă la ceremonia din Parcul Carol președintele țarii, Klaus Iohannis, si premierul Ludovic Orban.


Ziua Armatei României este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

Potrivit MApN, din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public.

În Bucureşti, la ora 10, are loc ceremonia depunerii coroanelor, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Este ceremonia militară de depuneri de coroane de flori, ceremonia de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar şi de depunere a jurământului militar de către studenţi ai anului I de la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti, transmite MApN.

Ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori au loc și la ora 12 la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I") şi la Monumentul Eroilor Genişti (Piaţa Leu).

La Carei va avea loc, de la ora 15,00, la Ansamblul Monumental "Glorie Ostaşului Român", o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO