Atentie la tinerii care va bat la usa. Scenariile unui tanar care insela familii de batrani

Ultima actualizare: 05-11-2012 12:01

“Nu ma mai tineti minte? Sunt baiatul lui Ica!", asa i-a convins un tanar de 22 de ani pe doi batrani sa-l pofteasca in casa si sa-i ofere pe tava 300 de euro si 300 de lei.
 

Faptul ca era cercetat in libertate i-a dat ocazia sa repete astfel de inselatorii la nesfarsit. In primavara, mai pacalise in acelasi mod si alti batrani din judet, dupa ce s-a dat drept un nepot indepartat din familie. Dar de data aceasta a fost incatusat.

In urma cu cateva zile, tanarul a batut la usa unei familii si s-a dat drept fiul unei postarite pe care batranii o cunosteau.

S-a plans ca mama lui e grav bolnava si ca are nevoie urgenta de operatie. Fara sa gandeasca prea mult, milosi, cei doi soti au acceptat pe loc sa ii intinda o mana de ajutor. Chiar daca pensia lor nu este una foarte mare, cei doi au reusit totusi sa puna ceva bani deoparte pentru batranul care urma sa se opereze la ochi. De-abia dupa ce tanarul a plecat cu tot cu bani, oamenii si-au dat seama ca au fost inselati. Politistii au pus repede mana pe el.

Batranul pagubit nu-si poate ierta naivitatea care l-a determinat sa dea o suma atat de mare de bani unui necunoscut.

“A venit inauntru si a zis ca mama lui si-a rupt piciorul si trebuie bani sa dea la doctori, sa o opereze. Am zis ca trebuie sa ajut ca e colega cu fiul meu si o cunosc demult. I-am dat 300 de euro si 300 de lei si a plecat", a spus Vasile Cioruta, pagubit.

"Zice ca baiatul asta e a lui Ica si vine aici sa ceara bani pana diseara ca-i la spital si are defect la un picior. Diseara la 6,30 vine sa-i aduca inapoi si nu a mai venit. A lasat o plasa pe masa. era cu struguri si cu niste pere", a declarat Crucita Cioruta.

Politistii si-au dat seama imediat despre cine este vorba, mai cu seama ca, in primavara, tanarul a mai inselat si alte persoane. In luna aprilie, tanarul a reusit sa pacaleasca o batrana din Timisoara, spunand ca este o ruda indepartata si ca are nevoie de bani, cu imprumut, pentru anumite probleme de sanatate ale altui membru al familiei.

Coincidenta favorabila infractorului a facut ca varstnica sa aiba rude in strainatate. Sub pretextul ca este un nepot indepartat si ca mama sa este grav bolnava, suspectul a primit suma de 2.000 de lei.

Pentru a se asigura ca “ruda bolnava” este in siguranta, batrana a luat legatura cu aceasta si a constatat ca fusese victima unei capcane. Alarmata, a anuntat imediat politisti, care l-au prins pe suspect.

,,Acesta folosindu-se de calitati mincinoase se adresa persoanelor varstnice carora le cerea diferite sume de bani pentru ajutorarea rudelor aflate in dificultate. In cursul lunii aprilie anul acesta barbatul a fost cercetat pentru comiterea unei astfel de infractiuni", a declarat Andreea Cinteza, purtator de cuvant IPJ Timis.

Daca va fi gasit vinovat de inselaciune, tanarul risca sa-si petreaca urmatorii 12 ani la inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO