Solutia gasita de inspectorii scolari din Timis. Parintii nu vor mai fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru meditatii

Dată publicare: 10-11-2014 09:48
Dată actualizare: 13-11-2014 07:06


Satui de dezastrele inregistrate aproape in fiecare an la bacalureat, inspectorii scolari din Timis s-au hotarat ca anul acesta e timpul sa gaseasca singuri o rezolvare pentru elevii slabi pregatiti.

Decisi sa ii aduca la un nivel acceptabil, inspectorii au accesat fonduri europene, ca sa faca sedinte organizate de...meditatii.
Astfel, meditatiile se desfasoara in cadrul scolilor iar dascalii sunt platiti de catre inspectorat, din fondurile obtinute. Deocamdata, proiectul se desfasoara doar in scolile cu promovabilitate scazuta.

Daca pana acum doar dascalii cu adevarat dedicati stateau dupa orele de curs pentru exercitii suplimentare cu elevii la materiile de bac, neplatiti, de anul acesta sedintele lor vor fi remunerate. Profesorii vor fi primi intre 300 si 600 de lei lunar.

Loredana Coman, profesoara: "Probabil ca o sa pot sa imi fac un moft in fiecare luna, tinand cont ca este o suma pe care nu ma bazam si care nu era inclusa in bugetul familiei."

Carmen Olaru, profesoara: "Noi, profesorii, faceam si in anii precedenti consultatii pentru bacalaureat, le faceam gratuit, acum suntem mai motivati, desi sumele de bani sunt simbolice, dar totusi este ceva, decat nimic."

Astfel, parintii nu vor mai fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru meditatii particulare, iar profesorii vor avea practic inca un venit pe langa cel de la scoala.

Aura Danielescu, inspector scolar general: "Atat timp cat elevul poate beneficia in mod gratuit de o meditatie la limba romana si matematica, parintele sa nu isi mai doreasca sa plateasca contra cost sa se desfasoare aceste meditatii".

Pentru a-i plati suplimentar pe profesori in acest an, Inspectoratul Scolar Timis a primit din partea Uniunii Europene aproape 3.000.000 de euro.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO