Ciorile au devenit inamicul public numarul unu la Timisoara. In fiecare seara, orasul este asaltat de zeci de mii de pasari

08-11-2014 08:14


Ciorile au devenit inamicul public numarul unu la Timisoara. In fiecare seara orasul este asaltat de zeci de mii de pasari negre, mai ceva ca in filmul lui Hitchcock.

Ca sa scape de ciori, autoritatile au distrus cuiburile pasarilor si au cumparat aparate care imita sunetul pasarilor de prada. Localnicii spun insa ca inaripatele s-au obisnuit asa de bine cu viata citadina - incat nici nu se mai sperie de oameni. De cum se lasa intunericul, centrul municipiului este asaltat de ciori. Sunt peste 150.000 de pasari, care se aduna ca la un semn deasupra orasului. Se invart in jurul Catedralei si se adapostesc apoi in copacii din parc.

Pe langa zgomotul pe care il fac, ciorile lasa in urma lor o mizerie de nedescris. Autoritatile au incercat mai multe metode ca sa scape de ciori, dar niciuna nu a functionat. Acum specialistii au montat aparate cu ultrasunete si emitatoare care imita pasarile de prada, doar-doar inaripatele vor pleca.

Doctor Andrei Kiss, biolog Muzeul Banatului: "S-a incercat indepartarea pasarilor in foarte multe feluri. Dupa aceea se va face reflexul conditionat si ciorile vor invata ca acolo e ceva, dar care nu se manifesta in tiparul lor biologic".

”E dezastru. La ora 18.00 apar si sunt extraordinar de punctuale. (...) La 18.00 fix sunt in zona centrala. M-am dus la un moment dat pe santierul de la Sala Polivalenta si vad pomii plini, negri de ciori, erau ca margelele pe fire. Am batut din palme si au zburat. Dupa cateva minute, ma uit din nou, pomii plini. Am batut din nou din palme si au zburat mai putine. A treia oara, dupa un timp iar am batut din palme si niciuna nu a mai zburat. S-au obisnuit, invata repede, sunt inteligente. De aceea nu se mai sperie nici de aparatele din parc", a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Deocamdata, ciorilor de Timisoara nu pare sa le pese prea mult de masurile luate impotriva lor si isi vad linistite de croncanit.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57