Ziua Europei, sarbatorita si la Timisoara. Vezi programul celor patru zile de manifestari

Ultima actualizare: 08-05-2013 14:04
Ziua Europei

In 9 mai 2013, Uniunea Europeana intra in sarbatoare: se implinesc 63 de ani de la semnarea Declaratiei Schuman, prin care industriile de otel si carbuni ale Frantei si Germaniei de Vest s-au unit. Aceasta este considerata un moment fundamental pentru UE

Mai multe orase vor celebra aceasta sarbatoare, printre care si Timisoara. Patru zile de manifestari artistice, culturale si sportive vor fi dedicate acestui eveniment.

Startul va fi dat in data de 9 mai, de la ora 11:00, atunci cand in Parcul Rozelor va fi organizat un spectacol sustinut de elevii scolilor din Timisoara si Asociatia Seniorilor. De la ora 17:00, in aceeasi locatie, va incepe un spectacol de muzica folclorica. De la aceeasi ora, la Galeria Pro Armia, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura dedicata Zilei Europei.

In 10 mai, la Colegiul National „C.D. Loga”, vor avea loc concursuri intre elevi, dezbateri, evenimente artistice, precum si competitii sportive.

Cea mai aglomerata zi va fi cea de sambata, 11 mai. Toate evenimentele se vor desfasura la Muzeul Satului Banatean. De la ora 10:00 va avea loc deschiderea oficiala a evenimentului, cu intonarea Imnului National si Imnului Uniunii Europene. Consulatele si centrele culturale straine vor organiza standuri de prezentare in curtea Muzeului Satului, iar de la ora 10:45, acestea vor putea fi vizitate de catre timisoreni. De la ora 11:00, vor incepe mai multe competitii sportive intre elevi. Printre acestea se numara un turneu de volei, unul de minifotbal, unul de sah, precum si Crosul Europei.

Incheierea evenimentului va avea loc duminica, 12 mai, cu un spectacol de muzica si lumini, in Parcul Rozelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO