Sentinta amanata pentru Carmen Bejan. Aceasta nu stie inca daca va naste in libertate

26-03-2012 09:34


Carmen Bejan, studenta de la Medicina condamnata la 20 de ani de inchisoare pentru ca a ucis si transat un barbat in camera de camin, nu a aflat inca daca va naste in libertate.

 UPDATE Judecatorii au amanat sentinta in cazul studentei care a ucis si transat un barbat in camera unui camin din Timisoara. Carmen Bejan a cerut instantei sa ii intrerupa executarea pedepsei de 20 de ani de inchisoare, intrucat si-ar dori sa nasca intr-un spital adevarat si sa stea acasa cu copilul macar un an. Tot astazi, vaduva barbatului ucis a facut un anunt socant. Femeia isi doreste sa creasca ea copilul lui Carmen Bejan, ca sa nu ajunga si el un criminal.

La infatisarea de astazi de la Curtea de Apel din Timisoara, Carmen Bejan a parut absenta de la tot ce se intampla in jur. Imbracata intr-un fas de culoare roz, a reusit sa isi ascunda destul de bine sarcina ajunsa la 6 luni si jumatate.

Judecatorii au amanat sa se pronunte in acest caz intrucat vor sa verifice daca in sistemul penitenciar sunt conditii prielnice pentru nasterea unui copil. Intr-o prima instanta, cererea lui Carmen de a fi eliberata pentru a putea naste copilul in afara inchisorii, a fost respinsa de Tribunalul Arad. Iar astazi magistratii de la Curtea de Apel din Timisoara au prelungit suspansul.

Suferinda de inima, sotia barbatului macelarit de fosta studenta de la medicina, nu a avut putere sa vina la Tribunal. A facut insa o marturie cel putin socanta privitoare la copilul lui Carmen care urmeaza sa se nasca curand.

"Sa mi-l aduca sa-l cresc, il cresc. Sa nu fie un criminal ca ea. Sa-l cresc asa frumos cum se creste la o casa de o mama. Daca mi-l da justitia il iau si il cresc eu", a spus Lucretia Schrot, sotia victimei.

Oricum, curtea de Apel din Timisoara va lua o hotarare definitiva in acest caz in data de 9 aprilie, de-abia dupa ce va primi raportul celor de la Directia Generala a Penitenciarelor, cu privire la conditiile in care Carmen Bejan poate sa nasca dupa gratii.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO