“Sunt parfumurile sau alte cadouri considerate drept spaga?” Ce a raspuns o profesoara din judetul Timis

17-01-2014 09:32


Cazul profesoarei din Bucuresti, care a cerut bani de la elevi si de la parintii acestora, a starnit ecouri in intreaga tara.

La Timisoara reprezentantii Inspectoratului Scolar au convocat toti directorii de scoli si gradinite din judet si i-au instruit sa evite astfel de situatii.

Reactiile dascalilor au fost insa... impartite! Daca unii afirma clar si raspicat ca ar refuza orice fel de atentie, altii au recunoscut ca, la o adica, n- ar spune nu.

"Sa evitam, pe cat posibil, situatii cum au fost la Bucuresti. Dirigintelui sau invatatorului ii este interzis sa opereze cu aceste fonduri. Deci, mare atentie la chestiile astea", le-a explicat Inspectorul Scolar General Timis, Cornel Petroman.

Gestul profesoarei din Bucuresti, care a cerut bani, a starnit revolta mai multor dascali din Timis.

Aurelia Voichescu, Directoarea Scolii nr. 2, Lugoj: "Chiar m-a surprins, pentru ca educatorul este cel care formeaza si modeleaza copiii si tinerii si atunci sa se preteze la astfel de lucruri. Nu consider normal ca parintii si elevii sa ofere daruri personalului didactic. In afara de flori, nu mi s-a oferit absolut nimic".

In schimb, unii profesori, recunosc ca li se pare normal sa fie "stimulati".

Corina Munteanu, directoare la Scoala Gimnaziala Varias: "Daca parintele, de bunavoie, da un cadou cadrului didactic, nu cred ca este vorba despre spaga. Cand considera parintele ca este normal sa-i dea cadrului didactic o atentie, daca vrea"

Altii au ezitat sa dea un raspuns.

Deocamdata, nu exista un regulament care sa interzica profesorilor sa primeasca atentii din partea parintilor sau a elevilor.

Insa premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Educatiei sa verifice toate scolile din tara, pentru strangerile ilegale de fonduri.

In plus, codul etic al profesorului trebuie sa fie gata in doua saptamani.

VIDEO PROTVPLUS.RO