“Sunt parfumurile sau alte cadouri considerate drept spaga?” Ce a raspuns o profesoara din judetul Timis

Ultima actualizare: 20-01-2014 06:59

Cazul profesoarei din Bucuresti, care a cerut bani de la elevi si de la parintii acestora, a starnit ecouri in intreaga tara.

La Timisoara reprezentantii Inspectoratului Scolar au convocat toti directorii de scoli si gradinite din judet si i-au instruit sa evite astfel de situatii.

Reactiile dascalilor au fost insa... impartite! Daca unii afirma clar si raspicat ca ar refuza orice fel de atentie, altii au recunoscut ca, la o adica, n- ar spune nu.

"Sa evitam, pe cat posibil, situatii cum au fost la Bucuresti. Dirigintelui sau invatatorului ii este interzis sa opereze cu aceste fonduri. Deci, mare atentie la chestiile astea", le-a explicat Inspectorul Scolar General Timis, Cornel Petroman.

Gestul profesoarei din Bucuresti, care a cerut bani, a starnit revolta mai multor dascali din Timis.

Aurelia Voichescu, Directoarea Scolii nr. 2, Lugoj: "Chiar m-a surprins, pentru ca educatorul este cel care formeaza si modeleaza copiii si tinerii si atunci sa se preteze la astfel de lucruri. Nu consider normal ca parintii si elevii sa ofere daruri personalului didactic. In afara de flori, nu mi s-a oferit absolut nimic".

In schimb, unii profesori, recunosc ca li se pare normal sa fie "stimulati".

Corina Munteanu, directoare la Scoala Gimnaziala Varias: "Daca parintele, de bunavoie, da un cadou cadrului didactic, nu cred ca este vorba despre spaga. Cand considera parintele ca este normal sa-i dea cadrului didactic o atentie, daca vrea"

Altii au ezitat sa dea un raspuns.

Deocamdata, nu exista un regulament care sa interzica profesorilor sa primeasca atentii din partea parintilor sau a elevilor.

Insa premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Educatiei sa verifice toate scolile din tara, pentru strangerile ilegale de fonduri.

In plus, codul etic al profesorului trebuie sa fie gata in doua saptamani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!