Mihai Eminescu, omagiat si la Timisoara. Ce spectacol a pregatit Filarmonica Banatul

15-01-2014 10:46


Mihai Eminescu

 Astazi se implinesc 164 de ani de la nasterea “Luceafarului” poeziei romanesti. Mihai Eminescu va fi omagiat astazi si la Timisoara, prin doua concerte care isi propun sa ii reuneasca pe iubitorii de poezie, dar si de muzica in acelasi timp.

 Astazi, in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, incepand cu ora 19:00, va avea loc spectacolul “Eminescu. Si-atat”, sustinut de corul “Ion Romanu” al Filarmonicii Banatul.

Recitalul va fi dirijat de maestrul Iosif Todea, cu participarea actorilor Alexandra Didilescu si Colin Buzoianu. Pretul unui bilet de intrare la spectacol costa zece lei, iar pentru acest spectacol, legitimatiile permanente nu sunt valabile.

In Sala Revolutiei a Consiliului Judetean, de la ora 17:00, va avea loc o manifestatie a Clubului Cultural Mihai Eminescu si a Liceului Teoretic Special Iris. Acestia au pregatit un spectacol la care vor participa actorul Vladimir Jurascu, solista vocala Maria Martinescu Sadovan, grupul vocal Carmina Dacica, dar si elevi si profesori ai Liceului Teoretic Special Iris.

Mihai Eminescu s-a nascut pe 15 ianuarie 1850 si a incetat din viata pe 15 iunie 1889, la varsta de 39 de ani.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO