Incep lucrarile la pista de cicloturism! Timisorenii vor putea ajunge in Serbia pe biciclete

Ultima actualizare: 25-05-2014 00:07
Pista biciclete

 Incep in sfarsit lucrarile la pista de cicloturism de-a lungul raului Bega! Anuntul a fost facut de autoritatile judetene din Timis care vor participa vineri, 23 mai, la demararea lucrarilor propriu-zise.

Lucrarile la pista de cicloturism vor demara vineri, 23 mai, la Sanmihaiu Roman. Incepand cu ora 13:00, la Nodul Hidrotehnic vor ajunge oficialitatile judetene, in prezenta carora vor incepe lucrarile propriu-zise la pista de biciclete.

 La eveniment vor lua parte prefectul de Timis Eugen Dogariu, presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin si Ion Mirescu, comisar sef la Politia de Frontiera Timis.

 

Valoarea totala a proiectului pentru realizarea pistelor de cicloturism este de peste 2 milioane de euro, bani care provin in cea mai mare parte din fonduri europene prin programul IPA de cooperare transfrontaliera Romania-Serbia.

Contributia Consiliului Judetean Timis este de 2% din valoarea proiectului, reprezentand aproximativ 42.000 de euro.

Pista de cicloturism va avea o lungime de 37 de kilometri lungime si o latime de 2 metri, permitand circulatia in doua sensuri. Va porni din Timisoara din apropierea podului Modos si va merge spre Splaiul Sofocle, Parcul Industrial Freidorf si apoi prin localitatile Utvin, Uivar, Otelec, continuand pana in Serbia, localitatea Zrenjanin.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO