Inca un an in liga a cincea? ASU Politehnica e departe de promovare, iar Codrea nu e sigur ca ramane

21-05-2013 10:33


paul codrea

ASU Poli a revenit spectaculos de la 0-4, la Chizătău, dar a pierdut două puncte vitale în lupta pentru promovare. Alb-violeţii ar putea să joace în “D” la anul numai dacă patru echipe se retrag.

Echipa adoptată de suporterii timişoreni are şanse minime de a termina pe primul loc (unicul promovabil) în seria a treia a ligii a cincea

Avântul Chizătău a produs duminică surpriza în campionatul judeţean Timiş. I-au condus cu 4-0 pe cei de la ASU Politehnica, însă jucătorii lui Codrea, aflaţi în inferioritate numerică, au revenit în ultima jumătate de oră, când au înscris de patru ori, profitând de pregătirea fizică slabă a gazdelor. Acest 4-4 înseamnă două puncte pierdute de Poli, iar Progresul Racoviţa va promova, dacă va câştiga patru din următoarele cinci meciuri sau dacă înregistrează trei victorii şi două egaluri. „Nu ne-am luat adio de la promovare. E clar că şansele noastre au scăzut considerabil, dar nu renunţăm. Din păcate, am avut un joc mai prost şi am plătit consecinţele”, a declarat Paul Codrea.


Promovarea de pe locul al doilea este posibilă pentru ASU Politehnica, însă numai dacă patru echipe din Liga a IV-a se retrag. Asta pentru că, în cazul în care trei echipe declară forfait, întâietate pentru a primi loc au echipele care retrogradează în liga a cincea. Abia apoi urmează cea mai bună clasată echipă de pe locul doi din cele trei serii de liga a cincea.


Antrenorul timişorenilor nu e sigur că va rămâne încă un an, dacă nu se promovează. “Nu ştiu, vom vedea. Depinde ce se va întâmpla în vară aici. E foarte important să facem un pas înainte, ca să nu rămânem pe loc, pentru că altfel va fi un pic mai complicat. Există riscul să se piardă din entuziasm şi de aceea e important să promovăm de anul ăsta”, a spus Codrea.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO