Elevii din Timis, certati cu scoala. Au chiulit la 500.000 de ore, intr-o singura luna

27-03-2012 14:26


Rezultate Bacalaureat

Luna trecuta, elevii din Timis au reusit o performanta greu de egalat. In fiecare zi au contabilizat cate 26.000 de absente.

Daca tinem cont de faptul ca la scolile din judet invata 76.000 de elevi, un simplu calcul matematic ne arata ca fiecare elev a lipsit cel putin la sapte ore in luna februarie.

Monitorizarea absentelor a inceput odata cu primul trimestru din acest an scolar. Chiar din primele luni, s-a simtit de la o posta ca elevii nu s-au prea imprietenit cu matematica, chimia, biologia sau romana.

De atunci, numarul absentelor a crescut de la o luna la alta, iar cataloagele s-au umplut de absente.

Cei mai mari chiulangii sunt liceenii. Intr-un clasament care nu ii onoreaza deloc, conduc elevii de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu cu peste 18.000 de absente, urmati de cei de la Grupul Scolar Industrial Alimentar cu aproape 17.000 de absente si Colegiul Economic cu peste 15.000 de absente.

Oficialii Inspectoratului Scolar s-au alarmat de aceasta situatie si pun numarul ingrijorator de mare de absente pe seama profesorilor care nu reusesc sa capteze atentia elevilor la ore.

“Elevii iau parte cu drag la orele care li se par atractive. Daca elevului nu i se poate atrage atentia asupra unei materii, de vina poate fi si profesorul”, a spus Marin Popescu.

Cu toate ca sanctiunile pentru numarul mare de absente merg de la scaderea notei la purtare pana la exmatriculare, acest lucru nu pare sa ii sperie pe elevii timiseni.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO