Controale la produsele din carne de pui, comercializate in supermarket-urile din Timisoara
Trei echipe mixte, formate din politistii de la economic si inspector ai Directiei Sanitar-Veterinare Timis au efectuat astazi controale in mai multe supermarket-uri si hypermarket-uri din Timisoara.
Controalele sunt facute la cateva zile dupa izbucnirea scandalului legat de carnea infestata cu salmonella, dar si de zvonurile potrivit carora mai multe loturi de carne care erau expirate ar fi fost reambalate si reetichetate.
Echipele mixte au verificat toate produsele din carne de pasare expuse pe rafturile supermarket-urilor si hypermarket-urilor din Timisoara.
Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare Timis, Adrian Popa, echipele de control nu au gasit produse expirate. Un singur supermarket a fost amendat cu 2000 de lei, intrucat nu indeplinea conditiile necesare de depozitare a marfurilor.
Conform DSV Timis, conducerea unui supermarket din Timisoara a retras de la vanzare aproape o tona de carne de pui cu probleme. Aceasta decizie a fost luata de compania mama care are sediul in capitala si care a mai retras zilele trecute alte tone de produse din carne de pasare. Din tona de carne retrasa din Timisoara, au fost deja incinerate 890 de kilograme, urmand a fi arse si celelalte 34 de kilograme ramase.
Reprezentantii supermarketului care a decis retragerea carnii de pui au declarat ca pana acum nu au aparut reclamatii de la cei care au apucat sa cumpere carnea cu probleme.